ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:31:50 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Περνά σε ιδιώτες το λιμάνι του Λαυρίου, ποιοι είναι οι ενδιαφερόμενοι

Αποφάσεις για πώληση του 51% ή 67% των μετοχών θα λάβει το ΤΑΙΠΕΔ. Επενδυτικό ενδιαφέρον κυρίως από εταιρείες κρουαζιέρας, όπως η MSC Cruises. Προχωρά η σύμβαση ΣΔΙΤ για τις φυλακές Κορυδαλλού, εκτιμώμενης αξίας 617 εκατ.
businessdaily-Xatzidakis-Kostis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Sovereign wealth fund θα γίνει το Υπερταμείο, τι θα κάνει με τα ακίνητα

Με άμεσες επενδύσεις στην ελληνική οικονομία που θα ξεπεράσουν σε πρώτη φάση τα 50 εκατ. ευρώ θα δώσει το πρώτο δείγμα γραφής ως επενδυτής το Υπερταμείο. Αρχίζει καταγραφή και αποτίμηση των ακινήτων του Δημοσίου.
ΔΙΕΘΝΗ

Στην κρίση των Πολωνών ψηφοφόρων οι ιδιωτικοποιήσεις της χώρας

Το κυβερνών Κόμμα Νόμου και Δικαιοσύνης θα διενεργήσει μια σειρά από δημοψηφίσματα, πιθανότατα και ανήμερα των εθνικών εκλογών. Στην κινητοποίηση του πυρήνα των ψηφοφόρων της ενόψει εκλογών στοχεύει η κυβέρνηση.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η μεγάλη «μάχη» για την Αττική Οδό και πώς θα αυξηθούν τα διόδια

Αύριο κατατίθενται στο ΤΑΙΠΕΔ οι προσφορές από ισχυρά σχήματα ξένων και ελληνικών ομίλων, αναμένεται ρεκόρ τιμήματος σε ιδιωτικοποίηση με περισσότερα από 2 δισ. Τι προβλέπει η σύμβαση για τα διόδια.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε fast track οι ιδιωτικοποιήσεις, κίνητρα για αναβάθμιση του ΧΑ

Ρυθμίσεις από τον Κ. Χατζηδάκη για διευκόλυνση των νέων εκδόσεων και ενίσχυση των συναλλαγών. Φοροελαφρύνσεις για τους αποταμιευτές σε έντοκα και ομόλογα.. «Γκάζι» στην πώληση ελληνικών assets με στόχο υψηλά τιμήματα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιτάχυνση ιδιωτικοποιήσεων το 2023 με τετραπλάσια έσοδα από το 2022

Μόλις 516 εκατ. ευρώ εισπράχθηκαν το 2022, ενώ τον επόμενο χρόνο οι εισπράξεις θα είναι τετραπλάσιες, πλησιάζοντας τα 2 δισ. Στα 11 χρόνια ζωής του ταμείου έχουν υλοποιηθεί 55 έργα, έχουν εισπραχθεί 8,2 δισ. και αναμένονται άλλα 3,3 δισ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιατί δεν πωλείται το λιμάνι Αλεξανδρούπολης, προχωρά το σχέδιο επέκτασης

Η κυβέρνηση επιλέγει τον πιο ασφαλή τρόπο για να ενισχύσει τον γεωστρατηγικό ρόλο του λιμανιού, διατηρώντας το δημόσιο έλεγχο. Business as usual από τις ΗΠΑ που δεν διαφωνούν με την απόφαση αλλά ζητούν να προχωρήσει το σχέδιο αναβάθμισης.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εμπλοκή στον διαγωνισμό για τη ΛΑΡΚΟ: Η ένσταση και τα δύο σενάρια

Η ένσταση της κοινοπραξίας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ -AD Holding κατά της CMI φέρνει καθυστερήσεις στη διαδικασία. Αν αποχωρήσει η CMI, θα χαθεί η ευκαιρία για καλύτερα τιμήματα μέσα από τη διαδικασία νέων προσφορών του shoot-out.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το δράμα της ΛΑΡΚΟ: Σβήνουν τα φουγάρα για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι

Σταματά η παραγωγή στο τέλος Ιουλίου για να περιοριστούν τα κόστη λειτουργίας και να πληρωθούν οι μισθοί. Ο ειδικός διαχειριστής έχει λάβει από το κράτος μόλις 7 εκατ. ευρώ για όλες τις ανάγκες ως τα τέλη του 2022. Πώς προχωρά ο διαγωνισμός.