ΓΔ: 1452.24 0.26% Τζίρος: 101.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Novartis: Σήμερα η εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων

O μάρτυρας με το κωδικό όνομα «Μάξιμος Σαράφης» πρόκειται να καταθέσει στις 16:00, ενώ η μάρτυρας με το κωδικό όνομα «Αικατερίνη Κελέση» στις 20:30.

Καταθέτουν το απόγευμα, με προστασία του προσώπου και της ανωνυμίας τους, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες, «Μάξιμος Σαράφης» στις 16:00 και «Αικατερίνη Κελέση» στις 20:30.

Προηγουμένως, στις 11 το πρωί, η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης θα συνεδριάσει ενόψει της λήψης καταθέσεων.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι του Σαββάτου εμφανίστηκε στη ΓΑΔΑ η προστατευόμενη μάρτυρας της υπόθεσης Novartis «Αικατερίνη Κελέση».

Επίσης, στη ΓΑΔΑ βρίσκεται από την Παρασκευή ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης».

Όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές ο μάρτυρας παρουσιάσθηκε οικειοθελώς στο πλαίσιο του εντάλματος βίαιης προσαγωγής που είχε εκδοθεί εις βάρος του, προκειμένου να καταθέσει.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε ο εποπτεύων εισαγγελέας της Διαφθοράς, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, οι προστατευόμενοι μάρτυρες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση», θα καθορίσουν τον τρόπο με τον οποίο επιθυμούν να καταθέσουν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, η οποία ερευνά την υπόθεση της Novartis.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαλλάσσονται με βούλευμα για δωροδοκίες πρώην στελέχη της Novartis

Την ίδια ώρα ωστόσο γιατροί που ελέγχθηκαν από την Οικονομική Εισαγγελία είναι αντιμέτωποι με κακουργηματικές κατηγορίες καθώς φαίνεται να έλαβαν χρήματα για να συνταγογραφούν φάρμακα της εταιρείας.
Dikastiria
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προφυλακιστέος ο «Μάξιμος Σαράφης» μετά την σημερινή απολογία του

Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιαστεί επτά περιπτώσεις απάτης, από τις οποίες τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αποκόμισαν 800.000 ευρώ περίπου, ενώ η επαπειλούμενη ζημία ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ.
Dikastiria
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απολογείται σήμερα στον Ανακριτή ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης

Ενώπιον των ανακριτικών αρχών θα απολογηθούν σήμερα και άλλοι δύο κατηγορούμενοι στην υπόθεση της εξαπάτησης επιχειρηματιών, η οποία σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί αφορά τη δράση δομημένης εγκληματικής οργάνωσης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την ερχόμενη Πέμπτη συνεχίζεται η κατάθεση του Ι. Αγγελή για τη Novartis

Την ερχόμενη Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021, θα προσέλθει να καταθέσει στην κυρία Αλεβιζοπούλου, ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.