ΓΔ: 2459.77 -0.31% Τζίρος: 293.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Καταστροφές από πλημμύρες Γλυφάδα
Φωτο: Ζημιές στην Άνω Γλυφάδα μετά την καταιγίδα. Credit: Antonis Zouridakis / SOOC

Νέες διευκρινήσεις ΔΕΔΔΗΕ για τα έργα στη Γλυφάδα

Ο ΔΕΔΔΗΕ απάντησε στον δήμαρχο Γλυφάδας, τονίζοντας ότι τα συνεργεία του συνεχίζουν αδιάκοπα τις εργασίες υπογειοποίησης του δικτύου, με προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών και τη σταθερή ηλεκτροδότηση.

Σε νέα τοποθέτηση σχετικά με τα έργα υπογειοποίησης του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στη Γλυφάδα προχώρησε ο ΔΕΔΔΗΕ, απαντώντας σε ανάρτηση του δημάρχου Γλυφάδας, Γιώργου Παπανικολάου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ, τα συνεργεία του συνεχίζουν να εργάζονται αδιάκοπα, δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια των πολιτών και στη διασφάλιση της απρόσκοπτης ηλεκτροδότησης στις πληγείσες από πλημμύρες περιοχές.

Ο ΔΕΔΔΗΕ επισημαίνει ότι, ανταποκρινόμενος στην επείγουσα έκκληση του Δήμου Γλυφάδας για την απομάκρυνση εκτεθειμένων καλωδίων υψηλής τάσης, προχώρησε σε στοχευμένες εργασίες καθαρισμού στο σημείο όπου είχαν διαβρωθεί τα καλώδια, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων της 21ης Ιανουαρίου.

Για την αποκατάσταση των ζημιών και με στόχο την προστασία των πολιτών ενόψει του επερχόμενου κύματος κακοκαιρίας, δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην κλείσουν οι τοπικές δίοδοι νερού στη ρεματιά της περιοχής. Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν κυρίως χειρωνακτικά, ενώ σήμερα χρησιμοποιήθηκε και ένα μηχάνημα έργου.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι ο ΔΕΔΔΗΕ δεν προχώρησε σε εκσκαφές, αλλά μόνο σε απομάκρυνση υλικών που μεταφέρθηκαν λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών, με τις εργασίες καθαρισμού να έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

Ο ΔΕΔΔΗΕ τονίζει τη σημασία της σταθερής συνεργασίας με τους αρμόδιους φορείς και την τοπική αυτοδιοίκηση, υπογραμμίζοντας ότι μόνο έτσι μπορούν να δοθούν οι απαραίτητες λύσεις και να αποφευχθούν άσκοπες αντιπαραθέσεις.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, δημοσίευσε νωρίτερα βίντεο από τις εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «κάνουν χωματουργικές εργασίες θεωρητικά για να συμμαζέψουν εκτεθειμένα καλώδια και τα άλλα προβλήματα που δημιούργησε ο άτσαλος και πρόχειρος τρόπος που έγινε το έργο της υπογειοποίησης του δικτύου, όπως ακριβώς επισημάναμε σε προηγούμενη ανάρτηση».

Επιπλέον, τόνισε ότι «πέρα από την εν τοις πράγμασι παραδοχή του προβλήματος, το ζήτημα είναι ότι δημιουργεί έτσι νέους όγκους μαλακού χώματος και φερτών υλικών που είναι και οι πρώτοι που θα παρασυρθούν από το νερό αν το φαινόμενο που προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για αύριο, Δευτέρα, είναι και πάλι πολύ έντονο».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στέφανος Παπασταύρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρευματοκλοπές: Νέα μέτρα εξετάζει το ΥΠΕΝ για περιορισμό των απωλειών

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εξετάζει νέα μέτρα κατά των ρευματοκλοπών, που επιβαρύνουν τους συνεπείς καταναλωτές με πάνω από 450 εκατ. ευρώ ετησίως, με έμφαση σε ελέγχους και έξυπνους μετρητές.
Μάνος ΔΕΔΔΗΕ πορτραίτο
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το χρηματοδοτικό κενό 1,7 δισ. λόγω υποεπενδύσεων και οι ρευματοκλοπές

Ο εκσυγχρονισμός του ηλεκτρικού δικτύου της χώρας, η επιτάχυνση των επενδύσεων, η ενσωμάτωση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η εγκατάσταση έξυπνων μετρητών και η αντιμετώπιση των ρευματοκλοπών τα βασικά στοιχήματα για τον ΔΕΔΔΗΕ.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη κυκλώματος κλοπής μετασχηματιστών από αιολικά πάρκα σε Εύβοια και Αττική

Η ΕΛ.ΑΣ. εξάρθρωσε σπείρα που έκλεβε μετασχηματιστές και ηλεκτρολογικό υλικό από αιολικά πάρκα κι εγκαταστάσεις ΔΕΔΔΗΕ σε Εύβοια και Αττική. Συνελήφθησαν 6 άτομα, ανάμεσά τους ο φερόμενος αρχηγός, ενώ αναζητούνται ακόμη τέσσερις.