ΓΔ: 2473.18 0.23% Τζίρος: 15.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:59:36
Σεισμογράφος μετρά σεισμό

Βενεζουέλα: Κανένα περιστατικό ζημιάς μετά τον σεισμό 4,6 Ρίχτερ

Ισχυρός μετασεισμός 4,6 Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί, 27 χλμ. βόρεια της Καραμπαγέδα στη Βενεζουέλα, σε βάθος 10 χλμ. Σύμφωνα με το USGS, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές μέχρι στιγμής.

Ένας μετασεισμός 4,6 βαθμών σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε βάθος 10 χιλιομέτρων βόρεια του Καράκας, σύμφωνα με το ινστιτούτο γεωλογικών μελετών των ΗΠΑ (USGS).

Το επίκεντρο εντοπίστηκε 27 χιλιόμετρα βόρεια της Καραμπαγέδα, στην πολιτεία Λα Γουάιρα, περιοχή που επλήγη πρόσφατα από τους δίδυμους σεισμούς της Τετάρτης, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό ινστιτούτο.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές από τον νέο μετασεισμό.

Οι δίδυμοι σεισμοί της Τετάρτης προκάλεσαν σχεδόν 1.500 επιβεβαιωμένους θανάτους, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης Χόρχε Ροδρίγκες, ο οποίος έκανε σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντέλσι Ροντρίγκες Βενεζουέλα
ΔΙΕΘΝΗ

Διασώστες με συντονισμό ΟΗΕ στη Βενεζουέλα μετά τον φονικό σεισμό

Ομάδες διασωστών με τη βοήθεια του ΟΗΕ φτάνουν στη Βενεζουέλα για να συμβάλλουν στις έρευνες μετά τον διπλό σεισμό που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 164 ανθρώπους και τραυμάτισε περίπου 1.000, σύμφωνα με την πρόεδρο Ροντρίγκες.
Σύνορα Βραζιλίας Βενεζουέλας
ΔΙΕΘΝΗ

Βενεζουέλα: Πάνω από 58.000 κτίρια κατέρρευσαν από σεισμό, δείχνουν δορυφόροι

Ο διπλός σεισμός στη Βενεζουέλα προκάλεσε τουλάχιστον 1.719 νεκρούς, δεκάδες χιλιάδες αγνοούμενους και ζημιές ή καταστροφή σε περίπου 58.870 κτίρια, σύμφωνα με δορυφορικά στοιχεία που ανέλυσε η NASA.
Κατεστραμμένο κτήριο σεισμός
ΔΙΕΘΝΗ

Βενεζουέλα: Πάνω από 1.700 οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό

Οι νεκροί από τους δύο μεγάλους σεισμούς στη Βενεζουέλα ανήλθαν σε 1.719, ενώ οι τραυματίες έφτασαν τους 5.034. Πολλά κτίρια καταστράφηκαν και οι μετασεισμοί συνεχίζονται. Η αγωνία για επιζώντες παραμένει.
Καταγραφή σεισμού όργανο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Παρέχουν 300 εκατ. δολάρια βοήθεια στη Βενεζουέλα μετά το σεισμό

Οι ΗΠΑ θα χορηγήσουν 300 εκατ. δολάρια στη Βενεζουέλα για παροχή υγειονομικής περίθαλψης, τροφίμων, νερού και καταφυγίου, μετά τους φονικούς σεισμούς, μέσω οργανώσεων όπως ο Ερυθρός Σταυρός και το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα.