ΓΔ: 2001.9 -1.08% Τζίρος: 77.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:50:33
Δικαιοσύνη

Βαριές κατηγορίες στους συλληφθέντες για τα χθεσινά γεγονότα στην Αλεξάνδρας

Ενώπιον του Εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι 72 από τους συλληφθέντες, καθώς οι άλλοι δύο νοσηλεύονται κρατούμενοι, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και με τη λήξη του θα εκδοθεί για αυτούς ένταλμα σύλληψης.

Βαριές κατηγορίες για πέντε κακουργήματα και σωρεία πλημμελημάτων απήγγειλε ο Εισαγγελέας σε βάρος των 74 συλληφθέντων μετά τα άγρια επεισόδια και με πυροβολισμούς, χθες, έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού, στην οδό Τσόχα στους Αμπελόκηπους.

Ενώπιον του Εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι 72 από τους συλληφθέντες, καθώς οι άλλοι δύο νοσηλεύονται κρατούμενοι, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και με τη λήξη του θα εκδοθεί για αυτούς ένταλμα σύλληψης από τη δικαστική λειτουργό που ανέλαβε την υπόθεση.

Η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος των συλληφθέντων οργανωμένων οπαδών αφορά τα εξής κακουργήματα:

  1. Συγκρότηση κι ένταξη σε εγκληματική οργάνωση
  2. Απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή
  3. Κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών
  4. Ηθική αυτουργία σε κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών και
  5. Κατοχή εκρηκτικών
  6. Στην δίωξη περιλαμβάνονται και οι κατηγορίες σε βαθμό
  7. πλημμελήματος που αφορούν:
  8. Επικίνδυνη σωματική βλάβη
  9. Διατάραξη κοινής ειρήνης
  10. Φθορά ξένης ιδιοκτησίας
  11. Βιαιοπραγία κατά άλλου
  12. Κατοχή αντικειμένων που μπορεί να προκαλέσουν σωματική βλάβη, οι διάπραξη των οποίων αποδίδονται «κατά συναυτουργία και με αφορμή αθλητική εκδήλωση.

Επίσης, η δίωξη αφορά και τα αδικήματα της παράνομης κατοχής βεγγαλικών και κροτίδων, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας και προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών για ίδια χρήση . Πέντε από τους συλληφθέντες είναι ανήλικοι και έτσι η δικογραφία διαχωρίστηκε για αυτούς και θα την χειριστεί Ανακριτής Ανηλίκων.

Οι ενήλικοι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στην 10η Τακτική Ανακρίτρια για τις απολογίες τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σφυρί δικαιοσύνης δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Παρίσι: Ξεκινά η δίκη Lafarge για χρηματοδότηση τζιχαντιστών στη Συρία

Στο Παρίσι ξεκινά η δίκη της Lafarge, που κατηγορείται για χρηματοδότηση τζιχαντιστών και παραβίαση ευρωπαϊκών κυρώσεων στη Συρία το 2013-2014. Στο εδώλιο στελέχη της εταιρείας, δύο Σύροι μεσάζοντες και ο πρώην πρόεδρός της.
Σημαία Τουρκίας κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

Μπαχτσελί: Υπέρ της αποφυλάκισης του Ντεμιρτάς ο ηγέτης των Γκρίζων Λύκων

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί δήλωσε ότι η αποφυλάκιση του Σελαχατίν Ντεμιρτάς θα είναι θετική εξέλιξη για την Τουρκία, μετά τη σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την υπόθεση Κομπάνι.
όχημα αστυνομίας Γαλλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ξανά στο εδώλιο ο Μπεν Γεντέρ για σοβαρές σεξουαλικές κατηγορίες

Ο πρώην διεθνής Γάλλος ποδοσφαιριστής Ουισάμ Μπεν Γεντέρ και ο αδελφός του παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη για βιασμό και σεξουαλική επίθεση, μετά από καταγγελίες δύο γυναικών. Και οι δύο αρνούνται τις κατηγορίες.
Αστυνομικό όχημα ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Δίωξη σε δύο υπόπτους για τρομοκρατική επίθεση στο Μίσιγκαν

Δύο άνδρες κατηγορούνται από τις ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ για σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης στο Μίσιγκαν, εμπνευσμένης από το Ισλαμικό Κράτος, ανήμερα του Χάλογουιν, με αγορά όπλων και ανταλλαγή κρυπτογραφημένων μηνυμάτων.