ΓΔ: 2478.23 0.43% Τζίρος: 68.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:29:36
Έρευνα και ανάπτυξη
Η έρευνα και ανάπτυξη ενισχύει την καινοτομία και την επιχειρηματική πρόοδο.

Κίνα: 2,78% αυξήθηκαν οι δαπάνες R&D των 1.000 κορυφαίων ιδιωτικών το 2024

Οι 1.000 κορυφαίες ιδιωτικές επιχειρήσεις στην Κίνα αύξησαν τις δαπάνες R&D κατά 2,78% το 2024, φτάνοντας τα 1,43 τρισ. γιουάν, ενώ οι πατέντες τους αυξήθηκαν κατά 27,58%, σύμφωνα με την All-China Federation of Industry and Commerce.

Σημαντική ενίσχυση των δαπανών για έρευνα και ανάπτυξη (R&D) κατέγραψαν οι 1.000 κορυφαίες ιδιωτικές επιχειρήσεις στην Κίνα το 2024, σύμφωνα με αναφορά της All-China Federation of Industry and Commerce που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή.

Η σχετική ανάλυση παρουσιάστηκε στο πλαίσιο διάσκεψης για την ιδιωτική οικονομία που πραγματοποιήθηκε στη Σιάν, στη βορειοδυτική Κίνα. Οι συνολικές δαπάνες R&D των εν λόγω επιχειρήσεων ανήλθαν σε 1,43 τρισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 170 δισ. ευρώ), σημειώνοντας ετήσια αύξηση 2,78%.

Παράλληλα, οι εταιρείες αυτές διατηρούν 1,4281 εκατομμύρια έγκυρες εσωτερικές και διεθνείς πατέντες, καταγράφοντας ετήσια αύξηση 27,58%. Από αυτές, 594.600 αφορούν πατέντες για εφευρέσεις, με ετήσια αύξηση 15,55%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έρευνα και Ανάπτυξη
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Ρεκόρ επενδύσεων στην καινοτομία και R&D μέχρι το 2025

Η Κίνα σημείωσε ρεκόρ επενδύσεων σε έρευνα και ανάπτυξη το 2025 (3,92 τρισ. γιουάν), εστιάζοντας σε ρομπότ και βιοτεχνολογία. Οι βασικές χρηματοδοτήσεις έφτασαν τα 280 δισ. γιουάν, ενισχύοντας την καινοτομία έως το 2030.
σημαία της Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα ενισχύει τη σύνδεση επιστήμης–βιομηχανίας για νέα παραγωγική δυναμική

Το Πεκίνο επενδύει στη συνεργασία έρευνας και βιομηχανίας, θέτοντας τις επιχειρήσεις στην καρδιά της καινοτομίας, με στόχο ποιοτικές παραγωγικές δυνάμεις και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.
Τάκης Θεοδωρικάκος πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Στο επίκεντρο οι επενδύσεις και η συνεργασία με την Ινδία

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, συναντήθηκε με τον Ινδό Υπουργό Εμπορίου, επιβεβαιώνοντας τη βούληση για ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας-Ινδίας, με έμφαση στις επενδύσεις, το εμπόριο και τον Οικονομικό Διάδρομο Ινδίας-Ευρώπης.
Σημαία Κίνας γρανάζια βιομηχανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα-4η CISCE: Προβολή εφοδιαστικών αλυσίδων με διεθνή εμβέλεια

Στην 4η Διεθνή Έκθεση Εφοδιασμού της Κίνας, ένα ηλεκτρικό όχημα παρουσιάζεται ως «παράθυρο» σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα, από τα σιδηρομεταλλεύματα ως τα τελικά προϊόντα που εξάγονται σε όλο τον κόσμο.
Σημαία Κίνας γρανάζια βιομηχανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Δάνεια 213,3 δισ. γιουάν από CDB για τεχνολογική αναβάθμιση

Η Τράπεζα Ανάπτυξης της Κίνας ενέκρινε δάνεια 213,3 δισ. γιουάν για τεχνολογική μετάβαση και αναβάθμιση εξοπλισμού έως τα τέλη Μαΐου, καλύπτοντας 366 επιχειρήσεις σε τομείς όπως βιομηχανία, ενέργεια και μεταφορές.
Σημαία Κίνας οικονομία
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Μεταρρυθμίσεις σε STAR Market και ChiNext για ποιοτική ανάπτυξη

Η Ρυθμιστική Αρχή Κεφαλαιαγοράς της Κίνας ανακοίνωσε νέους κανόνες για τα χρηματιστήρια STAR Market και ChiNext, προωθώντας εταιρίες AI, κβαντικής τεχνολογίας και καινοτομίας, με στόχο την ποιοτική ανάπτυξη της οικονομίας.