ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Robotex

Στην Αθήνα το κορυφαίο διεθνές φεστιβάλ ρομποτικής

Tο Robotex, θα πραγματοποιηθεί στις 4 και 5 Απριλίου 2020 στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων και έχει ήδη προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων που έχουν ξεκινήσει να δηλώνουν συμμετοχή.

Τον Απρίλιο έρχεται στην Αθήνα το μεγαλύτερο Φεστιβάλ Ρομποτικής διεθνώς, με παρουσία σε περισσότερες από 10 χώρες και με δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες από σχεδόν 50 χώρες.

Ειδικότερα το Robotex, θα πραγματοποιηθεί στις 4 και 5 Απριλίου 2020 στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων και έχει ήδη προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων που έχουν ξεκινήσει να δηλώνουν συμμετοχή. Το Φεστιβάλ ξεκίνησε από την Εσθονία και πλέον πραγματοποιείται σε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του, πραγματοποιούνται διαγωνισμοί ρομπότ, ομιλίες και σεμινάρια σχετικά με το αντικείμενο.

Στο Φεστιβάλ μπορεί να λάβουν μέρος ομάδες που έχει κάποιο ρομπότ και επιθυμούν να διαγωνιστούν μαζί του. Ακόμη, αν κάποιος δεν έχει φτιάξει κάποιο ρομπότ αλλά του αρέσει η ρομποτική μπορεί να συμμετέχει ως θεατής στους διαγωνισμούς, στις ομιλίες και τα σεμινάρια αλλά να έρθει και σε επαφή με όλες τις νέες τεχνολογίες και τους ανθρώπους γύρω από τον κλάδο.

Όπως τονίζουν οι διοργανωτές στόχος της διοργάνωσης του Robotex στην Αθήνα είναι να συμβάλει στην ενίσχυση του ενδιαφέροντος της νεολαίας στις επιστήμες των νέων τεχνολογιών, μαθηματικών, μηχανικής καθώς και να εξοικειώσει την κοινωνία με τα ρομπότ και τις εφαρμογές τους. Παράλληλα, να προωθήσει την σχετική με την ρομποτική και τεχνητή νοημοσύνη καινοτομία που παράγεται στην Ελλάδα και να συνδέσει μηχανικούς και επιστήμονες με επιστημονικά ιδρύματα και εταιρίες που πρωτοστατούν στον τομέα της ρομποτικής.Το Robotex απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, σε όλους όσους αγαπούν τη ρομποτική και θέλουν να ενημερωθούν για όλα τα νέα του χώρου.

Περισσότερες πληροφορίες (και για συμμετοχή) οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://robotex.gr

 

https://youtu.be/3OWh61CZ_Fs

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

tzogos-tyxera paixnidia-sillipseis-Irakleio
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

BTA: 36.000 έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Ευάλωτων Παικτών τυχερών παιχνιδιών

Μετά μια διακοπή δύο ετών, που ρυθμίστηκε με νομοθετικές αλλαγές, στα τέλη του 2022 η NRA άρχισε ξανά να διατηρεί τον κατάλογο των ατόμων που πιστεύει ότι έχουν ή θα μπορούσαν να αναπτύξουν εθισμό στον τζόγο.
Trofima, Super Market, laxanika, lahanika
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΚΠΟΙΖΩ: Φυσικά και λιγότερο επεξεργασμένα τρόφιμα προτιμούν οι καταναλωτές

Και στις τρεις χώρες (Ελλάδα, Μάλτα και Γαλλία) οι καταναλωτές όταν αγοράζουν προϊόντα διατροφής, δίνουν ιδιαίτερα βαρύτητα στη «φυσικότητα» των τροφίμων, καθώς τα θεωρούν πιο υγιεινά.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ερρίκος Ντυνάν: Μη επεμβατική τεχνική φίστουλας για νεφροπαθείς

«Αυτή η μη χειρουργική διαδικασία προσφέρει πλεονεκτήματα, όπως μικρότερο χρόνο ανάρρωσης, λιγότερο πόνο και μικρότερο κίνδυνο επιπλοκών σε σύγκριση με τις παραδοσιακές χειρουργικές μεθόδους» τόνισε ο Αλέξανδρος Μάλλιος.