ΓΔ: 2296.33 0.33% Τζίρος: 173.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:32:42

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Φωτο: Απόστολος Σκουμπούρης
Η κυρίαρχος του Παλαιού Φρουρίου της Κέρκυρας υποδέχεται τους επισκέπτες απολαμβάνοντας την... κυριαρχία της.

Λίγο μετά την κεντρική πύλη του Παλαιού Φρουρίου της Κέρκυρας, η συγκεκριμένα γάτα είναι η… μασκότ του φρουρίου, υποδεχόμενη ατάραχη τους χιλιάδες μαθητές λυκείων από όλη τη χώρα που έκαναν πενταήμερη εκδρομή και φέτος στο όμορφο νησί του Ιονίου.

Το Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας, στα ενετικά Fortezza Vecchia, είναι φρούριο χτισμένο πάνω σε μια βραχώδη χερσόνησο με δύο χαρακτηριστικούς λόφους και αποτελεί το ανατολικό άκρο της πόλης. 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άποψη Καστοριάς λίμνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άννα Καραμανλή: Η Καστοριά στο κέντρο του θρησκευτικού τουρισμού

Η Άννα Καραμανλή τόνισε τη δυναμική της Καστοριάς στον θρησκευτικό τουρισμό κατά τα Δ' Καραβαγγέλεια, αναδεικνύοντας το ρόλο ιστορίας, πολιτισμού και πίστης στην ανάπτυξη και την ταυτότητα της περιοχής.
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εκκλησία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επαφές του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου

Διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, του Τουρισμού και της Παράδοσης είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, συζητώντας με τον Κώστα Μπακογιάννη για τη συνεργασία Εκκλησίας-Τοπικής Αυτοδιοίκησης και με μέλη του Συλλόγου «Το Αρκάδι».
Καρναβαλιστές σε αποκριάτικη παρέλαση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκριάτικες εκδηλώσεις και καρναβαλικές παρελάσεις στον νομό Θεσσαλονίκης

Ο νομός Θεσσαλονίκης γιορτάζει δυναμικά τις Απόκριες με αυξανόμενες καρναβαλικές παρελάσεις και εκδηλώσεις. Την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου, στο κέντρο της πόλης, θα γίνει μεγάλη παρέλαση χωρίς άρματα και βασίλισσα, με πολύχρωμες ομάδες καρναβαλιστών.