ΓΔ: 1422.84 0.04% Τζίρος: 7.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:15:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Xaritsis, SYRIZA
Φωτο: ΑΠΕ, Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Ο Χαρίτσης καλεί τον πρωθυπουργό σε συνάντηση με εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ

«Η ιδιωτικοποίηση μιας τέτοιας βαριάς βιομηχανίας, με όχημα την ειδική διαχείριση και με όρους παντελώς ασύμφορους για το Δημόσιο είναι η μία προβληματική πλευρά της υπόθεσης της ΛΑΡΚΟ», σημειώνει ο Αλ. Χαρίτσης.

Επιστολή στον πρωθυπουργό προκειμένου να κάνει δεκτό το αίτημα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ για συνάντηση απέστειλε ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης.

«Η ιδιωτικοποίηση μιας τέτοιας βαριάς βιομηχανίας, με ιδιαίτερη στρατηγική σημασία για την ελληνική οικονομία, με όχημα την ειδική διαχείριση και με όρους παντελώς ασύμφορους για το Δημόσιο είναι η μία προβληματική πλευρά της υπόθεσης της ΛΑΡΚΟ», σημειώνει ο Αλ. Χαρίτσης, προσθέτοντας ότι «η άλλη, εξίσου μείζονος σημασίας, προβληματική πλευρά αφορά τους εργαζόμενους, που βρίσκονται καιρό τώρα σε καθεστώς ομηρίας και βλέπουν τις λιγοστές ελπίδες τους να εξανεμίζονται αγωνιώντας για το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους».

«Τα παιδιά των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, είτε μαθητές που βρίσκονται λίγο πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς, με κάποια από αυτά να προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις, είτε φοιτητές που προετοιμάζονται για τη θερινή εξεταστική περίοδο, ζουν τις μέρες αυτές των διακοπών του Πάσχα με την αγωνία της επόμενης μέρας που θα σημαίνει εγκατάλειψη της εστίας τους και του τόπου τους, οικονομικά προβλήματα ή ανεργία για τους γονείς τους, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησής σας και των επιλογών της», αναφέρει χαρακτηριστικά και καταλήγει:

 «Κύριε πρωθυπουργέ, με τη σκέψη στις οικογένειες των εργαζομένων, σας καλώ να ανταποκριθείτε άμεσα και έγκαιρα στο αίτημα που έχουν υποβάλει τα σωματεία εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ για συνάντηση μαζί σας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: Ο κ. Μητσοτάκης υπέστη εκκωφαντική αποδοκιμασία στις ευρωεκλογές

«Σήμερα το πρωί άλλαξε εκ νέου γνώμη, ανέβαλε τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και προχώρησε σε ανασχηματισμό παραλυτικών και εσωκομματικών ισορροπιών» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης

Μεταξύ άλλων ορκίσθηκαν από τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, αρχιμανδρίτη Ιωάννη Καραμούζη οι: Θεόδωρος Λιβάνιος, ως υπουργός Εσωτερικών και Νίκη Κεραμέως, ως υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης στον ΣΕΤΕ: Επένδυση στην ποιότητα και τη βιωσιμότητα

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι προμετωπίδα της κυβερνητικής πολιτικής για την δεύτερη 4ετία είναι η αύξηση των μισθών, «κάτι, που ήδη συμβαίνει στον χώρο του τουρισμού», όπως είπε χαρακτηριστικά.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Θα βρεθεί σε δυσάρεστη θέση ο νέος πρωθυπουργός Μίτσκοσκι

Θεωρώ αδιανόητο να έρθει η Βόρεια Μακεδονία στη σύνοδο του ΝΑΤΟ για πρώτη φορά, και να λέει τα ίδια πράγματα που λέει για το όνομα» είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Δεν θα κάνει βήματα στην Ευρώπη εάν ανοίξει μέτωπο με την Ελλάδα» πρόσθεσε.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Γίνεται σιωπηλή επανάσταση στον κλάδο των κατασκευών στη χώρα

«Μετά την πιλοτική της φάση αυτή η πλατφόρμα θα μπορεί να ενσωματώνει κάθε στοιχείο κάθε νέο στοιχείο του πολεοδομικού σχεδιασμού, ο οποίος εξελίσσεται με ταχύτητα» είπε ο πρωθυπουργός.