ΓΔ: 2559.18 -0.35% Τζίρος: 356.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Νίκος Δένδιας σε τελετή
Ο Νίκος Δένδιας αποτίει φόρο τιμής στη θάλασσα με στεφάνι, παρουσία στρατιωτικών κι ιερέα.
85 χρόνια από την βύθιση του καταδρομικού «ΈΛΛΗ» στο λιμάνι της Τήνου.

Δεκαπενταύγουστος χθες και εκτός από την Κοίμηση της Θεοτόκου θυμόμαστε και τον τορπιλισμό του καταδρομικού «ΈΛΛΗ» που έγινε στις 15 Αυγούστου 1940, γύρω στις 9 το πρωί και ενώ βρισκόταν στον όρμο της Τήνου. Το καταδρομικό δέχτηκε αιφνιδιαστικό πλήγμα με τορπίλες από το ιταλικό υποβρύχιο «Ντελφίνο» και στις 09:45 της ίδιας ημέρας
καταβυθίστηκε, με απώλειες 8 νεκρούς και 26 τραυματίες από το πλήρωμά του.

Χθες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης χθες στον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στην επιμνημόσυνη δέηση για την 85η επέτειο από τον τορπιλισμό του Καταδρομικού «ΕΛΛΗ».

Ο κ. Δένδιας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Δημήτριο – Ελευθέριο Κατάρα ΠΝ, επιβιβάστηκε στην ΤΠΚ «ΜΥΚΟΝΙΟΣ» του Πολεμικού Ναυτικού, που έπλευσε στη θαλάσσια περιοχή βύθισης του Κ/Δ «ΕΛΛΗ». Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες και η ρίψη στεφάνων από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον Αρχηγό ΓΕΝ. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ένοπλες Δυνάμεις
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΓΕΣ: Oλοκληρώθηκε η μετεκπαίδευση εφέδρων σε Αυλώνα, Πιερία και Νάουσα

Από 5 έως 10 Οκτωβρίου 2026 πραγματοποιήθηκε μετεκπαίδευση εφέδρων οπλιτών σε Αυλώνα, Λιτόχωρο και Νάουσα, με αντικείμενα όπως ΤCCC, συστήματα drone και εξομοιωτές βολής, ενισχύοντας την επιχειρησιακή ετοιμότητα.
Σημαίες Ινδίας και Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Δένδια με Ινδό πρέσβη: Ασφάλεια και αμυντική συνεργασία

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον πρέσβη της Ινδίας στο ΥΠΕΘΑ, όπου συζήτησαν για θέματα ασφάλειας, την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας και τους στενούς δεσμούς φιλίας Ελλάδας-Ινδίας.
Ρένα Δούρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρ. Δούρου: Ο Μ. Ρούμπιο μετατρέπει Ακρόπολη και Πνύκα σε ντεκόρ ακροδεξιάς

Η Ρένα Δούρου κατηγόρησε τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Μ. Ρούμπιο για «ύβρη» και στηλίτευσε την ελληνική κυβέρνηση για σιωπή στις παρεμβάσεις ΗΠΑ σε ευρωπαϊκές υποθέσεις, χαρακτηρίζοντας την ασκούμενη εξωτερική πολιτική «επικίνδυνη» και δουλοπρεπή.