ΓΔ: 2603.34 -0.39% Τζίρος: 180.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Άνθρωπος με ομπρέλα βροχή
Φώτο: Shutterstock

Πλημμύρες και ζημιές στη Μεγαλόπολη μετά από έντονη βροχόπτωση

Η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε πλημμύρες και ζημιές σε σπίτια και δρόμους της Μεγαλόπολης. Κλειστά τα σχολεία για λόγους ασφαλείας, ενώ συνεχίζονται οι επιχειρήσεις αποκατάστασης.

Σημαντικά προβλήματα προκάλεσε στη Μεγαλόπολη η έντονη και πολύωρη βροχόπτωση που έπληξε την περιοχή, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του δημάρχου Κωνσταντίνου Μιχόπουλου προς το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, εξαιτίας της βροχόπτωσης σημειώθηκαν πλημμύρες σε σπίτια και καταστήματα στην πόλη, ενώ καταγράφηκαν ζημιές και στο οδικό δίκτυο.

Στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας, αποφασίστηκε το κλείσιμο των σχολείων για λόγους ασφαλείας, καθώς υπήρχε κίνδυνος κατά τη μεταφορά των μαθητών. Ο κ. Μιχόπουλος επισήμανε ότι, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική, αποφεύχθηκαν δυσάρεστα περιστατικά με τα παιδιά που είχαν ήδη φτάσει στα σχολικά κτίρια.

Οι προσπάθειες αποκατάστασης των ζημιών βρίσκονται σε εξέλιξη, με συνεργεία του Δήμου και ιδιώτες να καθαρίζουν τους δρόμους από φερτά υλικά. Παράλληλα, η Πυροσβεστική προχωρά σε αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένες οικίες και επιχειρήσεις.

Ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι η βροχόπτωση ήταν ιδιαίτερα έντονη και παρατεταμένη, σημειώνοντας πως "είμαστε τυχεροί που προλάβαμε καταστάσεις και γεγονότα, ώστε να μην έχουμε τα χειρότερα".

Τέλος, ο Κωνσταντίνος Μιχόπουλος διευκρίνισε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε γειτονικές κοινότητες, ενώ υπενθύμισε πως τα ρέματα της περιοχής είχαν καθαριστεί εγκαίρως.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εφημερίδα και λάπτοπ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκατονταετηρίδα ΕΣΗΕΠΗΝ: Επετειακή εκδήλωση στα Ιωάννινα

Η σημασία του περιφερειακού τύπου αναδείχθηκε στην έκθεση «Γράφουμε Ιστορία!» στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο των 100 χρόνων της ΕΣΗΕΠΗΝ, με ιστορικά ντοκουμέντα και σημαντικές δημοσιογραφικές παρουσίες.
Πλημμυρισμένος δρόμος νερού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην Κύμη Ευβοίας η περισσότερη βροχή – Νέες συστάσεις Πολιτικής Προστασίας

Ισχυρές βροχές και τοπικές καταιγίδες σημειώθηκαν σήμερα κυρίως σε Εύβοια και Πελοπόννησο, με την Κύμη να καταγράφει 115.6 mm βροχής. Σε Αρκαδία και Αχαΐα οι μετρήσεις ήταν άνω των 75 και 40 mm αντίστοιχα. Συνεχίζονται οι συστάσεις.
Μάτι καμένη περιοχή αεροφωτογραφία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σε Αττική, Κρήτη και νησιά

Αύριο, Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, Αττική, Κρήτη, περιοχές Αιγαίου, Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου μπαίνουν σε Red Code λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Αγρότες στη ΔΕΘ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση αγροτών και παραγωγών στον Λευκό Πύργο για τη ΔΕΘ

Αγρότες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας διαδηλώνουν στη Θεσσαλονίκη, με κτηνοτρόφους, αλιείς και μελισσοκόμους, ζητώντας μείωση του κόστους παραγωγής, εγγυημένες τιμές στα προϊόντα τους και στήριξη του εισοδήματός τους.
Σταφύλια στο αμπέλι
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταφίδα: Από την ακμή στην παρακμή του ελληνικού χρυσού

Η σταφίδα, βασικό προϊόν της ελληνικής υπαίθρου για δύο αιώνες, συνέβαλε σημαντικά στην οικονομία και τους κοινωνικούς αγώνες. Η συστηματική καλλιέργειά της ξεκίνησε από το 1827 κυρίως στην Πελοπόννησο και άλλες περιοχές.
Θερμόμετρο και ήλιος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάνω από 41°C στη Σκάλα Μεσσηνίας η υψηλότερη θερμοκρασία στην Πελοπόννησο

Θερμοκρασίες άνω των 41°C καταγράφηκαν σήμερα στην Πελοπόννησο, με τη Σκάλα Μεσσηνίας να φτάνει τους 41,5°C. Σε 118 σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου σημειώθηκαν μέγιστες θερμοκρασίες πάνω από 37°C.