ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Φωτο: Nick Paleologos / SOOC
Η πρώτη συνάντηση μετά από τρία χρόνια.

Την πρώτη τους συνάντηση είχαν χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής, πλέον, της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκος Ανδρουλάκης. 

Οι δύο πλευρές ανέφεραν ότι η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, με τις διαφορές τους, πάντως, σε μία σειρά θεμάτων να μην φαίνεται ότι έχουν γεφυρωθεί. Όσο για τη συναίνεση που ζήτησε ο πρωθυπουργός, για κάποια ζητήματα, η απάντηση του κ. Ανδρουλάκη ήταν ότι «συναίνεση χρειάζεται δύο, να κάνει η κυβέρνηση τα βήματά της και η αντιπολίτευση τα δικά της». 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Ανδρουλάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Μόνο οι εκλογές θα βγάλουν τη χώρα από τη δυστοπία

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στη Βουλή άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, ζητώντας εκλογές για δημοκρατική διέξοδο και δικαιοσύνη, ενώ τόνισε πως οι αποπομπές υπουργών είναι μονόδρομος για τον πρωθυπουργό.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Παρασκευή η συζήτηση στη Βουλή για το κράτος Δικαίου μετά από αίτημα ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Η προ ημερησίας συζήτηση για το κράτος Δικαίου, μετά από αίτημα του Ν. Ανδρουλάκη, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Απριλίου, όπως ανακοίνωσε ο Ν. Κακλαμάνης. Η σχετική ημερήσια διάταξη θα εκδοθεί σύντομα.
Ομιλητής σε βήμα πολιτικής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Εκτός πολέμου η Ελλάδα, με σταθερή γραμμή υπεράσπισης της Κύπρου

Ο Κώστας Τσουκαλάς τόνισε στα «Παραπολιτικά 90,1» ότι το ΠΑΣΟΚ ζητά καμία ελληνική εμπλοκή στον πόλεμο, ούτε χρήση βάσεων για επιχειρήσεις. Υπογράμμισε την ανάγκη σεβασμού του διεθνούς δικαίου και διπλωματικών λύσεων.
Μητσοτάκης, Ανδρουλάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης και Ανδρουλάκης συζήτησαν για Ιράν, επαναπατρισμούς και Κύπρο

Ο Κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Ν. Ανδρουλάκη για τις εξελίξεις στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή σε συνάντηση στη Βουλή. Συζητήθηκαν θέματα ασφάλειας, προστασίας Ελλήνων, στήριξης Κύπρου και γεωπολιτικές επιπτώσεις.
Μητσοτάκης, Ανδρουλάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Ανδρουλάκης: Να αποφύγει η Ελλάδα κάθε εμπλοκή στον πόλεμο

Στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη συζητήθηκαν η στάση της ΕΕ, οι συνέπειες στη Μ. Ανατολή και ο επαναπατρισμός Ελλήνων. Ο Ανδρουλάκης τόνισε την ανάγκη αποφυγής εμπλοκής της Ελλάδας και στήριξης του διεθνούς δικαίου.