ΓΔ: 1421.28 0.26% Τζίρος: 37.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:41:13 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Κωστής Χατζηδάκης- Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Φώτο: George Vitsaras / SOOC

Σε ποιους ανεμβολίαστους θα επιβληθεί επ’ αόριστον αναστολή εργασίας

Ο υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης σημείωσε πως υπάρχουν κλάδοι που είναι πιο ευαίσθητοι και θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί οι εργαζόμενοι και υπογραμμίζει πως δεν τίθεται θέμα απολύσεων.

Θέλοντας να σφίξει περισσότερο τον κλοιό γύρω από όσους επιμένουν να μην εμβολιάζονται ενώ εξαπλώνεται ταχύτατα και η μετάλλαξη «Δέλτα», ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε ότι από 16 Αυγούστου  όσοι εργαζόμενοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και υγειονομικοί παραμένουν ανεμβολίαστοι θα μπαίνουν σε επ' αόριστον αναστολή εργασίας, ενώ άφησε ανοιχτό να επεκταθεί το μέτρο αυτό.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εργασίας σημείωσε πως «πέρασε η νομοθετική ρύθμιση για υποχρεωτικότητα εμβολιασμών στα νοσοκομεία και τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και αναπήρων. Το μετρό προχώρα από 16 Αυγούστου και μετά θα τίθενται σε αναστολή όσοι δεν εμβολιάζονται και με απόφαση του υπουργού Υγείας μπορεί να επεκτείνεται το μετρό» και διευκρίνισε πως δεν τίθεται θέμα απολύσεων. 

«Εγώ πιστεύω ότι οι εργαζόμενοι θα εμβολιαστούν. Από τη μια πλευρά υπάρχουν οι απολύσεις ως θεωρητική προσέγγιση, από την άλλη η επιλογή να κάνουμε την προσευχή μας ‘Θεέ μου βοήθησε να φώτισε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να πάνε να εμβολιαστούν’. Δεν είμαστε ούτε με τη μια προσέγγιση ούτε με την άλλη. Αν θέλαμε να μιλήσουμε για απολύσεις θα το κάναμε, αν θέλαμε να επιλέξουμε την προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ (…) ‘καλό να εμβολιαζόμαστε άλλα όχι υποχρεωτικότητα’ τα πράγματα θα οδηγούνταν προς τα πίσω. Ακολουθούμε ευρωπαϊκό δρόμο» επεσήμανε ο κ. Χατζηδάκης.

Για τις δύσκολες συνθήκες εργασίας που προκαλεί ο καύσωνας, ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στα έκτακτα μέτρα που έχουν ληφθεί αναφέροντας πως «εφαρμόζονται μετρά προστασίας από ακραίες συνθήκες οπού απαιτείται, από τις 12 μέχρι τις 4μμ αν χρειάζεται γίνεται και παύση εργασιών». 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