ΓΔ: 1197.52 -0.98% Τζίρος: 25.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:45:11 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

ilektrokinisi

Μεγαλύτερο είναι το κόστος των ελαστικών στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

H πρώτη αλλαγή ελαστικών στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πραγματοποιείται κατά μέσο όρο στα 28.776 χλμ. και αυτή γίνεται κατά μέσο όρο στις 551 ημέρες σε σύγκριση με 38.936 χλμ. και τις 670 ημέρες στα συμβατικά αυτοκίνητα.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρ. Σταϊκούρας: Ανάγκη για βιώσιμες και έξυπνες υποδομές και μεταφορές

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών υπογράμμισε ότι είναι αναγκαίο να ληφθούν αποφάσεις, σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο, με σκοπό να μειωθούν οι εκπομπές ρύπων, ώστε να επιβραδυνθεί η εξέλιξη της κλιματικής αλλαγής.
ΔΙΕΘΝΗ

Το νέο smartphone που έχει σχεδιαστεί για χρήση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία κυκλοφόρησε το Nio Phone το οποίο θα είναι αρχικά διαθέσιμο μόνο στην Κίνα, προσφέροντας τη δυνατότητα στον οδηγό να ειδοποιήσει το αυτοκίνητό του να οδηγηθεί σε συγκεκριμένη τοποθεσία.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έχουν εγκριθεί 11.175 αιτήσεις στο πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2»

Όπως ανέφερε η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 19.000 αιτήσεις. Αναγκαία η διεύρυνση του δικτύου δημόσια προσβάσιμων φορτιστών.
ΔΙΕΘΝΗ

Κόντρα Κίνας με Ευρωπαϊκή Ένωση με φόντο τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Το Πεκίνο καταγγέλλει την έρευνα της ΕΕ στα κινεζικά ηλεκτροκίνητα οχήματα ως «ξεκάθαρη πράξη προστατευτισμού». Η έρευνα που θα καθορίσει αν απαιτούνται τιμωρητικοί δασμοί για να προστατευθούν οι παραγωγοί της ΕΕ.
ilektrokinisi
ΔΙΕΘΝΗ

Γιατί η ασφάλιση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι πιο ακριβή

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στοιχίζουν περισσότερο από τα συμβατικά αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα η αντικατάστασή τους σε περίπτωση κλοπής ή ατυχήματος να στοιχίζει περισσότερο στην ασφαλιστική εταιρεία.
electric-ilektrika-autokinita
ΔΙΕΘΝΗ

Η ηλεκτροκίνηση ενισχύει τις σχέσεις μεταξύ Γερμανίας και Κίνας

Οι επικεφαλής των BMW και Mercedes-Benz στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου του Μονάχου, τονίζουν πως οι δυο χώρες πρέπει να δημιουργήσουν μια βαθύτερη σχέση και να αρθούν οι περιορισμοί στο εμπόριο.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Δυνατότητες να υπάρξει «νέα ζωή» στις μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η ανακύκλωση μπαταριών στην Ευρώπη πραγματοποιείται σε μικρή κλίμακα. Η Greenpeace προβλέπει ότι 12,85 εκατομμύρια τόνοι μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα τεθούν εκτός λειτουργίας έως το 2030.