ΓΔ: 2585.82 -0.64% Τζίρος: 87.01 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:30:38
Χανιά αεροφωτογραφία λιμάνι

Δύο συνελήφθησαν στα Χανιά - Κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Δύο Έλληνες, συνελήφθησαν στα Χανιά για απόπειρα ανθρωποκτονίας, βία κατά αρχών, επικίνδυνη οδήγηση και φθορές, αφού αρνήθηκαν αστυνομικό έλεγχο και κρατούσαν γυναίκες που έκαναν ωτοστόπ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται σοβαρή υπόθεση στα Χανιά, όπου δύο ημεδαποί, πατέρας και γιος, συνελήφθησαν για σειρά αδικημάτων που περιλαμβάνουν απόπειρα ανθρωποκτονίας, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, επικίνδυνη οδήγηση, παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα σε περιοχή του Δήμου Χανίων και αφορά έναν 21χρονο οδηγό και τον 57χρονο πατέρα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, ο 21χρονος κινούταν με Ι.Χ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τέσσερις γυναίκες – η μία εξ αυτών σύζυγός του, ενώ οι υπόλοιπες τρεις είχαν επιβιβαστεί κάνοντας ωτοστόπ. Ο νεαρός εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χανίων να πραγματοποιεί επικίνδυνους ελιγμούς και του έγινε σήμα στάσης μέσω φωτεινών και ηχητικών μέσων.

Αντίσταση στον αστυνομικό έλεγχο και επικίνδυνες κινήσεις

Αντί να συμμορφωθεί, ο 21χρονος ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας αντικανονικές προσπεράσεις και παραβιάσεις ερυθρών σηματοδοτών και σημάτων κυκλοφορίας. Εν τω μεταξύ, οι τρεις γυναίκες που είχαν κάνει ωτοστόπ κάλεσαν στη Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων, δηλώνοντας πως ο οδηγός τις κρατούσε παρά τη θέλησή τους, ζητώντας άμεσα βοήθεια.

Στην καταδίωξη συμμετείχαν και τέσσερις δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Κατά την καταδίωξη, ο οδηγός αποπειράθηκε αλλεπάλληλες φορές να εμβολίσει τους αστυνομικούς. Δύο από τις γυναίκες κατάφεραν να εξέλθουν από το όχημα και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο από τους αστυνομικούς.

Αποτυχημένη διαφυγή και εμπλοκή του πατέρα

Η προσπάθεια διαφυγής του 21χρονου συνεχίστηκε, με νέο επεισόδιο απόπειρας εμβολισμού των διωκτικών Αρχών. Ένας από τους αστυνομικούς, όταν διαμορφώθηκαν οι κατάλληλες συνθήκες, προχώρησε σε βολές με σκοπό την ακινητοποίηση του οχήματος πυροβολώντας προς το ελαστικό.

Στο σημείο παρενέβη και ο 57χρονος πατέρας, ο οποίος χρησιμοποίησε διαφορετικό αυτοκίνητο με στόχο να παρεμποδίσει την πορεία του περιπολικού. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ο 21χρονος οδηγός εμβόλισε περιπολικό της Αστυνομίας, προκαλώντας υλικές ζημιές και στα δύο εμπλεκόμενα υπηρεσιακά οχήματα.

Ολοκλήρωση της αστυνομικής επέμβασης και συλλήψεις

Ευτυχώς, από το συμβάν δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Η αστυνομία παρέλαβε και την τρίτη γυναίκα από το όχημα, ενώ οι δύο άνδρες συνελήφθησαν. Κατά την προσαγωγή τους, κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 1.750 ευρώ, καθώς και τα οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν ως μέσα τέλεσης των αδικημάτων.

Οι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική αρχή, ενώ τη σχετική προανάκριση έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Χανίων. Το περιστατικό υπογραμμίζει τη σημασία αποτελεσματικής αστυνομικής ανταπόκρισης σε περιστατικά επικίνδυνης συμπεριφοράς και την ανάγκη ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας στους δρόμους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξαρθρώθηκε οργάνωση που διέπραττε απάτες εκατομμυρίων μέσω σωματείου-ΜΚΟ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που μέσω ΜΚΟ διέπραττε απάτες και υπεξαιρέσεις σε βάρος δωρητών και ωφελούμενων, με τα έσοδα να κατευθύνονται σε χειραγώγηση ποδοσφαιρικών αγώνων. Συνελήφθησαν έξι άτομα, σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λύθηκε η δολοφονία 80χρονου στο Γαλάτσι – Συνελήφθη 48χρονος

Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία 80χρονου που βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Γαλάτσι τον Ιούλιο. Συνελήφθη 48χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία με πρόθεση και κλοπή, ο οποίος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.
Κατεστραμμένο σπίτι στην Πλάκα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βαρύ κατηγορητήριο για τους τρεις της φονικής έκρηξης στην Πλάκα

Βαριές κατηγορίες απαγγέλθηκαν στους τρεις υπαίτιους της φονικής έκρηξης στην Πλάκα, που στοίχισε έξι ζωές. Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν για την έκρηξη που προκάλεσαν κατά την κλοπή χαλκού και οδηγούνται στον Ανακριτή.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Καταγγελία για βιασμό, τραυματισμό και ρίψη σε θάλασσα – 2 συλλήψεις

Άνδρας από το Πακιστάν κατήγγειλε ότι ομοεθνείς του τον βίασαν, τραυμάτισαν και τον έριξαν στη θάλασσα του Θερμαϊκού. Συνελήφθησαν δύο άτομα, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων δραστών συνεχίζονται.
Παρίσι, αστυνομία
ΔΙΕΘΝΗ

Νέος γύρος διαδηλώσεων στη Γαλλία, αλλαγές στην πορεία στο Παρίσι

Η Γαλλία προετοιμάζεται για νέες διαδηλώσεις κατά της κυβερνητικής πολιτικής με αυξημένη παρουσία αστυνομίας. Αλλαγές στην πορεία στο Παρίσι προκάλεσαν αντιδράσεις, ενώ ένταση επικρατεί και σε άλλες πόλεις της χώρας.