ΓΔ: 2467.5 0.74% Τζίρος: 239.01 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Χειροπέδες σε άνδρα
Φώτο: Χειροπέδες σε συλληφθέντα

Συνελήφθη 47χρονος καταζητούμενος για απάτες και πλαστογραφία

Συνελήφθη χθες το πρωί στην Καλλιθέα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αττικής ένας 47χρονος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις με συνολική ποινή φυλάκισης 10 ετών και 3 μηνών για τα αδικήματα της απάτης κατ' εξακολούθηση και της πλαστογραφίας.

Συνελήφθη χθες το πρωί στην Καλλιθέα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αττικής ένας 47χρονος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις με συνολική ποινή φυλάκισης 10 ετών και 3 μηνών για τα αδικήματα της απάτης κατ' εξακολούθηση και της πλαστογραφίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο 47χρονος προσποιούμενος -κατά περίπτωση- τον λογιστή, τον δικηγόρο, τον σύμβουλο επιχειρήσεων και τον επιχειρηματία με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, έπειθε τα θύματά του και κατάφερε σε πλείστες περιπτώσεις να αποσπάσει χρηματικά ποσά.

Επιπλέον, σε βάρος του εκκρεμεί διάταξη του Προέδρου Εφετών Αθηνών που διατάζει την προσωρινή του κράτηση ως κατηγορούμενο για βασανισμό και φόνο ζώου συντροφιάς καθώς ο κατηγορούμενος, σε προγενέστερο χρόνο και χρησιμοποιώντας δηλητηριασμένη τροφή, θανάτωσε σκύλο συντροφιάς της πρώην συντρόφου του για λόγους προσωπικής αντεκδίκησης.

Επιπρόσθετα για να αποφύγει τη σύλληψή του άλλαζε συνεχώς κατοικίες και μετακινούνταν κατά κύριο λόγο με ενοικιαζόμενα οχήματα ή οχήματα που άνηκαν σε άλλα άτομα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλός κατηγορείται για φόνο 17χρονης σε βαλίτσα στην Ταϊλάνδη

Στη Μπανγκόκ συνελήφθη 45χρονος Αυστραλός, ο Σάιμορ Πίτερ Κάρμαν, κατηγορούμενος για φόνο εκ προμελέτης, όταν βρέθηκε το πτώμα 17χρονης σε βαλίτσα. Εντοπίστηκε στο αεροδρόμιο πριν φύγει για Αυστραλία.
Χειροπέδες σε άνδρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 76χρονου για εμπρησμό από αμέλεια στο Αμόνι Κορινθίας

Συνελήφθη 76χρονος στο Αμόνι Σοφικού Κορινθίας για πυρκαγιά από αμέλεια, όταν προκάλεσε φωτιά λόγω παράνομης ηλεκτρολογικής επέκτασης στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού του. Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα μετά από προανάκριση.
Ελληνική αστυνομία περιπολικό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στα Χανιά για ναρκωτικά και οπλοκατοχή

Στα Χανιά συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, 30 και 31 ετών, για κατοχή ναρκωτικών και οπλισμού. Στην κατοχή τους βρέθηκαν κοκαΐνη, κάνναβη, χρήματα, μαχαίρι και ζυγαριά, ενώ κατασχέθηκε και το αυτοκίνητό τους.
Ηλεκτρονική απάτη προειδοποίηση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πτολεμαΐδα: Λύθηκε υπόθεση διαδικτυακού εκβιασμού και απάτης κατά 41χρονου

Εξιχνιάστηκε υπόθεση εκβίασης και απάτης εις βάρος 41χρονου, που πλήρωσε συνολικά 4.770 ευρώ σε γυναίκα μέσω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, μετά από απειλές για δημοσιοποίηση προσωπικών συνομιλιών τους.
Κτίριο ΓΑΔΑ Αστυνομία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη ΓΑΔΑ απόψε ο Γιωτόπουλος, την Τρίτη στον εισαγγελέα Πειραιά

Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος θα διανυκτερεύσει απόψε στη ΓΑΔΑ, μετά τη μεταφορά του από τις φυλακές Κορυδαλλού, λόγω της απόφασης του Αρείου Πάγου που ακύρωσε την αποφυλάκισή του. Αύριο θα οδηγηθεί ξανά στις φυλακές.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σαντορίνη: Σύλληψη μητέρας για παραμέληση, τα παιδιά της έκλεψαν κοσμήματα

Στη Σαντορίνη συνελήφθησαν δύο ανήλικες αλλοδαπές για κλοπή κοσμημάτων από επιχείρηση καθώς και η μητέρα τους για παραμέληση εποπτείας. Οι αρχές προχώρησαν στις νόμιμες διαδικασίες και παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.