ΓΔ: 1365.48 0.60% Τζίρος: 100.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Εξειδικευμένες οδηγίες ζητούν από τον ΕΟΔΥ οι φαρμακοποιοί για τον κοροναϊό

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), μετά τα προβλήματα που προέκυψαν και είναι εντονότερα στους Νομούς Ηλείας, Αχαΐας και Ζακύνθου ζητάει εξειδικευμένες οδηγίες από τον ΕΟΔΥ.

Σαφείς και εξειδικευμένες οδηγίες για τη διαχείριση των προβλημάτων που αφορούν το χώρο των φαρμακείων από την εξάπλωση του κοροναϊού COVID-19, ζητά από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), μετά τα προβλήματα που προέκυψαν και είναι εντονότερα στους Νομούς Ηλείας, Αχαΐας και Ζακύνθου.

Σε επιστολή του αναφέρει ότι «το φαρμακείο είναι το πρώτο σημείο επαφής για ανθρώπους που έχουν τα πρώτα συμπτώματα, που νοσούν και δεν το γνωρίζουν, αλλά κυρίως για το πιο ευάλωτο τμήμα του πληθυσμού (υπερήλικες, χρόνια νοσήματα κ.λπ.). Γι' αυτό είναι σημαντικό οι φαρμακοποιοί να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν πέραν φυσικά των γενικών μέτρων προφύλαξης, που ισχύουν για όλους τους πολίτες και για τα οποία οι φαρμακοποιοί έχουν λάβει αναλυτική ενημέρωση από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και από τους τοπικούς Φαρμακευτικούς Συλλόγους, όπως επίσης έχουν αναλάβει το σημαντικό έργο ενημέρωσης των πολιτών με τη διανομή ενός εκατομμυρίου φυλλαδίων που θα διανέμονται από τα φαρμακεία στους πολίτες».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΔΥ: 89 άτομα στην Ελλάδα νόσησαν από διεισδυτικό στρεπτόκοκκο, 22 πέθαναν

Ευρωπαϊκές χώρες κατέγραψαν αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων, αλλά και των θανάτων από iGAS σε παιδιά ηλικίας κάτω των δέκα ετών, ιδιαίτερα από τον Σεπτέμβριο του έτους 2022 και μετά, αναφέρει ο ΕΟΔΥ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η θετικότητα της εποχικής γρίπης οφείλεται σε ποσοστό 92% στον ιό Η1N1

Από την αρχή της επιτήρησης της γρίπης έχουν νοσηλευθεί 85 άτομα με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη σε ΜΕΘ, 84 (99%) με γρίπη τύπου Α και ένα (1%) με γρίπη τύπου Β και καταγράφηκαν 25 θάνατοι από γρίπη.