ΓΔ: 1217.86 0.73% Τζίρος: 85.29 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

INTERNET

Whatsapp
ΔΙΕΘΝΗ

Ευρωπαϊκή Ένωση: Δεσμεύτηκε να είναι πιο διαφανές στις αλλαγές το WhatsApp

Το Δίκτυο Συνεργασίας για την Προστασία των Καταναλωτών (CPC) θα παρακολουθεί ενεργά τον τρόπο με τον οποίο το WhatsApp εφαρμόζει αυτές τις δεσμεύσεις κατά την πραγματοποίηση τυχόν μελλοντικών ενημερώσεων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τράπεζες: Πρόσθετοι κωδικοί στο e-banking, πιο δύσκολη η καθημερινότητα

Οι τράπεζες θα ζητούν και δεύτερο κωδικό για την ολοκλήρωση μιας ηλεκτρονικής συναλλαγής με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας και τον περιορισμό του phishing. Τι αλλάζει με τον νέο νόμο του υπουργείου Ανάπτυξης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο 95% έφτασε η χρήση Internet στους Έλληνες όλων των ηλικιών

Οι ψηφιακές τεχνολογίες διαδραματίζουν ολοένα και μεγαλύτερο ρόλο πλέον, ενώ το κινητό τηλέφωνο και ειδικά το smartphone έχει γίνει η προέκταση του χεριού μας και η κύρια συσκευή πρόσβασης στον ψηφιακό κόσμο.
smart-cities
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ο κρίσιμος ρόλος των πόλεων στην εξέλιξη του ψηφιακού μετασχηματισμού

O Βαγγέλης Γκορίλας, Ηead of Public Sector της Vodafone Ελλάδας τόνισε πως τα δίκτυα 5G, το IoΤ (Intelligent of Thinks) και τα big data είναι μέρος των λύσεων στα προβλήματα που δημιουργούν στις πόλεις κλιματική αλλαγή, ενεργειακή κρίση και αστικοποίηση.
Φωκίων Καραβίας, Διευθύνων Σύμβουλος Εurobank.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Η «αυτοκριτική» Καραβία για την τραπεζική γραφειοκρατία και το internet του Έ. Μασκ

Η σημερινή συνάντηση κυβέρνησης - Starlink για το δορυφορικό internet, η έναρξη διαπραγμάτευσης του ομολόγου της CPLP, οι δυσκολίες στον δρόμο για το investment grade και η εξομολόγηση Φ. Καραβία για τους λόγους που οι τράπεζες μας δυσκολεύουν τη ζωή.
Κυριάκος Πιερρακάκης, Μαρία Νικόλτσιου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Κυρ. Πιερρακάκης στο BD: Ποιες είναι οι νέες ψηφιακές υπηρεσίες του Δημοσίου

Ο υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνέντευξή του στη Μ. Νικόλτσιου στο Business Daily παρουσιάζει τις ψηφιακές υπηρεσίες που έρχονται στη ζωή μας, τα μεγάλα έργα πληροφορικής που μεταμορφώνουν τη χώρα και απαντά στην κριτική για αργό και ακριβό internet.
wikipedia-pandimia-koronoios
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πρόσκληση στους ομογενείς να εμπλουτίσουν την ελληνική Wikipedia

Τονίζεται ότι, με τη συμμετοχή στα λήμματα της Wikipedia, οι ομογενείς -ιδιαίτερα εκείνοι δεύτερης και τρίτης γενιάς- θα διατηρήσουν ή θα βελτιώσουν τη γνώση της ελληνικής γλώσσας και θα έλθουν σε επαφή με περισσότερους Έλληνες αναγνώστες.