ΓΔ: 1280.11 0.39% Τζίρος: 65.55 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΙΕΛΚΑ

Super-Market
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΙΕΛΚΑ: Θα αυξηθούν τα έσοδα του εμπορίου αλλά όχι ο όγκος των πωλήσεων

Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου, τα στελέχη του εμπορίου εκτιμούν πως οι πωλήσεις θα αυξηθούν κατά 3,2% στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, ωστόσο αναμένουν πως θα υποχωρήσει κατά 1,1% ο όγκος των πωλήσεων εξαιτίας των πληθωριστικών πιέσεων.
katatheseis, Apotamieysi, Xrima
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περιορίζονται οι διακοπές των Ελλήνων εξαιτίας των πληθωριστικών πιέσεων

Σε έρευνα του ΙΕΛΚΑ το 75% των καταναλωτών δηλώνει ότι έχει ακυρώσει δαπάνες διασκέδασης εξαιτίας των πληθωριστικών πιέσεων με έναν στους δυο καταναλωτές να αναφέρουν ότι δεν θα κάνουν διακοπές το 2023.
Trofima, Times, Food, Prices, Super Market
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σημαντικά πιο φθηνό το καλάθι του νοικοκυριού στα ελληνικά σούπερ μάρκετ

Σύμφωνα με έρευνα του ΙΕΛΚΑ στα 184,5 ευρώ ανέρχεται το μέσο κόστος του καλαθιού στην Ελλάδα, με τις τιμές ακόμα και με την αφαίρεση του ΦΠΑ να παραμένουν σημαντικά χαμηλότερες έναντι των μεγάλων ευρωπαϊκών κρατών.
Kalathi-Noikokyrioy-Super-Market-Trofima
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υψηλός πληθωρισμός στα τρόφιμα το α' εξάμηνο, πόσο θα κρατήσει το καλάθι

Στελέχη του υπ. Ανάπτυξης εκτιμούν ότι οι τιμές των τροφίμων θα συνεχίσουν να «τρέχουν» με γρήγορους ρυθμούς έως και τον Ιούνιο. Σχέδιο για παράταση του καλαθιού του νοικοκυριού για τρεις μήνες, ενστάσεις της Επ. Ανταγωνισμού.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΙΕΛΚΑ: Μία στις τρεις επιχειρήσεις περιμένει χειρότερη κερδοφορία το 2023

Τα στελέχη του κλάδου περιμένουν μείωση του όγκου πωλήσεων (-2,2%) το πρώτο εξάμηνο του 2023 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2022 και έντονη επίδραση των ανατιμήσεων στη λειτουργία των επιχειρήσεων.
Trofima, Times, Food, Prices, Super Market
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παράταση μόνο για ένα μήνα εγκρίνει η Επ. Ανταγωνισμού για το «καλάθι»

Η Επιτροπή δεν συμφωνεί με την τρίμηνη παράταση που σχεδίαζε το υπ. Ανάπτυξης. Σχεδόν ένας στους πέντε καταναλωτές χρησιμοποιούν συστηματικά το «καλάθι», οι περισσότεροι θέλουν μείωση του ΦΠΑ.
supermarket, trofima, proionta
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Crash test στις τιμές σούπερ μάρκετ, τι δείχνει η σύγκριση με την Ευρώπη

Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα συνεχώς έχει φθηνότερο καλάθι από τις συγκρινόμενες χώρες. Όμως, ο υψηλός ΦΠΑ στα τρόφιμα μειώνει τη διαφορά με τις ευρωπαϊκές αγορές. Έρευνα του ΙΕΛΚΑ, δηλώσεις Άδ. Γεωργιάδη.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συγκρατημένη αισιοδοξία της αγοράς για την κατανάλωση στα Χριστούγεννα

Το 80% των Ελλήνων έχει ακυρώσεις δαπάνες διασκέδασης την τελευταία τριετία υπό την πίεση της οικονομικής αβεβαιότητας και του πληθωρισμού, ενώ το 25% των αγορών που πραγματοποιούνται τροφοδοτούνται από τον δανεισμό.