ΓΔ: 2709.91 0.08% Τζίρος: 470.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σφύρα δικαστηρίου

Δίκη Καραϊβάζ: Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι

Η απόφαση του δικαστηρίου ελήφθη κατά πλειοψηφία. Την ενοχή των κατηγορουμένων είχε ζητήσει στην αγόρευσή της η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Αθώοι κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστηρίο λόγω αμφιβολιών και οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Ο 49 ετών μεγαλύτερος αδελφός κρίθηκε από το δικαστήριο αθώος κατά πλειοψηφία 5 προς 2. Κατά της αθώωσης ψήφισαν ο πρόεδρος και μία σύνεδρος, οι οποίοι διατύπωσαν την άποψη ότι πρέπει κατ' επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας να κηρυχθεί ένοχος για άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία και οπλοφορία και αθώος και οπλοχρησία.

Ο μικρότερος αδελφός, 41 ετών, κηρύχθηκε αθώος με πλειοψηφία 6 προς 1. Κατά τάχθηκε σύνεδρος, η ίδια που μειοψήφησε με τον πρόεδρο και για τον πρώτο κατηγορούμενο, η οποία έκρινε υπέρ της ενοχής.

Με την απόφαση του το δικαστήριο, δεν αποδέχθηκε την εισαγγελική πρόταση που ζήτησε ενοχή για τους δύο αδελφούς, θεωρώντας πως αυτοί δολοφόνησαν τον δημοσιογράφο σε εκτέλεση εντολής η οποία αφορούσε την επαγγελματική ιδιότητα του θύματος.

Σημειώνεται ότι οι δύο κατηγορούμενοι, που είναι αδέλφια, είχαν συλληφθεί τον Απρίλιο του 2023. Κατά την αγόρευσή της, τις προηγούμενες ημέρες, η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου είχε ζητήσει την ενοχή των δυο αδελφών,  ενώ είχε αποδώσει το κίνητρο στις αποκαλύψεις που είχε προαναγγείλει για το οργανωμένο έγκλημα στη χώρα μας ο δημοσιογράφος. Τα δύο αδέλφια κατηγορούνταν για την «εκτέλεση» του συμβολαίου θανάτου.

Ως ο εκτελεστής, δηλαδή αυτός που πυροβόλησε τον δημοσιογράφο, ήταν κατηγορούμενος ο 41χρονος μικρότερος αδελφός, ενώ ο 49χρονος κατηγορείτο ως ο άμεσος συνεργός του.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβυος κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου στο ΔΠΔ της Χάγης

Ο Λίβυος Χαλίντ Μοχάμεντ Αλί ελ Χίσρι, κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου, μεταφέρθηκε από τη Γερμανία στη Χάγη για να δικαστεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Η δίκη του αναμένεται να αρχίσει στο τέλος του 2026.
Παύλος Μαρινάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Ας αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να πράξει χωρίς τηλεδικαστές

Ο Παύλος Μαρινάκης επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη σχετικά με την υπόθεση Τριαντόπουλου, υπογραμμίζοντας πως η σημερινή απόφαση είναι ενδιάμεσο στάδιο και ισχύει το τεκμήριο αθωότητας.
Χειροπέδες σε χαρτονομίσματα ευρώ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 48χρονου με ποινή 35 ετών για απάτες και πλαστογραφίες

Συνελήφθη 48χρονος στη Νέα Μάκρη μετά από έρευνες της αστυνομίας. Είχε καταδικαστεί σε 35 χρόνια φυλάκισης για απάτη, πλαστογραφία, χρήση πλαστών εγγράφων και ηθική αυτουργία, ενώ εξαπατούσε πολίτες αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη.
Άρειος Πάγος πρόσοψη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θύματα Μάτι: Καθοριστική η απόφαση του Εφετείου για το μέλλον μας

Ο Σύλλογος Συγγενών Θανόντων και Εγκαυματιών 23ης Ιουλίου 2018 χαιρετίζει την απόφαση του Εφετείου να απορρίψει ελαφρυντικά στην τότε ηγεσία της Πυροσβεστικής και Πολιτικής Προστασίας και τη θεωρεί σημαντικό βήμα για τη δικαιοσύνη.
Άρειος Πάγος πρόσοψη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητικές πηγές: Απόλυτος σεβασμός στη Δικαιοσύνη για Τριαντόπουλο

Η κυβέρνηση δηλώνει σεβασμό στη Δικαιοσύνη σχετικά με την υπόθεση Τριαντόπουλου, τονίζοντας το τεκμήριο αθωότητας και αναφέροντας ότι ο ίδιος ζήτησε να κριθεί δικαστικά, με το δικαστήριο να δίνει τελικά τις απαντήσεις.
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Επιμένει η κυβέρνηση ότι η δικαστική διερεύνηση ήταν περιττή;

Το ΠΑΣΟΚ καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει αν θεωρεί ακόμη περιττή την κοινοβουλευτική διαδικασία και τη δικαστική διερεύνηση για τον Χρήστο Τριαντόπουλο, με αφορμή την παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο για το δυστύχημα στα Τέμπη.