ΓΔ: 2299.87 3.17% Τζίρος: 441.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Πέτρος Φιλιππίδης πορτρέτο
Ο Πέτρος Φιλιππίδης έξω από δικαστήριο, με χαρακτηριστικό βλέμμα και γυαλιά ηλίου.

Δίκη Π. Φιλιππίδη: Σήμερα η πρόταση του Εισαγγελέα για την δεύτερη απόπειρα βιασμού

Σήμερα ο εισαγγελέας Ανδρέας Καραφλός θα καταθέσει την πρότασή του για τη δεύτερη απόπειρα βιασμού που αποδίδεται στον Πέτρο Φιλιππίδη, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου.

Την πρότασή του για την δεύτερη απόπειρα βιασμού που αποδίδεται στον Πέτρο Φιλιππίδη αναμένεται να υποβάλλει σήμερα ο Εισαγγελέας της Έδρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, Ανδρέας Καραφλός.

Έχοντας ήδη ζητήσει την αθώωση του καλλιτέχνη για την πρώτη πράξη απόπειρας βιασμού, ο Εισαγγελέας σήμερα πρόκειται να ολοκληρώσει την αγόρευση του για την υπόθεση που σε πρώτο βαθμό οδήγησε σε καταδίκη 8 ετών του κ. Φιλιππίδη.

Η σημερινή εισήγηση του Καραφλού αφορά την απόπειρα βιασμού που φέρεται να διέπραξε ο κατηγορούμενος σε βάρος συναδέλφου του, τον Αύγουστο του 2014. Σύμφωνα με την κατηγορία, ο κατηγορούμενος την επίμαχη μέρα είχε συναντηθεί για επαγγελματικούς λόγους με την ηθοποιό σε μαγαζί στο Ψυχικό. 

Η πράξη φέρεται να διαδραματίστηκε στο αυτοκίνητο του κατηγορούμενου, ο οποίος, μετά την συνάντηση, προσφέρθηκε να την γυρίσει στο σπίτι της. Αντί όμως αυτού, την οδήγησε σε αδιέξοδο στενό στο Παλαιό Ψυχικό όπου επιχείρησε να την βιάσει πατώντας το κεντρικό κλείδωμα του αυτοκινήτου. Η παθούσα, ισχυρίζεται ότι γλύτωσε γιατί είχε προσποιηθεί ότι παθαίνει κρίση πανικού και φώναζε υστερικά, με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να την αφήσει να φύγει.

Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου, ο Εισαγγελέας είπε ότι η εξιστόρηση της ηθοποιού για απόπειρα βιασμού της στο καμαρίνι του κατηγορούμενου στο θέατρο Μουσούρη το 2010, πάσχει σε πάρα πολλά σημεία και δημιουργούνται "αποδεικτικές ρωγμές" και "πλείστες αμφιβολίες" για την τέλεση της πράξης, ενώ είπε πως δεν διαπιστώνεται δόλος του κατηγορούμενου.

Επισημαίνοντας 38 σημεία με «αντιφάσεις της καταγγέλουσας» ο κ. Καραφλός είπε στους δικαστές ότι:

«Οποιαδήποτε αμφιβολία ή νομικό κενό ματαιώνει και δεν επιβεβαιώνει την ύπαρξη ακόμα και του πιο αποτρόπαιου εγκλήματος. Η αμφιβολία είναι ταγμένη υπέρ του κατηγορούμενου».

Μάλιστα, ο εισαγγελικός λειτουργός εκτίμησε πως η αίσθηση που δημιουργείται από όσα ισχυρίζεται η καταγγέλουσα, είναι σαν μεταξύ των δύο να υπήρχε ερωτική σχέση που διερράγη. «Αυτά συνάδουν περισσότερο σε προϋπάρχουσα ερωτική σχέση, η οποία πρόσφατα διαρρήχθηκε».

