ΓΔ: 1548.93 -0.19% Τζίρος: 102.22 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 DATA
Jail
Shutterstock

Kύκλωμα προστασίας: Στη φυλακή και ο δεύτερος υπαρχηγός, 14 oι προφυλακισμένοι

Ένας ακόμη κατηγορούμενος για το κύκλωμα προστασίας σε οίκους ανοχής και χαρτοπαικτικές λέσχες, που χρησιμοποίησε εικονικές εταιρείες για εκτεταμένη απάτη με ΦΠΑ, οδηγείται στη φυλακή.

Στη φυλακή οδηγείται άλλος ένας κατηγορούμενος για το κύκλωμα προστασίας σε οίκους ανοχής και χαρτοπαικτικές λέσχες, που μέσω εικονικών εταιρειών διέπραττε εκτεταμένη απάτη με το ΦΠΑ, μετά την ολοκλήρωση της απολογητικής διαδικασίας ενώπιον της Ανακρίτριας Διαφθοράς.

Συνολικά για την υπόθεση από τους δεκαεννέα κατηγορούμενους που πέρασαν το ανακριτικό κατώφλι, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι τέσσερις κατηγορούμενοι, με πρώτους χθες τον αρχηγό, τον θεωρούμενο πρώτο της τάξει υπαρχηγό και την αστυνομικό που είχε καθοριστικό ρόλο στην λειτουργία της ομάδας. Σήμερα ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν προσωρινή κράτηση και για τον επιχειρηματία που κατηγορείται ως δεύτερος υπαρχηγός.

Οι υπόλοιποι εννέα κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν σήμερα, αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων και χρηματική εγγυοδοσία που ανά περίπτωση αφορά ποσά από 1.000 έως και 5.000 ευρώ.

Η δράση της εγκληματικής ομάδας φαίνεται να έχει προκαλέσει ζημιά δεκάδων εκατομμυρίων στο Δημόσιο τόσο από την μη καταβολή ΦΠΑ, μέσω του συστήματος carousel με περίπου 60 εικονικές εταιρείες, όσο και από την αποφυγή καταβολής φόρου εισοδήματος και λοιπών παρακρατούμενων φόρων, τελών ή ασφαλιστικών εισφορών.

Ενώπιον της δικαστικής λειτουργού, η πλειονότητα των κατηγορουμένων αρνήθηκε την παράνομη δράση που τους καταλογίζεται και κάθε εμπλοκή σε εγκληματική δραστηριότητα, απορρίπτοντας ουσιαστικά την λειτουργία του πολυπλόκαμου κυκλώματος που καταγράφεται στη δικογραφία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιμέτωπη με κακουργήματα η σύζυγος του αστυνομικού της Βουλής

Η αστυνομικός μετά από την έρευνα που διενεργείται για την υπόθεση που ήρθε στην δημοσιότητα τον περασμένο Νοέμβριο, είναι πλέον κατηγορούμενη , όπως και ο κρατούμενος στις φυλακές της Τρίπολης σύζυγος της.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κύκλωμα προστασίας: Απολογούνται 10 κατηγορούμενοι της δεύτερης ομάδας

Ήδη χθες απολογήθηκε η πρώτη ομάδα, συνολικά εννέα κατηγορούμενοι, στην οποία συμπεριλαμβάνονταν ο φερόμενος ως αρχηγός, ο υπαρχηγός αλλά και η αστυνομικός που θεωρείται βασικό στέλεχος της οργάνωσης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραιτήθηκε της έφεσης η κατηγορούμενη στην επίθεση με βιτριόλι

«Στόχος της είναι μία γρήγορη αποφυλάκιση» επεσήμανε η πλευρά του θύματος, η οποία δήλωσε στο δικαστήριο πως η κίνηση της κατηγορουμένης δεν επιδιώκει την συγχώρεση από την Ιωάννα Παλιοσπύρου.