bd-sprite
Φώτο: Shutterstock

Τι προβλέπει η νέα ΠΝΠ για τη χορήγηση της άδειας ειδικού σκοπού

Επιπλέον διευκρινήσεις αναφορικά με την ειδικού σκοπού φέρνει η χθεσινή Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Ποιους αφορούν.

Διευκρινίσεις σχετικά με την άδεια ειδικού σκοπού παρέχει η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) με θέμα «Μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις».

Ειδικότερα, η ΠΝΠ ορίζει ότι, σε περίπτωση που εργάζεται μόνο ένας εκ των δύο γονέων, τότε αυτός δεν μπορεί να κάνει χρήση της άδειας ειδικού σκοπού, εκτός και αν ο γονέας που δεν εργάζεται νοσηλεύεται για οποιονδήποτε λόγο ή νοσεί από τον κορονοϊό COVID-19 ή είναι άτομο με αναπηρία (ΑμεΑ) με ποσοστό 67% και άνω, σύμφωνα με απόφαση αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής σε ισχύ ή λαμβάνει αναπηρικό επίδομα από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) ή σύνταξη αναπηρίας.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η πανδημία επιδείνωσε τις οικονομικές ανισότητες των δύο φύλων

Σύμφωνα με μελέτη που χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Μπιλ & Μελίντα Γκέιτς, από το ξεκίνημα της πανδημίας παντού οι γυναίκες ανέφεραν υψηλότερα ποσοστά απώλειας της εργασίας τους σε σχέση με τους άνδρες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ποιους ανεμβολίαστους θα επιβληθεί επ’ αόριστον αναστολή εργασίας

Ο υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης σημείωσε πως υπάρχουν κλάδοι που είναι πιο ευαίσθητοι και θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί οι εργαζόμενοι και υπογραμμίζει πως δεν τίθεται θέμα απολύσεων.