ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Patra-Karnavali-ekdiloseis
Shutterstock

Γιορτινή ατμόσφαιρα στην Πάτρα από 20.000 μικρούς καρναβαλιστές

Έχοντας ως συμμάχους τον ανοιξιάτικο καιρό και την αστείρευτη καρναβαλική διάθεση, οι μικροί καρναβαλιστές «πλημμύρισαν» το κέντρο της Πάτρας, προσφέροντας ένα ξεχωριστό θέαμα με τις πολύχρωμες, καλαίσθητες και ευρηματικές στολές τους.

Περισσότεροι από 20.000 μικροί καρναβαλιστές, μαζί με τους συνοδούς τους, πήραν μέρος στην σημερινή, μεγάλη παρέλαση του «Καρναβαλιού των Μικρών», που έχει χαρακτηρισθεί ως μία από τις πιο ζωντανές, δημιουργικές και ελπιδοφόρες ενότητες του πατρινού καρναβαλιού. Έχοντας ως συμμάχους τον ανοιξιάτικο καιρό και την αστείρευτη καρναβαλική διάθεση, οι μικροί καρναβαλιστές «πλημμύρισαν» το κέντρο της Πάτρας, προσφέροντας ένα ξεχωριστό θέαμα με τις πολύχρωμες, καλαίσθητες και ευρηματικές στολές τους, χαρίζοντας ταυτόχρονα ελπίδα και αισιοδοξία.

Στην κορυφή της παρέλασης του «Καρναβαλιού των Μικρών», βρισκόταν η δημοτική μουσική, και ακολουθούσαν τα άρματα, τα οποία κατασκευάστηκαν στο καρναβαλικό εργαστήριο του Δήμου Πατρέων. Ειδικότερα, παρέλασαν τα νέα άρματα, «Μωρό Καρνάβαλος», «Ταξίδι και Φαντασία», αλλά και τα παλαιότερα, «Ιγκουάνα», «Καρουσέλ», «Σκυλάκι», «Φεγγάρι», «Σαρανταποδαρούσα», «Τσίρκο», καθώς και το μουσικό άρμα.

Αμέσως μετά ακολούθησαν οι 122 ομάδες συμμετοχής, οι οποίες ανέδειξαν με τις πολύχρωμες στολές τους, την δημιουργική τους φαντασία και το χιούμορ τους, ενώ με το χορό και τα τραγούδια τους μετέδωσαν το κέφι και την χαρά, μετατρέποντας τους κεντρικούς δρόμους σε ένα αστείρευτο ποτάμι καρναβαλικής διάθεσης. Η μεγάλη παρέλαση, η οποία διήρκεσε για περίπου τρεις ώρες, ολοκληρώθηκε με τον καθιερωμένο σοκολατοπόλεμο, γλυκαίνοντας μικρούς και μεγάλους που είχαν κατακλύσει τα πεζοδρόμια του κέντρου της πόλης, αφήνοντας τη δική του ιδιαίτερη πινελιά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Patra-Karnavali-ekdiloseis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εντυπωσιακή τελετή λήξης για τις εκδηλώσεις του πατρινού καρναβαλιού

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, ο δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης, σημείωσε ότι «το μεγάλο ταξίδι τού καρναβαλιού μας για το 2024 έφτασε στο τέλος του, αφού πρώτα έκανε ένα μεγάλο ταξίδι στις γειτονιές τής πόλης και τις μετέτρεψε σε χώρους κεφιού».
Patra-Karnavali-ekdiloseis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάνω από 50.000 καρναβαλιστές στην Πάτρα, στέλνουν μηνύματα αισιοδοξίας

Χιλιάδες καρναβαλιστές και επισκέπτες απολαμβάνουν στιγμές διασκέδασης και ξεγνοιασιάς, ενώ οι καρναβαλικές εκδηλώσεις που ολοκληρώνονται μέσα στο Σαββατοκύριακο, με τις δύο μεγάλες παρελάσεις και την τελετή λήξης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκλεισμένος στο γραφείο του έμεινε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών

Εκπρόσωποι των φοιτητών υποστήριξαν ότι δεν υπήρξε αποκλεισμός του πρύτανη στο γραφείο του, αλλά μια ειρηνική διαμαρτυρία, προκειμένου να μην ισχύσει η απόφαση για τις πειθαρχικές κυρώσεις.
naupakt limani
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολοκληρώνεται ως τα τέλη του ΄24 η αποκατάσταση του ενετικού λιμένα στη Ναύπακτο

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο ο δήμαρχος Ναυπακτίας, Βασίλης Γκίζας, «πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα που έχουν γίνει ποτέ στη Ναύπακτο».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρχαιολόγοι αναζητούν ρωμαϊκή πόλη στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης

Η ανακοίνωση για τα νέα ευρήματα έγινε από την αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου Φιλοξένη Αϊτατόγλου στην 36η ετήσια Αρχαιολογική Συνάντηση για το Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και τη Θράκη.