ΓΔ: 2212.47 0.07% Τζίρος: 90.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:14:42
Πλοίο Ελ. Βενιζέλος Πειραιάς

Προσωρινός περιορισμός στη θαλάσσια σύνδεση με Ιταλία και Αλβανία

Ο προσωρινός περιορισμός της θαλάσσιας σύνδεσης δεν περιλαμβάνει φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν εμπορεύματα.

Προσωρινούς περιορισμούς στις θαλάσσιες μεταφορές που συνδέονται με την Ελλάδα, προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Υγείας, Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στο πλαίσιο του περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού COVID-19.

Η εν λόγω κοινή υπουργική απόφαση, η οποία ισχύει από 15.3.2020 και ώρα 15:00 έως 15.4.2020 και ώρα 15:00 για τις θαλάσσιες μεταφορές προβλέπει αναλυτικά τα εξής:

- Τον προσωρινό περιορισμό εν όλω των θαλασσίων συνδέσεων με την Αλβανία και την Ιταλια, περιλαμβανομένου του κατάπλου στην Ελληνική επικράτεια ιδιωτικών σκαφών αναψυχής.

Ο προσωρινός περιορισμός της θαλάσσιας σύνδεσης δεν καταλαμβάνει φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν εμπορεύματα.

- Τον προσωρινό περιορισμό εν όλω του κατάπλου επαγγελματικών πλοίων θαλάσσιας αναψυχής (όπως κρουαζιερόπλοιων και ημερόπλοιων αναψυχής) σε ελληνικά λιμάνια και της με οποιονδήποτε τρόπο αποβίβασης επιβατών από τα σκάφη αυτά για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διάδοση του κορονοϊού στην ελληνική επικράτεια.

- Η παρούσα δεν εμποδίζει την εκπόνηση και εφαρμογή προγράμματος επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τρακτέρ σε κινητοποίηση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγρότες: Πολύωροι αποκλεισμοί σε Προμαχώνα, Ευζώνους και Νίκη από σήμερα

Από σήμερα, παραγωγοί προχωρούν σε πολύωρους αποκλεισμούς στα τελωνεία Προμαχώνα, Ευζώνων και Νίκης, εμποδίζοντας τη διέλευση οχημάτων. Οι κινητοποιήσεις θα διαρκέσουν τουλάχιστον 24 ώρες, έπειτα από σχετικές αποφάσεις τους.
διαμαρτυρία ταξί αθήνα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλαδική 48ωρη απεργία ταξί με προειδοποίηση για κλιμάκωση κινητοποιήσεων

Σε 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο (13-14/1) τα ταξί σε όλη τη χώρα, με συγκεντρώσεις και πορείες. Αντιδρούν στην υποχρεωτική ηλεκτροκίνηση από 1/1/2026, ζητούν παράταση, υποδομές φόρτισης και ενίσχυση.
Βουλή ψήφιση νομοσχεδίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαμουλάκης: Πάνω από 100 ευρώ τα διόδια Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Ο Τομεάρχης Οικονομικών & Ανάπτυξης της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης καταγγέλλει εξωφρενικές αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού, τονίζοντας ότι περίπου το 50% του κόστους αφορά φόρους και καρτέλ, με αποτέλεσμα το ταξίδι Αθήνα – Θεσσαλονίκη να γίνεται ακόμη πιο ακριβό.
Μετρό Πειραιά σταθμός
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μετρό Αθήνας: Έρχεται διαγωνισμός 300 εκατ. για 15 νέους συρμούς

Στην τελική ευθεία μπαίνει ο διαγωνισμός της Ελληνικό Μετρό για 15 νέους συρμούς του μετρό, ύψους 300 εκατ. ευρώ, με στόχο την αποσυμφόρηση της γραμμής του Αεροδρομίου και τη μείωση των χρονοαποστάσεων.
Δεξαμενόπλοιο με κοντέινερ
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο κινεζικά τάνκερ από Βενεζουέλα επιστρέφουν Ασία χωρίς πετρέλαιο

Δύο κινεζικά υπερδεξαμενόπλοια που πήγαιναν στη Βενεζουέλα για να φορτώσουν πετρέλαιο, άλλαξαν πορεία και επιστρέφουν στην Ασία λόγω του αμερικανικού εμπάργκο και της πολιτικής κρίσης στη χώρα, σύμφωνα με την LSEG.