Α' ΚΑΤΟΙΚΙΑ

house
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κίνδυνος αποτυχίας για το πρόγραμμα «Γέφυρα»: Τι δείχνουν οι αιτήσεις

Ενώ το πρόγραμμα απευθύνεται σε 300.000 δανειολήπτες, μόνο 92.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί, μία εβδομάδα πριν τη λήξη της προθεσμίας και σε 29.000 αιτήσεις δεν έχει δηλωθεί αποδοχή της άρσης τραπεζικού απορρήτου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέος πτωχευτικός: Τι θα γίνει με την α' κατοικία των ευάλωτων

Ενοίκιο σε ιδιωτικό φορέα για 12 χρόνια θα πληρώνουν οι ευάλωτοι δανειολήπτες και θα μπορούν να ζητούν την αγορά της κατοικίας στην εμπορική της αξία, αλλά χωρίς την αφαίρεση των ενοικίων που θα έχουν πληρώσει.
house
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Σπριντ» ως το τέλος Σεπτεμβρίου για ρύθμιση στεγαστικών με επιδότηση

Οι τράπεζες προσφέρουν στους δανειολήπτες ακόμη και μικρό «κούρεμα» δανείου, που συνδυάζεται με επιδότηση δόσης από το κράτος για τα δάνεια με ενέχυρο πρώτης κατοικίας. Προθεσμία για αιτήσεις ως το τέλος Σεπτεμβρίου.
house
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιοι παίρνουν επιδότηση έως 600 ευρώ για δάνεια με ενέχυρο α' κατοικίας

Κατατέθηκε στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση για το πρόγραμμα «Γέφυρα» του υπουργείου Οικονομικών. Οι επιδοτήσεις καλύπτουν όλους τους πληττόμενους, με δάνεια εξυπηρετούμενα και μη.
house
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κόντρα κυβέρνησης - Θεσμών για την επιδότηση δανείων α' κατοικίας

«Σύννεφα» στη διαπραγμάτευση που αρχίζει σήμερα για το κλείσιμο της 7ης αξιολόγησης, καθώς η Κομισιόν επιμένει σε αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για την επιδότηση δανείων με ενέχυρο πρώτης κατοικίας.
house
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα νέα εισοδηματικά όρια προστασίας α' κατοικίας και στεγαστικού επιδόματος

Τετραμελής οικογένεια με μηνιαίο εισόδημα έως 2290 ευρώ θα μπορεί να πτωχεύει και να μένει στο σπίτι της πληρώνοντας ενοίκιο στο Δημόσιο με προοπτική να το επανακτήσει. Επίδομα στέγασης θα λαμβάνουν οι ευάλωτοι.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Χρ. Σταϊκούρας καλεί τους πολίτες να αξιοποιήσουν την ρύθμιση για την α' κατοικία

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως είναι πολύ μικρό το ποσοστό των πολιτών που έχουν αποδεχθεί την συνολική ρύθμιση και αναφέρει πως στο πρώτο εξάμηνο του έτους θα υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προστασίας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκίνησαν οι πληρωμές της κρατικής επιδότησης για την διάσωση της πρώτης κατοικίας

Οι ενδιαφερόμενοι οφειλέτες μπορούν να διενεργούν τη διαδικασία αίτησης μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του υπουργείου Οικονομικών.