ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Προειδοποιήσεις ειδικών για την φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων το βράδυ

Ερευνητές στις ΗΠΑ αναφέρουν πως σε όλο τον κόσμο οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων τα φορτίζουν το απόγευμα ή το βράδυ που το τιμολόγιο είναι χαμηλότερο, όμως ελλοχεύει ο κίνδυνος υπερφόρτωσης του δικτύου και η αύξηση του τιμολογίου.
electric cars-ilektrika-autokinita
ΔΙΕΘΝΗ

Ηλεκτρικά οχήματα: Συνεχίζονται οι συζητήσεις ΗΠΑ - ΕΕ για φοροαπαλλαγές

Οι Κάθριν Τάι και Βάλντις Ντομπρόβσκις συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συζητήσεις για τις φοροαπαλλαγές των ηλεκτρικών οχημάτων στην αμερικανική αγορά, που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για τη μείωση του πληθωρισμού.
autokinita-car-IX
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μείωση των πωλήσεων αυτοκινήτων διπλού καυσίμου λόγω φυσικού αερίου

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων με βασικό καύσιμο το φυσικό αέριο τον προηγούμενο Αύγουστο, μειώθηκαν στην Ελλάδα κατά 1,9% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Σημείωσε μόλις 0,8% μερίδιο αγοράς.
electric cars-ilektrika-autokinita
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παραμένει σε ανοδική πορεία η πώληση ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η αύξηση των σημείων φόρτισης στην Ελλάδα έχει συμβάλλει στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης την τελευταία τριετία καθώς από τα μόλις 404 οχήματα που είχαν ταξινομηθεί το 2019, πλέον τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα φτάνουν τα 8.790.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άρχισε με... γκάζι το «Κινούμαι Ηλεκτρικά»: Τι δείχνουν οι πρώτες αιτήσεις

Μία στις τέσσερις αιτήσεις την πρώτη εβδομάδα είναι για επιδότηση ηλεκτρικού αυτοκινήτου, ενώ στον πρώτο κύκλο ήταν κυρίαρχα τα ποδήλατα. Αυξημένος ο αριθμός αιτήσεων και προχωρούν πολύ γρηγορότερα οι αξιολογήσεις.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πολύ πίσω σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης αυτοκινήτων παραμένει η Αθήνα

Η Αθήνα διαθέτει μόλις 62 φορτιστές συνολικά, όταν η Ρώμη διαθέτει 499 φορτιστές. Η αρνητική πρωτιά πηγαίνει στη Σόφια της Βουλγαρίας με 0,01 φορτιστές ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο και τη Ρίγα της Λετονίας με το Βίλνιους της Λιθουανίας να βρίσκονται στην ίδια θέση με 0,05 φορτιστές.
electric cars-ilektrika-autokinita
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Ερωτήσεις - απαντήσεις για το Κινούμαι ηλεκτρικά - Όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Το μέγιστο ποσό επιδότησης για αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου για φυσικά πρόσωπα φθάνει τις 8.000 ευρώ ενώ παρέχεται επιπλέον επιδότηση 1.000 ευρώ αν η αγορά συνοδεύεται με απόσυρση και άλλα 500 ευρώ για αγορά έξυπνου φορτιστή.