ΓΔ: 2228.17 0.53% Τζίρος: 351.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σφύρα δικαστηρίου
Η σφύρα και η ζυγαριά συμβολίζουν τη δικαιοσύνη στο Άρειο Πάγο.

Σήμερα η εκδήλωση του ΟΠΕΔ με θέμα: Δικαιοσύνη, Οικονομία, Ανάπτυξη

Η ημερίδα του ΟΠΕΔ πραγματοποιείται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με ομιλητές θεσμικούς και ακαδημαϊκούς παράγοντες. Στο επίκεντρο της ημερίδας η δικαιοσύνη και η οικονομία.

Σήμερα το απόγευμα στις 4.30 μ.μ. θα πραγμοτοποιηθεί, στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Λάμπρος Μαργαρίτης», η επιστημονική ημερίδα του Ομίλου Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Δικαιοσύνης (ΟΠΕΔ) με τίτλο «Δικαιοσύνη – Οικονομία – Ανάπτυξη».

Η ημερίδα φιλοδοξεί να αναδείξει τους κρίσιμους δεσμούς ανάμεσα στη λειτουργία του δικαστικού συστήματος, τη σταθερότητα της οικονομίας και τις προοπτικές βιώσιμης ανάπτυξης της χώρας. 

Θα συμμετέχουν και ιθα μιλήσουν εκπρόσωποι θεσμών, ακαδημαϊκοί και παράγοντες της οικονομικής ζωής, προσφέροντας πολύτιμες οπτικές για τη μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης και τον ρόλο της στην ενίσχυση της επενδυτικής εμπιστοσύνης και της ανάπτυξης.

Θα παρευρεθούν και θα χαιρετίσουν την εκδήλωση:

  • ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Γεώργιος Φλωρίδης, ως Eκπρόσωπος του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη,
  • ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Όμηρος Τσάπαλος,
  • ο Γραμματέας Τομέα Δικαιοσύνης ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ., κ. Χρήστος Κακλαμάνης,
  • ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, κ. Δημήτρης Μελίδης,
  • ο Πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), κ. Αθανάσιος Θανόπουλος
  • ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, κ. Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου,
  • ο Επικεφαλής του Ομίλου Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Δικαιοσύνης (ΟΠΕΔ), κ. Χρήστος Μπαξεβάνης

Θα παρουσιάσει τους χαιρετισμούς η Περιφερειακή Εκπρόσωπος του Ομίλου Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Δικαιοσύνης (ΟΠΕΔ), κα Ευανθία Σκλιοπίδου.

Κύριοι ομιλητές θα είναι: 

  • ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Οικονομολόγος, Πανεπιστημιακός, τ. Υπουργός Οικονομικών, κ. Γιάννης Στουρνάρας,  με θέμα ομιλίας: "ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ". 
  • ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Βουλευτής Φωκίδας, δικηγόρος, ΔΝ, πιστοποιημένος διαμεσολαβητής, μέλος της Παγκόσμιας Ένωσης Δικηγόρων, κ. Ιωάννης Μπούγας, με θέμα ομιλίας: "ΜΥΘΟΙ, ΗΜΙΜΕΤΡΑ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ". 
  •  ο Επίτιμος Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), Διευθυντής του Νομικού Γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας, Εθνικός Εκπρόσωπος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Αποτελεσματικότητα της Δικαιοσύνης (CEPEJ), κ. Κωνσταντίνος Κουσούλης, με θέμα ομιλίας:  "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ". 
  • ο Επίκουρος Καθηγητής του Εμπορικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων, κ. Αλέξανδρος Ρόκας, με θέμα ομιλίας: "ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΩΣ ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ".

Το πάνελ ομιλητών συντονίζει η δημοσιογράφος, νομικός, κα Ιωάννα Μάνδρου.

  • Θα παρευρεθούν και θα παρέμβουν  στη συζήτηση:
  • ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, κ. Πέλοψ Λάσκος,
  • η Ειδική Γραμματέας Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών του Υπουργείου Δικαιοσύνης,  κα Ολυμπία Αναστασοπούλου,
  • ο Προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), κ. Νικόλαος Στρόμπλος
  • ο ομ. Καθηγητής Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), κ. Παναγιώτης Πετράκης
  • ο Εφέτης Αθηνών, αποσπασμένος στην Ειδική Νομική Υπηρεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, κ. Παναγιώτης Καρακωνσταντής,
  • ο Διευθυντής της ιστοσελίδας BusinessDaily, κ. Ιωάννης Παπαδογιάννης,

Η αποφώνηση της εκδήλωσης θα γίνει από τον Αναπληρωτή Εκπρόσωπο Τύπου του Ομίλου Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Δικαιοσύνης (ΟΠΕΔ), κ. Βασίλειο Καλόγηρο.   

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβυος κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου στο ΔΠΔ της Χάγης

Ο Λίβυος Χαλίντ Μοχάμεντ Αλί ελ Χίσρι, κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου, μεταφέρθηκε από τη Γερμανία στη Χάγη για να δικαστεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Η δίκη του αναμένεται να αρχίσει στο τέλος του 2026.
Εφημερίδα και λάπτοπ
ΔΙΕΘΝΗ

Φιλιππίνες: Νεαρή δημοσιογράφος καταδικάστηκε για «χρηματοδότηση τρομοκρατίας»

Η δημοσιογράφος και ραδιοφωνική παρουσιάστρια Φρέντσι Μέι Κούμπιο καταδικάστηκε για χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, σε υπόθεση που προκάλεσε αντιδράσεις υπέρ της ελευθεροτυπίας. Της επιβλήθηκε κάθειρξη έως 18 χρόνια.
Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωβουλευτές ΠΑΣΟΚ υπέρ προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για EE - Mercosur

Οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ στηρίζουν την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τη συμφωνία ΕΕ–Mercosur, ζητώντας επίσημη γνωμοδότηση για τη συμβατότητά της με τις Συνθήκες, χωρίς να δίνουν λευκή επιταγή στη συμφωνία
Νότια Κορέα στρατός σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Νότια Κορέα: 23 χρόνια φυλάκιση στον πρώην πρωθυπουργό Χαν για χούντα

Δικαστήριο της Νότιας Κορέας καταδίκασε τον πρώην πρωθυπουργό Χαν Ντουκ-σου σε 23 χρόνια κάθειρξης για διευκόλυνση της κήρυξης στρατιωτικού νόμου το 2024, μια υπόθεση που θεωρείται προάγγελος για αντίστοιχες δίκες.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 44χρονος συνελήφθη με 660 γρ. κάνναβης και δενδρύλλια

Στη σύλληψη 44χρονου για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών προχώρησε η αστυνομία στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Στην κατοχή και το σπίτι του βρέθηκαν ποσότητα κάνναβης, δενδρύλλια, τσιγάρα κάνναβης, σπόροι και ζυγαριές ακριβείας.
Euronext και Χρηματιστήριο
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΧΑΕ: Νέα ένταση στη Γενική Συνέλευση για μειωμένο Διοικητικό Συμβούλιο

Με ένταση επαναλήφθηκε η έκτακτη ΓΣ της ΕΧΑΕ για τη μείωση των μελών και την εκλογή νέου Δ.Σ.. Ενστάσεις για απαρτία και νομιμότητα. Ιστορική στιγμή η εξαγορά από Euronext σύμφωνα με τον Γ. Χατζηνικολάου.