ΓΔ: 1457.74 0.75% Τζίρος: 86.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Α' ΚΑΤΟΙΚΙΑ

house

Η ώρα της αλήθειας για τον Φορέα που θα αποτρέπει τις εξώσεις ευάλωτων

Σε δύο μήνες η κρίσιμη διαδικασία υποβολής προσφορών από ιδιώτες επενδυτές, συγκρατημένη αισιοδοξία από την γ.γ. Ιδιωτικού Χρέους, Θεώνη Αλαμπάση. Οι αλλαγές που έκαναν ελκυστικότερο τον Φορέα και η συζήτηση για «σχέδιο Β».
house
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχέδιο «Β» από την Κύπρο για αποτροπή εξώσεων ευάλωτων δανειοληπτών

Απίθανη πλέον η προσέλκυση ιδιωτών επενδυτών στον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων, νέα εμπλοκή στην υλοποίηση του σχεδίου. Η αγορά βλέπει θετικά την πρωτοβουλία της Κύπρου για την ίδρυση δημόσιου φορέα.
kinal
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τροπολογία για την προστασία της πρώτης κατοικίας κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ

Mε την προτεινόμενη διάταξη, επίσης, προστατεύεται για τον αγρότη με αντίστοιχους όρους, όση έκταση αγρών είναι αναγκαία για να εξακολουθεί να ασκεί το επάγγελμά του και να καλύπτει τις βιοτικές του ανάγκες.
Xristos Staikouras, Yp. Oikonomikon, Vouli
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Tέλος στην κόντρα κυβέρνησης - τραπεζών για τη στήριξη δανειοληπτών

Ο υπουργός Οικονομικών αναγνωρίζει ότι η τελευταία πρόταση των τραπεζών για 30.000 δανειολήπτες εξαντλεί τα όρια της αντοχής τους, όπως επιβεβαιώνει και η Τράπεζα της Ελλάδος. Θα μπουν και ενήμεροι δανειολήπτες στον Εξωδικαστικό.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το τελικό σχέδιο των τραπεζών για στήριξη 30.000 ευάλωτων δανειοληπτών

Το 50% της αύξησης δόσεων από την 1η Ιουλίου 2022 προτείνουν να καλύψουν οι τράπεζες για 12 μήνες, κατά τα πρότυπα του προγράμματος «Γέφυρα 1». Οι δικαιούχοι θα επιλεγούν μέσα από πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί.
Trapeza, Trapezes, Bank
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι προβλέπει το σχέδιο των τραπεζών για στήριξη ευάλωτων δανειοληπτών

Στήριξη σε 30.000 ευάλωτους δανειολήπτες σχεδιάζουν να προτείνουν οι τράπεζες στο υπουργείο Οικονομικών, για δάνεια ύψους 2 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει ότι δεν θα προσφέρει επιδοτήσεις για νέο πρόγραμμα τύπου «Γέφυρα».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιατί ζητούν οι εργαζόμενοι καταναλωτές πάγωμα των πλειστηριασμών

Σύμφωνα με τον πτωχευτικό νόμο ο «Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης» μπορεί να αγοράσει την πρώτη κατοικία ευάλωτου καταναλωτή που έχει πτωχεύσει προκειμένου να έχει την δνατότητα να παραμείνει ως ενοικιαστής.
house
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κίνδυνος αποτυχίας για το πρόγραμμα «Γέφυρα»: Τι δείχνουν οι αιτήσεις

Ενώ το πρόγραμμα απευθύνεται σε 300.000 δανειολήπτες, μόνο 92.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί, μία εβδομάδα πριν τη λήξη της προθεσμίας και σε 29.000 αιτήσεις δεν έχει δηλωθεί αποδοχή της άρσης τραπεζικού απορρήτου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέος πτωχευτικός: Τι θα γίνει με την α' κατοικία των ευάλωτων

Ενοίκιο σε ιδιωτικό φορέα για 12 χρόνια θα πληρώνουν οι ευάλωτοι δανειολήπτες και θα μπορούν να ζητούν την αγορά της κατοικίας στην εμπορική της αξία, αλλά χωρίς την αφαίρεση των ενοικίων που θα έχουν πληρώσει.
house
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Σπριντ» ως το τέλος Σεπτεμβρίου για ρύθμιση στεγαστικών με επιδότηση

Οι τράπεζες προσφέρουν στους δανειολήπτες ακόμη και μικρό «κούρεμα» δανείου, που συνδυάζεται με επιδότηση δόσης από το κράτος για τα δάνεια με ενέχυρο πρώτης κατοικίας. Προθεσμία για αιτήσεις ως το τέλος Σεπτεμβρίου.