ΓΔ: 2668.43 0.05% Τζίρος: 58.32 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:36:36
Φωτο: theellinikon.com.gr

Ακόμη μία βόμβα του Β' ΠΠ βρέθηκε στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού

Η εξουδετέρωση θα πραγματοποιηθεί στις 8:00 το πρωί της Παρασκευής 2 Αυγούστου και πιθανολογείται ότι θα υπάρξει έκρηξη.

Σε νέα εξουδετέρωση βόμβας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου θα προχωρήσουν οι αρχές στον χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Η εξουδετέρωση θα πραγματοποιηθεί στις 8:00 το πρωί της Παρασκευής 2 Αυγούστου και πιθανολογείται ότι θα υπάρξει έκρηξη.

Η βόμβα είναι μεγάλη (της τάξεως των 500 λιβρών, περίπου 226 κιλά), πετρωμένη και βρίσκεται 500 μέτρα μακριά από τις κοντινότερες κατοικίες.

Γύρω από τη βόμβα θα δημιουργηθούν τεράστια αναχώματα προφύλαξης, ώστε να απορροφηθεί το ωστικό κύμα και όπως διαβεβαιώνουν οι ειδικοί δεν θα υπάρξει η παραμικρή όχληση ή επίπτωση στις γύρω περιοχές, πέραν -ίσως- του θορύβου. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δεν θα χρειαστεί να γίνουν, καθώς η βόμβα βρίσκεται μακριά από κατοικημένες περιοχές.

«Ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος μπορεί να τελείωσε πριν από σχεδόν οκτώ δεκαετίες, αλλά τα σημάδια του είναι ακόμα υπαρκτά στη χώρα μας - ακόμα και κάτω από τη γη. Βρέθηκε άλλη μία βόμβα στο χώρο των εργασιών ανάπλασης στο πρώην αεροδρόμιο, είμαστε σε διαρκή συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς και το αρμόδιο Τμήμα του Στρατού, ώστε και αυτή η διαδικασία εξουδετέρωσης να γίνει με απολύτως άρτιο τρόπο. Δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος ανησυχίας», διαβεβαιώνει ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νότια Κορέα στρατός σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Ν. Κορέας, ΗΠΑ και Ιαπωνίας τον Σεπτέμβριο

Νότια Κορέα, ΗΠΑ και Ιαπωνία θα πραγματοποιήσουν κοινά στρατιωτικά γυμνάσια «Freedom Edge» 7-11 Σεπτεμβρίου σε διεθνή ύδατα κοντά στη νήσο Τσέτσου, για αντιμετώπιση απειλών από τη Βόρεια Κορέα και διασφάλιση της περιφερειακής σταθερότητας.
Κυβερνοέγκλημα προειδοποίηση υπολογιστή
ΔΙΕΘΝΗ

Κυβερνοεπίθεση σε τρία βρετανικά αεροδρόμια: Κλοπή δεδομένων πελατών

Διαρροή προσωπικών δεδομένων 8,7 εκατ. πελατών σημειώθηκε μετά από κυβερνοεπίθεση σε τρία βρετανικά αεροδρόμια της Manchester Airports Group. Η λειτουργία των αεροδρομίων και οι πτήσεις δεν επηρεάστηκαν.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι και αρχιστράτηγος στο νοτιοανατολικό μέτωπο της Ουκρανίας

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μαζί με τον αρχιστράτηγο Μιχαήλο Ντραπάτι επισκέφθηκαν το μέτωπο Ολεξάντριβσκι, συζητώντας με τους διοικητές για την ενίσχυση της άμυνας, ύστερα από πρόσφατες επιτυχίες των ουκρανικών δυνάμεων.
Νίκος Δένδιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Τιμητική διάκριση Πλωτάρχη στον Πατέρα για προσφορά στην Πατρίδα

Ο Νίκος Δένδιας τίμησε τον Βασίλειο Πατέρα για τη συνεισφορά του στις Ένοπλες Δυνάμεις, απονέμοντας τον τίτλο Πλωτάρχη επί τιμή, επισημαίνοντας πως πρόκειται για στάση ευθύνης και στήριξη όσων υπηρετούν την Πατρίδα.