ΓΔ: 2006.93 -0.86% Τζίρος: 260.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:26
Τροχαία και φορτηγό
Αστυνομικός της τροχαίας ελέγχει φορτηγό σε αυτοκινητόδρομο, πιθανότατα στην Αθήνα ή Θεσσαλονίκη.

Χανιά: Έλεγχος Τροχαίας σε 528 οχήματα, 236 παραβάσεις καταγράφηκαν

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι στα Χανιά οδήγησαν σε έλεγχο 528 οχημάτων, 236 παραβάσεις και τέσσερις συλλήψεις για μέθη και άδεια οδήγησης.

Στοχευμένη επιχειρησιακή δράση τροχονομικών ελέγχων πραγματοποιήθηκε στα Χανιά, όπου ελέγχθηκαν συνολικά 528 οχήματα και διαπιστώθηκαν 236 παραβάσεις. Για τις παραβάσεις επιβλήθηκαν τα αντίστοιχα διοικητικά πρόστιμα, ενώ ακινητοποιήθηκαν οχήματα και αφαιρέθηκαν σχετικά έγγραφα τόσο από οδηγούς όσο και από οχήματα.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και την ενίσχυση της ασφαλούς μετακίνησης οχημάτων και πολιτών. Στους ελέγχους συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Χανίων, με τη συνδρομή συναδέλφων από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Ρεθύμνου και Ηρακλείου. Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στις 26 Σεπτεμβρίου τόσο στην πόλη των Χανίων όσο και σε περιαστικές περιοχές, καθώς και στους Δήμους Κισάμου και Πλατανιά.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον έλεγχο της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ με χρήση αλκοολομέτρων, στη χρήση προστατευτικού κράνους από οδηγούς και αναβάτες δικύκλων, στη ζώνη ασφαλείας για οδηγούς και επιβάτες αυτοκινήτων, καθώς και στην ειδική νομοθεσία για τους οδηγούς ΕΠΗΟ (Ελαφρά Προσωπικά Ηλεκτρικά Οχήματα) και ποδηλάτων.

Κατά τη διάρκεια της δράσης συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, εκ των οποίων τρία για μέθη και ένα για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας μετά από υποτροπή. Οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν περιλαμβάνουν: 22 για μη χρήση κράνους, 13 για μέθη, 43 για μη χρήση ζώνης, 8 για παραβάσεις σχετικά με ΕΠΗΟ και ποδήλατα, 23 για έλλειψη άδειας οδήγησης, 3 για αντικανονικούς ελιγμούς, 8 για παραβάσεις ΚΤΕΟ, 3 για χρήση κινητού τηλεφώνου, καθώς και 116 λοιπές παραβάσεις.

Όπως επισημαίνουν τα στελέχη της Τροχαίας, «η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων». Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, μέσω των Υπηρεσιών Τροχαίας, θα συνεχίσει να υλοποιεί ολοκληρωμένα σχέδια τροχονομικής αστυνόμευσης με στοχευμένες επιχειρησιακές δράσεις σε όλη την Κρήτη, με στόχο την πρόληψη των οδικών ατυχημάτων και τη διασφάλιση υψηλού επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα σειρά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θανατηφόρα καραμπόλα με έναν νεκρό και δύο τραυματίες στη λεωφόρο Ποσειδώνος

Νεκρός 25χρονος Ρουμάνος σε καραμπόλα πέντε οχημάτων στη λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος του Αλίμου, όταν ΙΧ που οδηγούσε 23χρονος Τσέχος έπεσε πάνω σε ακινητοποιημένα οχήματα λόγω φαναριού, λίγο πριν τα μεσάνυχτα.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Νεαρός πιάστηκε με τριπλάσια ταχύτητα στην περιφερειακή

Τρεις συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη για σοβαρές τροχαίες παραβάσεις: 19χρονος έτρεχε με 180 χλμ/ώρα, 48χρονος χωρίς δίπλωμα και υπό την επήρεια αλκοόλ, και άλλος 19χρονος χωρίς πινακίδες, ναρκωτικά και απόπειρα διαφυγής από την αστυνομία.
Κίνηση αυτοκινήτων Αθήνα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας αποκαταστάθηκε πλήρως

Η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας έχει επανέλθει κανονικά, καθώς σύμφωνα με την Τροχαία, όλες οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου έχουν πλέον αρθεί.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: 285 παραβάσεις σε 435 ελέγχους οχημάτων σε ένα 24ωρο

Στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, σε ελέγχους το τελευταίο 24ωρο διαπιστώθηκαν 285 παραβάσεις του ΚΟΚ σε 435 οχήματα, με κυριότερες την υπερβολική ταχύτητα, μη χρήση ζώνης, αντικανονικούς ελιγμούς και παραβάσεις ταχογράφων.
Περιπολικό ελληνικής αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

30χρονος συνελήφθη στην Αττική για σούζες και επικίνδυνη οδήγηση

Ένας 30χρονος συνελήφθη μετά από βίντεο που ανέβαζε στα social media, στα οποία πραγματοποιούσε επικίνδυνα ακροβατικά με μοτοσυκλέτα στους δρόμους της Αττικής, χωρίς άδεια οδήγησης και με παραποιημένο αριθμό πλαισίου.
Κίνηση αυτοκινήτων Αθήνα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας

Η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας αποκαταστάθηκε, εκτός από τη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας που παραμένει κλειστή λόγω συγκεντρωμένων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, μετά τη λήξη της πορείας για τα τρία χρόνια από την τραγωδία των Τεμπών.