ΓΔ: 2459.77 -0.31% Τζίρος: 293.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σφύρα δικαστηρίου

Στο Κακουργιοδικείο τέσσερις για τον θάνατο 19χρονου σε λούνα παρκ

Με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο παραπέμπονται σε δίκη τέσσερα άτομα για τον θάνατο 19χρονου σε λούνα παρκ στη Χαλκιδική τον Αύγουστο του 2024.

Στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου θα οδηγηθούν τέσσερα πρόσωπα για τον τραγικό θάνατο 19χρονου στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής τον περασμένο Αύγουστο. 

Ανάμεσά τους, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, η σύζυγός του, συνδιαχειρίστρια, ο χειριστής του παιχνιδιού «crazy dance» και ο μηχανολόγος μηχανικός που υπέγραψε τα πιστοποιητικά λειτουργίας του μηχανήματος.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πολυγύρου, απορρίπτοντας πρόταση της αντιεισαγγελέως για μετατροπή της κατηγορίας, αποφάσισε την παραπομπή με την αρχική βαρύτερη κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, είτε από κοινού είτε με απλή συνέργεια.

Το βούλευμα διατηρεί την προσωρινή κράτηση για τον ιδιοκτήτη του λούνα παρκ, ενώ οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι εξακολουθούν να τελούν υπό περιοριστικούς όρους.

Αντίθετα με την εισαγγελική πρόταση για ηπιότερες κατηγορίες, οι δικαστές έκριναν ότι οι ενδείξεις δικαιολογούν παραπομπή με το αρχικό, αυστηρότερο κατηγορητήριο.

Παράλληλα, με ξεχωριστή δικογραφία, έχουν παραπεμφθεί να δικαστούν τον Οκτώβριο ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης η δήμαρχος Κασσάνδρας, δύο αντιδήμαρχοι, δημοτικοί υπάλληλοι και δύο μηχανικοί, για παράβαση καθήκοντος και ηθική αυτουργία.

Τέλος, βρίσκεται σε εξέλιξη προκαταρκτική εξέταση κατά των αιρετών και των υπαλλήλων του Δήμου, για ανθρωποκτονία από αμέλεια, μετά από μήνυση που υπέβαλε ο πατέρας του άτυχου νέου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελληνική αστυνομία περιπολικό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στα Χανιά για ναρκωτικά και οπλοκατοχή

Στα Χανιά συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, 30 και 31 ετών, για κατοχή ναρκωτικών και οπλισμού. Στην κατοχή τους βρέθηκαν κοκαΐνη, κάνναβη, χρήματα, μαχαίρι και ζυγαριά, ενώ κατασχέθηκε και το αυτοκίνητό τους.
Άγαλμα Θέμιδος Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαμαρτυρία δικηγόρων: Αγνοήθηκαν οι παρατηρήσεις για τον Κώδικα ΤΑ

Η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος διαμαρτύρεται γιατί αγνοήθηκαν οι παρατηρήσεις της στον νέο Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και δεν κλήθηκε στη Βουλή για διευκρινίσεις κατά την ψήφισή του.
Δημήτρης Αβραμόπουλος προφίλ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Αβραμόπουλου για ακύρωση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ζήτησε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου την ακύρωση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψής του, αμφισβητώντας τη νομιμότητά του και υποστηρίζοντας πως δεν έχει διαπράξει καμία αξιόποινη πράξη.
Άρειος Πάγος πρόσοψη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Άρειος Πάγος όρισε τους νέους ευρωεισαγγελείς

Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου όρισε ομόφωνα τους νέους εντεταλμένους Έλληνες Ευρωπαίους εισαγγελείς, οι οποίοι θα ενισχύσουν το ελληνικό τμήμα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας με ορισμούς εφετών και πρωτοδικών.
Δίκη για τα Τέμπη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα αιτήματα για αυστηρότερες κατηγορίες στη δίκη για το δυστύχημα στα Τέμπη

Αιτήματα για την αναβάθμιση των κατηγοριών για τα στελέχη της Hellenic Train και για την αλλαγή του νομικού χαρακτηρισμού της ανθρωποκτονίας υπέβαλε σήμερα συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας στη δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έναρξη της δίκης για θάνατο 33χρονου και 46χρονης αστυνομικού στη Χαλκιδική

Ξεκίνησε η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης για το διπλό τραγικό θάνατο 33χρονου και 46χρονης αστυνομικού στη Χαλκιδική, έπειτα από καβγά. Κατηγορούνται 27χρονος για ανθρωποκτονία με δόλο και 63χρονος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.