ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Στη ΓΑΔΑ προσήλθε ο «Μάξιμος Σαράφης»

Ο προστατευόμενος μάρτυρας για την υπόθεση Novartis προσήλθε οικειοθελώς στο πλαίσιο του εντάλματος βίαιης προσαγωγής που υπάρχει εις βάρος του.

Στη ΓΑΔΑ βρίσκεται ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης».

Όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές ο μάρτυρας παρουσιάσθηκε οικειοθελώς στο πλαίσιο του εντάλματος βίαιης προσαγωγής που είχε εκδοθεί εις βάρος του, προκειμένου να καταθέσει.

Στην ενέργεια αυτή προχώρησε ο μάρτυρας αφού επικοινώνησε δύο φορές χθες με το τμήμα Προστασίας Μαρτύρων της Ασφάλειας Αττικής και ανέφερε στον προϊστάμενο ότι δεν κρύβεται από απείθεια και είναι διαθέσιμος να καταθέσει εφόσον τηρηθεί ο νόμος που τον καθιστά προστατευόμενο μάρτυρα και με την προϋπόθεση να προστατευθούν τα προσωπικά του στοιχεία.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε σήμερα ο εποπτεύων εισαγγελέας της Διαφθοράς, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, οι προστατευόμενοι μάρτυρες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση», θα καθορίσουν τον τρόπο με τον οποίο επιθυμούν να καταθέσουν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, η οποία ερευνά την υπόθεση της Novartis.

Το αρμόδιο τμήμα της Ασφάλειας ήρθε σε συνεννόηση με την προανακριτική επιτροπή της Βουλής και την εισαγγελία για το θέμα προκειμένου να αποφασισθεί τι θα γίνει με τον μάρτυρα και για τον χρόνο κατάθεσής του.

Τελικά, το πρωί της προσεχούς Δευτέρας θα συνεδριάσει η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρτικής εξέτασης και στη συνέχεια, στις 4 το απόγευμα, θα μεταβεί στη ΓΑΔΑ αντιπροσωπεία της επιτροπής, προκειμένου να εξετάσει τον προστατευόμενο μάρτυρα με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-Astynomia-Glyfada
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βαρύτατες κατηγορίες στους οπαδούς για τη δολοφονική επίθεση στου Ρέντη

Συνολικά σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας στην υπόθεση εμπλέκονται περίπου 160 πρόσωπα, εκ των οποίων ηγετικός ρόλο στην διεύθυνση της οργάνωσης αποδίδεται σε πέντε πρόσωπα.
police-astynomia-nea-smyrni
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερες από 400 προσαγωγές για την δολοφονία του Γ. Λυγγερίδη

«Προέκυψαν στοιχεία για εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη από 158 μέλη, τα οποία, τουλάχιστον από το 2019, τελούσαν κακουργηματικές και πλημμεληματικές αξιόποινες πράξεις» είπε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Δημήτρης Μάλλιος.
businessdaily-Astynomia-Glyfada
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας για την δολοφονία Λυγγερίδη

Οι Αρχές έχουν κάνει έρευνες σε δεκάδες σπίτια και χώρους που σχετίζονται με άτομα που εμπλέκονται με το οπαδικό κίνημα. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 50 συλλήψεις και δεκάδες προσαγωγές.