Κατά τον εισαγγελέα «ο κατηγορούμενος νομικά έπρεπε από την ανάκριση να έχει κατηγορία για βιασμό. Είναι μια γενετήσια πράξη που απορροφά την απόπειρα (με βάση ειδικά στοιχεία της καταγγελίας). Η απόπειρα απορροφάται από την τετελεσμένη πράξη. Δεν μπορείτε όμως να αλλάξετε την ταυτότητα της πράξης γιατί είστε Εφετείο, μπορούσε μόνο το Πρωτοδικείο. Ακόμα και αν θεωρηθεί ότι είναι ένοχος της απόπειρας βιασμού, θα αναιρεθεί η απόφασή σας».

Τέλος, ο κ. Καραφλός είπε πως στο πρόσωπο του κατηγορούμενου δεν υπάρχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που καταγράφονται σε βιαστές και στον τρόπο δράσης τους.

Με την ολοκλήρωση της εισαγγελικής πρότασης θα ξεκινήσουν οι αγορεύσεις συνηγόρων . Αμέσως μετά το δικαστήριο θα ορίσει ημερομηνία για την ανακοίνωση της απόφασης

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβυος κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου στο ΔΠΔ της Χάγης

Ο Λίβυος Χαλίντ Μοχάμεντ Αλί ελ Χίσρι, κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου, μεταφέρθηκε από τη Γερμανία στη Χάγη για να δικαστεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Η δίκη του αναμένεται να αρχίσει στο τέλος του 2026.
Κτίριο ΟΑΣΘ Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελεύθεροι χωρίς όρους οι πρώην διοικητές ΟΑΣΘ για τα έσοδα απόσυρσης

Πρώην μέλη διοικήσεων του ΟΑΣΘ απολογούνται για απάτη σχετικά με έσοδα από παλιά λεωφορεία που δεν καταχωρήθηκαν σωστά, προκαλώντας ζημία στο Δημόσιο. Έχουν ήδη απολογηθεί πέντε άτομα που αφέθηκαν ελεύθερα.
Αστυνομικός σε διαδήλωση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: Δευτέρα η απολογία 54χρονου και συζύγου, άσκηση διώξεων

Προθεσμία να απολογηθούν τη Δευτέρα το μεσημέρι έλαβαν ο 54χρονος που πυροβόλησε στον 21χρονο στην Αμμουδάρα και η 56χρονη σύζυγός του. Αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες για ανθρωποκτονία, συνέργεια και οπλοχρησία.
Συνεδρίαση κοινοβουλίου Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θετική γνωμοδότηση για τον διορισμό του Ν. Μιχαλόπουλου στην Αρχή

Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ενέκρινε κατά πλειοψηφία τον διορισμό του δρ. Μιχαλόπουλου ως μέλους της Αρχής για τη νομιμοποίηση εσόδων. Υπέρ ψήφισε η ΝΔ, κατά τα περισσότερα κόμματα, ενώ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ δήλωσαν «παρών».
Ολομέλεια Ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Νίκη»: Ζητά ανεξαρτησία στη διαδικασία διορισμού δικαστικής ηγεσίας

Η «Νίκη» ζητά να αποσυνδεθεί η επιλογή ηγεσίας της Δικαιοσύνης από την εκάστοτε κυβέρνηση, τονίζοντας τη διαχρονική ανάγκη για θεσμικές αλλαγές και ανεξαρτησία, με αφορμή και τις επικρίσεις κατά του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: Η οικογένεια του 21χρονου ζούσε υπό φόβο και απειλές από τον δράστη

Η οικογένεια του 21χρονου ζούσε υπό συνεχή απειλή και φόβο από τον 54χρονο δράστη, σύμφωνα με τη δικηγόρο της Αλεξάνδρα Σπανάκη. Τώρα επικεντρώνονται στη διαχείριση της απώλειας, ενώ θα ακολουθήσουν τις νόμιμες διαδικασίες.