ΓΔ: 2064.77 -0.60% Τζίρος: 491.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Χανιά αεροφωτογραφία λιμάνι
Φώτο: Shutterstock

Δύο συνελήφθησαν στα Χανιά - Κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Δύο Έλληνες, συνελήφθησαν στα Χανιά για απόπειρα ανθρωποκτονίας, βία κατά αρχών, επικίνδυνη οδήγηση και φθορές, αφού αρνήθηκαν αστυνομικό έλεγχο και κρατούσαν γυναίκες που έκαναν ωτοστόπ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται σοβαρή υπόθεση στα Χανιά, όπου δύο ημεδαποί, πατέρας και γιος, συνελήφθησαν για σειρά αδικημάτων που περιλαμβάνουν απόπειρα ανθρωποκτονίας, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, επικίνδυνη οδήγηση, παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα σε περιοχή του Δήμου Χανίων και αφορά έναν 21χρονο οδηγό και τον 57χρονο πατέρα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, ο 21χρονος κινούταν με Ι.Χ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τέσσερις γυναίκες – η μία εξ αυτών σύζυγός του, ενώ οι υπόλοιπες τρεις είχαν επιβιβαστεί κάνοντας ωτοστόπ. Ο νεαρός εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χανίων να πραγματοποιεί επικίνδυνους ελιγμούς και του έγινε σήμα στάσης μέσω φωτεινών και ηχητικών μέσων.

Αντίσταση στον αστυνομικό έλεγχο και επικίνδυνες κινήσεις

Αντί να συμμορφωθεί, ο 21χρονος ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας αντικανονικές προσπεράσεις και παραβιάσεις ερυθρών σηματοδοτών και σημάτων κυκλοφορίας. Εν τω μεταξύ, οι τρεις γυναίκες που είχαν κάνει ωτοστόπ κάλεσαν στη Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων, δηλώνοντας πως ο οδηγός τις κρατούσε παρά τη θέλησή τους, ζητώντας άμεσα βοήθεια.

Στην καταδίωξη συμμετείχαν και τέσσερις δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Κατά την καταδίωξη, ο οδηγός αποπειράθηκε αλλεπάλληλες φορές να εμβολίσει τους αστυνομικούς. Δύο από τις γυναίκες κατάφεραν να εξέλθουν από το όχημα και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο από τους αστυνομικούς.

Αποτυχημένη διαφυγή και εμπλοκή του πατέρα

Η προσπάθεια διαφυγής του 21χρονου συνεχίστηκε, με νέο επεισόδιο απόπειρας εμβολισμού των διωκτικών Αρχών. Ένας από τους αστυνομικούς, όταν διαμορφώθηκαν οι κατάλληλες συνθήκες, προχώρησε σε βολές με σκοπό την ακινητοποίηση του οχήματος πυροβολώντας προς το ελαστικό.

Στο σημείο παρενέβη και ο 57χρονος πατέρας, ο οποίος χρησιμοποίησε διαφορετικό αυτοκίνητο με στόχο να παρεμποδίσει την πορεία του περιπολικού. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ο 21χρονος οδηγός εμβόλισε περιπολικό της Αστυνομίας, προκαλώντας υλικές ζημιές και στα δύο εμπλεκόμενα υπηρεσιακά οχήματα.

Ολοκλήρωση της αστυνομικής επέμβασης και συλλήψεις

Ευτυχώς, από το συμβάν δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Η αστυνομία παρέλαβε και την τρίτη γυναίκα από το όχημα, ενώ οι δύο άνδρες συνελήφθησαν. Κατά την προσαγωγή τους, κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 1.750 ευρώ, καθώς και τα οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν ως μέσα τέλεσης των αδικημάτων.

Οι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική αρχή, ενώ τη σχετική προανάκριση έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Χανίων. Το περιστατικό υπογραμμίζει τη σημασία αποτελεσματικής αστυνομικής ανταπόκρισης σε περιστατικά επικίνδυνης συμπεριφοράς και την ανάγκη ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας στους δρόμους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σκληρός δίσκος και μετρητά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη στην Κατερίνη για απάτη μέσω τηλεφώνου με λεία 79.000 ευρώ

Απατεώνες στην Κατερίνη απέσπασαν 79.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα από γυναίκα με τηλεφωνική απάτη, προσποιούμενοι υπάλληλο ΔΕΔΔΗΕ. Η αστυνομία ταυτοποίησε και συνέλαβε έναν ημεδαπό ως δράστη της υπόθεσης.
Ζυγαριά δικαιοσύνης ξύλινη σφύρα
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν εκτελεί τρεις κατηγορούμενους για ταραχές

Οι ιρανικές αρχές εκτέλεσαν τρεις άνδρες που καταδικάστηκαν για δολοφονία μελών των δυνάμεων ασφαλείας και ενέργειες υπέρ Ισραήλ και ΗΠΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση της ιρανικής δικαιοσύνης μετά από πρόσφατες ταραχές.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Τρεις ανήλικοι συνελήφθησαν για ληστεία στο κέντρο

Τρεις ανήλικοι 14-17 ετών συνελήφθησαν για ληστεία 15χρονου στην πλατεία Ναυαρίνου, Θεσσαλονίκη. Του αφαίρεσαν τσαντάκι με χρήματα με απειλή βίας. Σε έναν εξ αυτών βρέθηκε και ρούχο που είχε κλαπεί νωρίτερα από κατάστημα.
Σκληρός δίσκος και μετρητά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: Εξιχνίαση 16 απατών με λεία 14.170 ευρώ σε κοσμήματα και χρήματα

Η Αστυνομία Ηρακλείου εξιχνίασε 16 περιπτώσεις απάτης (7 τετελεσμένες, 9 απόπειρες) με τηλεφωνικές κλήσεις και συνέλαβε 23χρονο. Ταυτοποιήθηκαν ακόμη 4 άτομα, ενώ η λεία της σπείρας έφτασε τα 2.170 ευρώ και κοσμήματα αξίας 12.000 ευρώ.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 24χρονος συνελήφθη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας

Συνελήφθη 24χρονος στη δυτική Θεσσαλονίκη μετά από καταγγελία 17χρονης για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας στις τουαλέτες αθλητικών εγκαταστάσεων. Ο κατηγορούμενος οδηγείται στον εισαγγελέα.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατηγορίες ανθρωποκτονίας με πρόθεση στον 23χρονο στη Θεσσαλονίκη

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση ασκήθηκε κατά του 23χρονου φερόμενου ως δράστη της δολοφονίας 20χρονου στην Καλαμαριά, με επιπλέον κατηγορίες για οπλοκατοχή και οπλοχρησία, ενώ διερευνάται και η οπαδική σχέση του επεισοδίου.