ΓΔ: 2466.34 -0.05% Τζίρος: 32.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:53:36
Αθήνα αεροφωτογραφία κτιρίων
Φώτο: SOOC

Εντατικοί έλεγχοι στο δίκτυο φυσικού αερίου Αττικής χωρίς ενδείξεις διαρροής

Συνεργεία του Enaon EDA πραγματοποιούν εκτεταμένους ελέγχους στο δίκτυο φυσικού αερίου Αττικής, ειδικά στα νότια προάστια, χωρίς μέχρι στιγμής να εντοπιστούν διαρροές ή πτώση πίεσης, παρότι παρατηρείται οσμή αερίου.

Εκτεταμένους ελέγχους στο δίκτυο φυσικού αερίου της Αττικής, με ιδιαίτερη έμφαση στα νότια προάστια, πραγματοποιούν σήμερα συνεργεία του διαχειριστή του δικτύου (Enaon EDA). Μέχρι στιγμής, δεν έχει προκύψει καμία ένδειξη για διαρροή αερίου στην ατμόσφαιρα.

Όπως αναφέρει ο διαχειριστής, οι έλεγχοι πραγματοποιούνται με αφορμή την οσμή αερίου που παρατηρείται σε ορισμένες περιοχές της Αττικής. Οι διαδικασίες επιθεώρησης συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Από την πλευρά του Διαχειριστή του Συστήματος (ΔΕΣΦΑ) επισημαίνεται ότι δεν έχει εντοπιστεί πτώση πίεσης σε κανένα σημείο του δικτύου, το οποίο τροφοδοτεί τα δίκτυα διανομής της Enaon.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες από τα διυλιστήρια Helleniq, δεν έχει εντοπιστεί κανένα πρόβλημα στις εγκαταστάσεις τους, ενώ δεν παρατηρείται αντίστοιχη οσμή στο Θριάσιο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άτομα της Enaon Eda
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ξεκίνησε η διανομή φυσικού αερίου στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας από Enaon EDA

Η Enaon EDA, θυγατρική του Ομίλου Italgas, ενεργοποίησε το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, ολοκληρώνοντας τα συγχρηματοδοτούμενα έργα ΕΣΠΑ στην Κεντρική Μακεδονία, με οφέλη για την τοπική κοινωνία.
Αστικά ακίνητα Αθήνας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εντατικοί έλεγχοι στο δίκτυο φυσικού αερίου Αττικής χωρίς εντοπισμό διαρροής

Συνεργεία της Enaon EDA πραγματοποιούν εκτεταμένους ελέγχους στο δίκτυο φυσικού αερίου της Αττικής, ειδικά στα νότια προάστια, λόγω οσμής αερίου, χωρίς να έχουν εντοπιστεί διαρροή ή πτώση πίεσης στο δίκτυο.
Φραντέσκα Ζανινότι
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ζανινότι: Τα δίκτυα φυσικού αερίου στον πυρήνα της ενεργειακής μετάβασης

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Enaon Eda, Φραντσέσκα Ζανινότι, ανέδειξε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, τον ρόλο των δικτύων φυσικού αερίου στην ενεργειακή μετάβαση, με έμφαση σε βιομεθάνιο, υδρογόνο και ψηφιοποίηση.
Λογότυπο enaon EDA
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Enaon EDA: Μέτρα προστασίας για εγκαταστάσεις φυσικού αερίου λόγω παγετού

Η Enaon EDA συστήνει προληπτικά μέτρα λόγω χαμηλών θερμοκρασιών: έλεγχος μόνωσης, συμβουλές από αδειοδοτημένο εγκαταστάτη και σταθερή λειτουργία θέρμανσης με θερμοστάτη 18-20°C. Για το δίκτυο, γραμμή 8001187878.
Εγκαταστάσεις ΔΕΣΦΑ αγωγός αερίου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκίνησε η λειτουργία του Δικτύου Φυσικού Αερίου στη Βέροια

Το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου ενεργοποιήθηκε στη Βέροια από την Enaon EDA του ομίλου Italgas, ενώ τα πρώτα νοικοκυριά συνδέθηκαν ήδη. Πρόκειται για σημαντική επένδυση στην ενεργειακή αναβάθμιση της περιοχής.
Χάρης Θεοχάρης ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπογραφή μνημονίων συνεργασίας ελληνικών εταιρειών με τη Naftogaz

Στη Διεθνή Διάσκεψη για την Ανασυγκρότηση της Ουκρανίας στο Γκντανσκ υπογράφηκαν δύο μνημόνια συνεργασίας μεταξύ των εταιρειών TERNA, DP PUMPS GROUP και Naftogaz, παρουσία του υφυπουργού Χάρη Θεοχάρη, για ενεργειακά και υδατικά έργα.