ΓΔ: 2274.98 -0.63% Τζίρος: 330.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Ορθόδοξος ιερέας εκκλησία
Φώτο: Shutterstock

Νέος γενικός αρχιερατικός επίτροπος Αθηνών ο π. Εμμανουήλ Παπαμικρούλης

Με απόφαση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, ο πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Παπαμικρούλης αναλαμβάνει γενικός αρχιερατικός επίτροπος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με πλούσιο ακαδημαϊκό έργο.

Με απόφαση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Εμμανουήλ Παπαμικρούλης αναλαμβάνει τα καθήκοντα του νέου γενικού αρχιερατικού επιτρόπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο π. Εμμανουήλ Παπαμικρούλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983 και αποφοίτησε από την Πατριαρχική Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης το 2001. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Θεολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από το 2007.

Μεταξύ 2007 και 2012 πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Pontificio Istituto Orientale της Ρώμης, στο Τμήμα Κανονικού Δικαίου, με υποτροφίες από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, το Ποντιφικικό Συμβούλιο για την προώθηση της ενότητας των χριστιανών και το κληροδότημα Αντωνίου Παπαδάκη του ΕΚΠΑ.

Το 2010 απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο Κανονικό Δίκαιο, ενώ το 2018 ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή με θέμα Η Αντικαλβινική Σύνοδος της Λευκωσίας 1668, λαμβάνοντας τον βαθμό "Άριστα μετ' επαίνου".

Από το 2013 εργάζεται στις Υπηρεσίες της Ιεράς Συνόδου ως συνεργάτης της Συνοδικής Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων, ενώ το 2023 ανέλαβε καθήκοντα γραμματέα της Επιτροπής.

Έχει εκπροσωπήσει την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος σε διεθνή συνέδρια, όπως το 7ο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Ποιμαντική των Μεταναστών στη Ρώμη (2014) και την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο (2016).

Συμμετείχε επίσης ως μέλος της αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην 11η Γενική Συνέλευση του Παγκοσμίου Συμβουλίου των Εκκλησιών (2022) και στη Γενική Συνέλευση του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών (2023).

Είναι μέλος της Εταιρείας του Δικαίου των Ανατολικών Εκκλησιών και διδάσκει Κανονικό Δίκαιο στο Θεολογικό Ινστιτούτο «Αγία Ευφημία της Χαλκηδόνος» της Ιεράς Μητροπόλεως Ιταλίας.

Το 2019 χειροτονήθηκε διάκονος από τον τότε επίσκοπο Ωρεών Φιλόθεο (νυν μητροπολίτη Θεσσαλονίκης) και πρεσβύτερος από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Ομιλεί άπταιστα ιταλικά και αγγλικά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

Ο πάπας Λέων: Χρειαζόμαστε μήνυμα ειρήνης και συνύπαρξης

Ο πάπας Λέων τόνισε τη σημασία της ειρήνης και του διαλόγου μεταξύ διαφορετικών κοινοτήτων, καλώντας σε σεβασμό και συνύπαρξη, παρά τις διαφορές, μετά την κριτική που δέχτηκε ξανά από τον Ντόναλντ Τραμπ.
Τζέι Ντι Βανς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Βανς προς Βατικανό: Να μείνει σε ηθικά ζητήματα και όχι στην πολιτική

Ο αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς δήλωσε πως το Βατικανό θα πρέπει να επικεντρώνεται σε ηθικά θέματα και να αφήνει την αμερικανική πολιτική στον πρόεδρο, μετά τις λεκτικές επιθέσεις του Τραμπ κατά του πάπα Λέοντα Ιδ΄.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Δεν ζητώ συγγνώμη από τον πάπα – Απέσυρα πάντως τη φωτογραφία AI

Ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκαθάρισε πως δεν θα ζητήσει συγγνώμη από τον πάπα Λέων ΙΔ’, τον οποίο χαρακτήρισε αδύναμο, διαφωνώντας έντονα μαζί του για το ζήτημα του Ιράν και κατηγορώντας τον για λάθος στάση απέναντι στο έγκλημα και την εξωτερική πολιτική.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ο Πάπας της Ρώμης είναι δυστυχώς υπερβολικά φιλελεύθερος

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως δεν είναι θαυμαστής του Πάπα Λέοντα, θεωρώντας τον υπερβολικά φιλελεύθερο και επικριτικό για τη στάση των ΗΠΑ στο Ιράν, μετά την αντιπολεμική παρέμβαση του πάπα για τις αμερικανοϊσραηλινές ενέργειες.
Νίκος Χαρδαλιάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευχές για το Πάσχα από τον περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, τονίζει στο αναστάσιμο μήνυμά του ότι το φως είναι επιλογή, ευθύνη και συνεχής προσπάθεια, υπογραμμίζοντας πως το Πάσχα σηματοδοτεί ελπίδα, πίστη και αναγέννηση σε δύσκολες εποχές.