Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Χριστιανική Αδελφότητα Νέων Θεσσαλονίκης (Χ.Α.Ν.Θ.) προχώρησαν σήμερα στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, με στόχο την υλοποίηση κοινών δράσεων που θα συμβάλουν στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία προβλέπει σειρά παρεμβάσεων, προγραμμάτων και εκδηλώσεων, με έμφαση στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και την προώθηση του εθελοντισμού και του αθλητισμού στη Θεσσαλονίκη.
Η συνεργασία επικεντρώνεται σε τέσσερις βασικούς άξονες: Περιβάλλον – αστικό πράσινο, οικογένεια, καθαριότητα και ανακύκλωση, κοινωνική πολιτική – υγεία και πρόνοια, παιδεία και νεολαία, καθώς και αθλητισμό.
Το μνημόνιο προβλέπει την υλοποίηση κοινών πρωτοβουλιών για τα επόμενα τρία χρόνια, με προοπτική περαιτέρω διεύρυνσης των δράσεων σε όλους τους τομείς συνεργασίας.
Κατά τη διάρκεια της υπογραφής, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΧΑΝΘ, Ιωάννης Σωσσίδης, επαναβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους να συνεχίσουν να προσφέρουν στην πόλη, μέσα από συνέργειες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας.
Όπως επισήμανε ο κ. Αγγελούδης, «Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η ΧΑΝΘ συνδέονται με μια μακρά ιστορία συνεργασίας και προσφοράς στην πόλη.
Με το σημερινό μνημόνιο συνεργασίας, ανανεώνουμε αυτή τη σχέση και ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να υλοποιήσουμε μια σειρά δράσεων για τον πολίτη, ειδικά τους νέους, για τον δημόσιο χώρο και το περιβάλλον. Στόχος μας είναι μια Θεσσαλονίκη πιο ανθρώπινη, πιο καθαρή, πιο ζωντανή. Συνεχίζουμε με σχέδιο και συνέργειες προς όφελος όλων των πολιτών».
Από την πλευρά του, ο κ. Σωσσίδης σημείωσε: «Με το μνημόνιο αυτό η ΧΑΝΘ και ο Δήμος Θεσσαλονίκη συνδιαμορφώνουν ένα πλαίσιο συνεργασίας που θα έχει απτό κοινωνικό αποτύπωμα. Ενώνουμε δυνάμεις για το καλό της πόλης και των ανθρώπων της. Η ΧΑΝΘ συνεχίζει,