ΓΔ: 2327.44 3.30% Τζίρος: 320.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σημαίες Τουρκίας Αιγύπτου
Οι εθνικές σημαίες της Τουρκίας και της Αιγύπτου κυματίζουν ενάντια σε καθαρό μπλε ουρανό.

Η Αίγυπτος μπλοκάρει τη διαδικτυακή πλατφόρμα παιχνιδιών Roblox

Η Αίγυπτος απαγόρευσε την πρόσβαση στο Roblox, επικαλούμενη προστασία ανηλίκων λόγω ακατάλληλου περιεχομένου. Το παιχνίδι έχει ήδη απαγορευτεί σε Ρωσία, Κατάρ, Τουρκία και Ιράκ, μετά από σχετικές εκκλήσεις γερουσιαστών.

Η Αίγυπτος προστέθηκε στη λίστα των χωρών που έχουν απαγορεύσει την πρόσβαση στη διαδικτυακή πλατφόρμα παιχνιδιών Roblox, με την αρμόδια ρυθμιστική αρχή να επικαλείται λόγους προστασίας ανηλίκων.

Το Roblox έχει ήδη αποκλειστεί σε χώρες όπως η Ρωσία, το Κατάρ, η Τουρκία και το Ιράκ, ενισχύοντας τις ανησυχίες για το περιεχόμενό του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ρυθμιστικής αρχής της Αιγύπτου, η απαγόρευση ακολούθησε εκκλήσεις γερουσιαστών για αυστηρότερο έλεγχο, καθώς θεωρείται ότι η πλατφόρμα περιλαμβάνει βίαιο ή ακατάλληλο υλικό για παιδιά.

Η γερουσιαστής Ουαλάα Χέρμες τόνισε ότι η υπερβολική χρήση του Roblox μπορεί να οδηγήσει σε «άγχος, εκφοβισμό και υποκίνηση βίας» μεταξύ ανηλίκων.

Τον προηγούμενο μήνα, ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, είχε ζητήσει αυστηρότερη νομοθεσία για την προστασία των παιδιών από κινδύνους που σχετίζονται με τη χρήση κινητών τηλεφώνων, χωρίς να θέτει συγκεκριμένο ηλικιακό όριο.

Εκπρόσωπος της Roblox δήλωσε στο AFP ότι η εταιρεία είναι διατεθειμένη να συζητήσει με τις αιγυπτιακές αρχές ώστε «να προσπαθήσει να επιλύσει το ζήτημα και να αποκαταστήσει γρήγορα την πρόσβαση» στην πλατφόρμα.

Η πλατφόρμα, που αναπτύχθηκε από την αμερικανική Roblox Corporation, δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να δημιουργούν και να μοιράζονται δικούς τους εικονικούς κόσμους. Το Roblox είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε ανήλικους, με περίπου 150 εκατομμύρια καθημερινούς χρήστες παγκοσμίως. Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας για το 2024, τέσσερις στους δέκα χρήστες ήταν κάτω των 13 ετών.

Η Roblox έχει δεχθεί κριτική για ανεπαρκή μέτρα προστασίας ανηλίκων, ειδικά έναντι σεξουαλικών αρπακτικών. Η εταιρεία έχει απορρίψει αυτές τις κατηγορίες, ανακοινώνοντας νέες δικλείδες ασφαλείας και ενισχυμένο γονικό έλεγχο τους τελευταίους μήνες.

Τον Νοέμβριο, η εταιρεία παρουσίασε επίσης νέο σύστημα επαλήθευσης ηλικίας, το οποίο είναι πλέον υποχρεωτικό για την πρόσβαση στην ανταλλαγή μηνυμάτων στην πλατφόρμα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυβερνητικό κτίριο Καΐρου
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση στο Κάιρο 24/2 για τη διάσκεψη στήριξης του στρατού Λιβάνου

Στις 24 Φεβρουαρίου στο Κάιρο θα γίνει συνάντηση για την προετοιμασία διάσκεψης στήριξης των λιβανικών δυνάμεων, ενώ το Παρίσι θα φιλοξενήσει στις 5 Μαρτίου διεθνή συνάντηση για ενίσχυση του στρατού και της ασφάλειας του Λιβάνου.
Υπουργός σε συνάντηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Κάιρο η Μενδώνη για «Καβάφεια 2026» και κοινές δράσεις πολιτισμού

Η Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε το Κάιρο για να ενισχύσει τις πολιτιστικές σχέσεις Ελλάδας-Αιγύπτου και συμμετείχε στο φεστιβάλ «Καβάφεια 2026». Συμφωνήθηκε περαιτέρω συνεργασία σε πολιτιστικά θέματα και η επιστροφή αιγυπτιακών αρχαιοτήτων.
Προφίλ Twitter σε κινητό
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Προβλήματα πρόσβασης στο X αναφέρουν χιλιάδες χρήστες του Διαδικτύου

Από το μεσημέρι χιλιάδες χρήστες αντιμετωπίζουν προβλήματα πρόσβασης στο X (πρώην Twitter), αδυνατώντας να συνδεθούν στην πλατφόρμα και την εφαρμογή. Η πλατφόρμα ανήρτησε μήνυμα: «Κάτι πήγε στραβά. Δοκιμάστε ξανά.»
Ερείπια στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Αντιδράσεις των αραβικών χωρών για τις αποφάσεις του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη

Η Παλαιστινιακή Αρχή, η Αίγυπτος και το Κατάρ καταδίκασαν τα νέα μέτρα του Ισραήλ για καταγραφή γης στη Δυτική Όχθη, εκφράζοντας ανησυχίες για ενδεχόμενη προσάρτηση παλαιστινιακών εδαφών.
Πανοραμική θέα Κάιρο
ΔΙΕΘΝΗ

Αίγυπτος: Η Μαριάμ Σαούκι κατήγγειλε παρενόχληση και δέχτηκε απειλές

Η Μαριάμ Σαούκι δέχεται απειλές αφού δημοσίευσε το πρόσωπο άνδρα που την παρενοχλούσε. Ανέβασε βίντεο από λεωφορείο στο Κάιρο, καταγγέλλοντας επανειλημμένη παρενόχληση, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην Αίγυπτο.
Ελληνικό Κοινοβούλιο συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολομέλεια Βουλής: Εγκρίθηκαν τα πρωτόκολλα στρατιωτικής εκπαίδευσης Ελλάδας-Αιγύπτου

Η Βουλή ενέκρινε δύο πρωτόκολλα στρατιωτικής εκπαίδευσης Ελλάδας-Αιγύπτου. Υπέρ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, κατά ΚΚΕ, Νέα Αριστερά, Πλεύση· «παρών» Ελληνική Λύση, Νίκη. Ο υφυπουργός τόνισε το στρατηγικό όφελος και την ασφάλεια δεδομένων.