ΓΔ: 2459.77 -0.31% Τζίρος: 293.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κωνσταντίνος Τασούλας πορτρέτο
Ο Κωνσταντίνος Τασούλας απευθύνεται σε εκδήλωση στη βιβλιοθήκη της Βουλής.

Διαβεβαίωση νέων Μητροπολιτών παρουσία Τασούλα και Ιερώνυμου

Στο Προεδρικό Μέγαρο πραγματοποιήθηκε η διαβεβαίωση των νέων Μητροπολιτών Δρυϊνουπόλεως Αλεξίου και Κορίνθου Παύλου, παρουσία του Προέδρου Τασούλα και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Αν. Τασούλα, πραγματοποιήθηκε η τελετή διαβεβαίωσης των νέων Μητροπολιτών Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, Αλεξίου, καθώς και Κορίνθου, Παύλου.

Στην τελετή παρέστησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και η Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφία Ζαχαράκη.

Η διαδικασία διαβεβαίωσης πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο στις 7 Νοεμβρίου 2025, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ορθόδοξος ιερέας εκκλησία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία τιμά τους Αποστόλους Πέτρο και Παύλο στο Βατικανό

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία τιμά σήμερα τους Αγίους Πέτρο και Παύλο. Ο πάπας Λέων τόνισε ότι το παράδειγμα τους καλεί κάθε χριστιανό στην ενότητα και στην επιλογή του Θεού ως κέντρο της ζωής, αναζητώντας αλήθεια και συνύπαρξη.
Άγιο Φως κερί τελετή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανακοίνωση Ιεράς Συνόδου για αποδοχές των αρχιερέων και το νέο νομοσχέδιο

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ξεκαθαρίζει πως οι αναφορές για τις αποδοχές των αρχιερέων βασίζονται σε παρανοήσεις, τονίζει την ανάγκη για αντικειμενική συζήτηση και διευκρινίζει ότι η νέα ρύθμιση δεν αποτελεί προνόμιο αλλά αποκαθιστά την ομαλότητα.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποινή φυλάκισης 17 μηνών σε 4 για προπηλακισμό του Τζιχάτ Χαλήλ στη Ξάνθη

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης επέβαλε ποινή φυλάκισης 17 μηνών σε τέσσερις κατηγορούμενους για τα επεισόδια στο τέμενος Τσινάρ το 2024, με την ποινή να μετατρέπεται σε χρηματική. Οι ίδιοι άσκησαν έφεση.
Αλί Χαμενεΐ Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Η σορός του Χαμενεΐ θα μεταφερθεί σε δύο ιερές πόλεις του Ιράκ

Η κηδεία του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, που σκοτώθηκε πρόσφατα, θα περάσει από το Ιράκ στις 8 Ιουλίου. Οι τελετές θα διαρκέσουν 4-9 Ιουλίου, ενώ είχαν αναβληθεί τον Μάρτιο λόγω του πολέμου, ανακοίνωσε ο δήμος Τεχεράνης.