ΓΔ: 2459.77 -0.31% Τζίρος: 293.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
ΕΛΑΣ
Φωτο: ΕΛΑΣ Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη. Credit: Nick Paleologos / SOOC

Θεώνη Κουφονικολάκου: «Καμία ασυλία για όσους υπονομεύουν τη δημοκρατία»

Η Θεώνη Κουφονικολάκου της ΕΛ.Α.Σ. τόνισε ότι η διαλεύκανση των υποκλοπών είναι δέσμευση της παράταξης, κατηγορώντας ΕΥΠ και κυβέρνηση για χρήση παράνομου λογισμικού και συγκάλυψη ευθυνών, επιμένοντας στη διαφάνεια.

Υποκλοπές και πολιτικές ευθύνες βρέθηκαν στο επίκεντρο δηλώσεων της εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης (ΕΛ.Α.Σ.), Θεώνης Κουφονικολάκου, όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής». Η κ. Κουφονικολάκου τόνισε ότι «η πλήρης διαλεύκανση και απόδοση ευθυνών για αυτό το τεράστιο σκάνδαλο, για το ελληνικό Γουότεργκεϊτ, είναι μία από τις δεσμεύσεις μας. Καμία ασυλία για όσους υπονομεύουν τη δημοκρατία».

Στη δήλωσή της υπογραμμίζει ότι «δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι ήταν η ΕΥΠ που προμηθεύτηκε το παράνομο κατασκοπευτικό λογισμικό Predator. Και η ΕΥΠ είχε άμεσο προϊστάμενο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον ανιψιό του Γρηγόρη Δημητριάδη». Σύμφωνα με την ίδια, «οι παράνομες υποκλοπές με Predator ήταν η συνέχεια των κατ' ευφημισμό νόμιμων παρακολουθήσεων μέσω ΕΥ. Δεν ήταν υπόθεση ιδιωτών, αλλά κυβερνητική επιλογή και σχέδιο. Το Μέγαρο Μαξίμου χρησιμοποίησε παράνομο λογισμικό μέσω της ΕΥΠ για να παρακολουθεί υπουργούς, ανώτατους αξιωματικούς, δικαστικούς, δημοσιογράφους, πολιτικούς».

Η εκπρόσωπος της ΕΛ.Α.Σ. κάνει λόγο για «ευθεία επίθεση στον πυρήνα του κράτους δικαίου», επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, αλλά έχει μεθοδεύσει μια προκλητική συγκάλυψη των ευθυνών της, αξιοποιώντας την κοινοβουλευτική της πλειοψηφία στη Βουλή και χειραγωγώντας συστηματικά την ηγεσία της Δικαιοσύνης». Όπως προσθέτει, «πλέον υπάρχουν νέα στοιχεία» και «κανείς δεν έχει δικαίωμα να λέει η υπόθεση έκλεισε. Αντιθέτως, τώρα είναι η ώρα να έρθουν όλα στο φως».

Κλιμακώνοντας την κριτική της, η κ. Κουφονικολάκου υποστηρίζει ότι «μια κυβέρνηση που παρανομεί συνειδητά και ανερυθρίαστα, όπως έκανε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι μια κυβέρνηση επικίνδυνη». Καταλήγει ότι «είναι μια κυβέρνηση που πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό και όσα στελέχη της εμπλέκονται, πρέπει να αντιμετωπίσουν τη Δικαιοσύνη».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Στις εκλογές επιλέγουμε ανάμεσα σε διαφθορά ή εντιμότητα

Ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη 1η Σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΛ.Α.Σ., τόνισε πως το διακύβευμα των εκλογών είναι η εντιμότητα ή η διαφθορά και η ανάγκη ηθικής επανάστασης για έναν νέο δρόμο και δίκαιο σύστημα.
Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Ευθύνη της Συμπαράταξης η πολιτική αλλαγή για την κοινωνία

Ο πρόεδρος της ΕΛ.Α.Σ., Αλέξης Τσίπρας, τόνισε τη μεγάλη ευθύνη απέναντι στην κοινωνία και την ιστορία, καλωσορίζοντας τους τομεάρχες του κόμματος. Μίλησε για συλλογικότητα, ήθος και νέο παράδειγμα πολιτικής συμμετοχής και άσκησης εξουσίας.
Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Πάμε για νίκη και σχηματισμό κυβέρνησης στις εκλογές

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως στόχος του είναι η πρωτιά στις εκλογές και σχηματισμός κυβέρνησης ακόμη και με δεύτερη αναμέτρηση, αποφεύγοντας συνεργασία με κόμματα που έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους, ανοίγοντας νέο προοδευτικό δρόμο.
Αλέξης Τσίπρας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Στηρίζουμε την ΕΛ.ΑΣ. σύμπλευση με Αλέξη Τσίπρα

Υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η πρόταση για σύμπλευση με την ΕΛ.Α.Σ. του Αλέξη Τσίπρα, ενώ έγιναν τέσσερις ψηφοφορίες. Εκτιμήσεις αναφέρουν επικράτηση 70% υπέρ της πρότασης.