ΓΔ: 1996.11 -0.91% Τζίρος: 146.97 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:56:31

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ντόναλντ Τραμπ προστασία σκηνής
Στιγμιότυπο με τον Ντόναλντ Τραμπ να προστατεύεται από την ασφάλεια σε πολιτική συγκέντρωση.
Συγκλόνισε την υφήλιο η απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τράμπ, απόπειρα που ευτυχώς απέτυχε.

«Ευχαριστώ όλους για τις σκέψεις και τις προσευχές σας χθες, καθώς μόνο ο Θεός εμπόδισε το αδιανόητο να συμβεί. ΔΕΝ ΘΑ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ» έγραψε λίγες ώρες μετά την απόπειρα δολοφονίας του ο Ντ. Τράμπ. «Δεν υπάρχει θέση στην Αμερική για αυτού του είδους τη βία ή για οποιαδήποτε βία. Μια απόπειρα δολοφονίας είναι αντίθετη σε όλα στηρίζουμε (...) ως έθνος», δήλωσε χθες ο πρόεδρος Μπάιντεν κάνοντας παράλληλα έκκληση για ενότητα.

Την ίδια ώρα πολλά ερωτηματικά ανακύπτουν για την αποτελεσματικότητα και τους χειρισμούς των μυστικών υπηρεσιών και της αστυνομίας των ΗΠΑ τόσο για το πώς έφτασε ο δράστης με βαρύ οπλισμό στο σημείο όπου μιλούσε ο Ντ. Τράμπ όσο και για την αδράνεια μετά τις αναφορές πολιτών για τον δράστη και τις ύποπτες κινήσεις του λίγο πριν ανοίξει πυρ. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ ομιλία ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Πρώτη συνάντηση με ηγέτες Κεντρικής Ασίας στην Ουάσινγκτον

Ο πρόεδρος Τραμπ συναντά για πρώτη φορά τους ηγέτες των πέντε κρατών της Κεντρικής Ασίας στην Ουάσινγκτον, σε μια προσπάθεια των δυτικών να ενισχύσουν την παρουσία τους έναντι Ρωσίας και Κίνας στη στρατηγική περιοχή.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ επικαλείται τον «κομμουνισμό» μετά τις εκλογικές ήττες του

Ο Τραμπ εμμένει στη ρητορική της πόλωσης μετά τις ήττες των Ρεπουμπλικανών σε τοπικές εκλογές, με τους αντιπάλους να επικρατούν σε Νιου Τζέρσεϊ, Βιρτζίνια και Νέα Υόρκη, αμφισβητώντας την αξιοπιστία των υποσχέσεών του.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ καταθέτουν ψήφισμα στον ΟΗΕ υπέρ του σχεδίου Τραμπ για τη Γάζα

Οι ΗΠΑ παρουσίασαν σε εταίρους τους σχέδιο απόφασης του ΟΗΕ για στήριξη του ειρηνευτικού σχεδίου Τραμπ για τη Γάζα, που περιλαμβάνει διεθνή δύναμη, αναδεικνύοντας την περιφερειακή υποστήριξη στο σχέδιο.
Το Πεντάγωνο ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Ρεπουμπλικάνοι: Το Πεντάγωνο δεν ενημερώνει το Κογκρέσο για ασφάλεια

Το Πεντάγωνο διέψευσε κατηγορίες Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών ότι ο υφυπουργός Άμυνας Κόλμπι δεν ενημερώνει επαρκώς το Κογκρέσο για εθνικά θέματα ασφαλείας, τονίζοντας πως έχουν γίνει δεκάδες σχετικές ενημερώσεις.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ: Η Νότια Αφρική δεν ανήκει στην G20

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η Νότια Αφρική δεν πρέπει να ανήκει στη G20 και ανακοίνωσε πως δεν θα παραστεί στη φετινή σύνοδο κορυφής στη χώρα. Τις ΗΠΑ θα εκπροσωπήσει ο αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς στο Γιοχάνεσμπουργκ.