ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Patra-Karnavali-ekdiloseis
Shutterstock

Εντυπωσιακή τελετή λήξης για τις εκδηλώσεις του πατρινού καρναβαλιού

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, ο δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης, σημείωσε ότι «το μεγάλο ταξίδι τού καρναβαλιού μας για το 2024 έφτασε στο τέλος του, αφού πρώτα έκανε ένα μεγάλο ταξίδι στις γειτονιές τής πόλης και τις μετέτρεψε σε χώρους κεφιού».

Με μία εντυπωσιακή τελετή λήξης που πραγματοποιήθηκε στο μόλο της Αγίου Νικολάου, παρουσία πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκαν χθες οι εκδηλώσεις του φετινού πατρινού καρναβαλιού. Κεντρικό στοιχείο της τελετής ήταν η καύση του βασιλιά καρνάβαλου, που μέσα από τις στάχτες του μετέδωσε τα μηνύματα της αναγέννησης και της ελπίδας, ενώ αμέσως μετά ένας «χείμαρρος» πυροτεχνημάτων φώτισε τον ουρανό, δίνοντας μία ξεχωριστή λάμψη στην καρναβαλική νύχτα.

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, σημείωσε ότι «το μεγάλο ταξίδι τού καρναβαλιού μας για το 2024 έφτασε στο τέλος του, αφού πρώτα έκανε ένα μεγάλο ταξίδι στις γειτονιές τής πόλης και τις μετέτρεψε σε χώρους κεφιού».

Απευθυνόμενος προς τους χιλιάδες νέους και τις νέες της Πάτρας που πήραν μέρος στο καρναβάλι, τόνισε ότι «η δύναμή σας είναι ατελείωτη, αυτή είναι η δύναμη του καρναβαλιού της πόλης μας» και πρόσθεσε: «Πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους τους καλλιτέχνες που δημιούργησαν αυτή την περίοδο. Το καρναβαλικό μας συνεργείο, τους εργαζόμενους του Δήμου, που χωρίς αυτούς γρανάζι δεν γυρνά και όλους εσάς που ο καθένας από το πόστο του και με τη συμμετοχή του έβαλε το λιθαράκι του, για να είναι το καρναβάλι μας ασφαλές και να έχει την μοναδική και μεγάλη επιτυχία που σημείωσε φέτος».

Επίσης, ο Δήμαρχος Πατρέων είπε ότι «το ταξίδι του καρναβαλιού μας του 2025 ξεκινάει με πρωταγωνιστές όλους εσάς, ώστε να έχουμε ένα ακόμα καλύτερο καρναβάλι το 2025». Αμέσως μετά ακολούθησε συναυλία των Heaven on Mars, που ταξίδεψε το κοινό στην δεκαετία των 80's, ενώ το πάρτι θα συνεχιστεί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με τους Djs Μιχάλη Τσαουσόπουλο και Κώστα Ζήκο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Patra-Karnavali-ekdiloseis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιορτινή ατμόσφαιρα στην Πάτρα από 20.000 μικρούς καρναβαλιστές

Έχοντας ως συμμάχους τον ανοιξιάτικο καιρό και την αστείρευτη καρναβαλική διάθεση, οι μικροί καρναβαλιστές «πλημμύρισαν» το κέντρο της Πάτρας, προσφέροντας ένα ξεχωριστό θέαμα με τις πολύχρωμες, καλαίσθητες και ευρηματικές στολές τους.
Patra-Karnavali-ekdiloseis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάνω από 50.000 καρναβαλιστές στην Πάτρα, στέλνουν μηνύματα αισιοδοξίας

Χιλιάδες καρναβαλιστές και επισκέπτες απολαμβάνουν στιγμές διασκέδασης και ξεγνοιασιάς, ενώ οι καρναβαλικές εκδηλώσεις που ολοκληρώνονται μέσα στο Σαββατοκύριακο, με τις δύο μεγάλες παρελάσεις και την τελετή λήξης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκλεισμένος στο γραφείο του έμεινε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών

Εκπρόσωποι των φοιτητών υποστήριξαν ότι δεν υπήρξε αποκλεισμός του πρύτανη στο γραφείο του, αλλά μια ειρηνική διαμαρτυρία, προκειμένου να μην ισχύσει η απόφαση για τις πειθαρχικές κυρώσεις.
naupakt limani
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολοκληρώνεται ως τα τέλη του ΄24 η αποκατάσταση του ενετικού λιμένα στη Ναύπακτο

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο ο δήμαρχος Ναυπακτίας, Βασίλης Γκίζας, «πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα που έχουν γίνει ποτέ στη Ναύπακτο».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρχαιολόγοι αναζητούν ρωμαϊκή πόλη στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης

Η ανακοίνωση για τα νέα ευρήματα έγινε από την αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου Φιλοξένη Αϊτατόγλου στην 36η ετήσια Αρχαιολογική Συνάντηση για το Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και τη Θράκη.