ΓΔ: 1033.44 0.37% Τζίρος: 106.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Info Quest

Στηρίζει την Παιδεία με δωρεά 1.000 iPad 4G ο όμιλος Quest

Θα ενισχύσει και τις προσπάθειες του Εθνικού Συστήματος Υγείας ο όμιλος με την δωρεά υπολογιστών και πολυμηχανημάτων στον ΕΟΔΥ.

Ο Όμιλος Quest ανακοίνωσε τη δωρεά σύγχρονου εξοπλισμού πληροφορικής συνολικής αξίας 500.000 ευρώ στο υπουργείο Παιδείας και στο υπουργείο Υγείας. Παράλληλα με την δωρεά, στα σχολεία παρέχεται εκπαίδευση και υποστήριξη για την εφαρμογή ενός προγράμματος διδασκαλίας με το σύστημα και τα εργαλεία της Apple.

Συγκεκριμένα ο Όμιλος διαθέτει 1.000 υπολογιστές-ταμπλέτες iPad 4G στο υπουργείο Παιδείας για άμεση αξιοποίηση από τα δημοτικά σχολεία στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αλλά και για την πλήρη αξιοποίηση των συσκευών αργότερα στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος ψηφιακής διδασκαλίας. Ο Όμιλος αναλαμβάνει, επίσης, την ευθύνη αποστολής των iPad στους Διευθυντές των εκπαιδευτικών δομών που θα υποδείξει το υπουργείο Παιδείας, καθώς και την εκπαίδευση και υποστήριξη στο εκπαιδευτικό προσωπικό που θα κληθεί να χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη τεχνολογία.

Παράλληλα, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, ο Όμιλος προχωρά στη δωρεά 120 φορητών και σταθερών υπολογιστών και 15 πολυμηχανημάτων στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), διευκολύνοντας την άμεση παρακολούθηση των εξελίξεων στη μάχη κατά της Covid-19, καθώς επίσης τη μελέτη των δεδομένων και τον συντονισμό των υπηρεσιών δημόσιας υγείας σε όλη την Ελλάδα. Όσον αφορά ανάγκες σε ιατρικό υλικό, έχουν επίσης προσφερθεί δύο συσκευές υψηλής ροής οξυγόνου (αναπνευστήρες) και σχετικά αναλώσιμα στη Β' Πνευμονολογική Κλινική του νοσοκομείου «Αττικόν».

Ξεκινώντας το 1981 ως Info-Quest, η εταιρεία έχει συμβάλει στη διαμόρφωση και εξέλιξη της ελληνικής αγοράς Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Η εταιρεία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο από το 1998 και ο Όμιλος Quest απασχολεί στην Ελλάδα περισσότερους από 1.800 εργαζόμενους. Οι εταιρείες του Ομίλου Quest είναι η Info Quest Technologies, η Uni Systems, η iSquare, η iStorm, η θερμοκοιτίδα IQbility, η Quest Online (you.gr), η Cardlink, η ACS και η Quest Ενεργειακή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην τελική ευθεία η πλατφόρμα για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας, στην ψηφιακή πλατφόρμα θα καταχωρηθούν μεταξύ άλλων τα βιογραφικά των αξιολογούμενων και οι αποτιμήσεις του αξιολογητή. Πώς θα γίνει η αξιολόγηση.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας για την κακοκαιρία «Barbara»

Παράλληλα, τίθενται σε εφαρμογή τα επιχειρησιακά σχέδια «ΔΑΡΔΑΝΟΣ 2» και «ΒΟΡΕΑΣ 2», για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών και χιονοπτώσεων, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προωθούνται αρδευτικά έργα στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων

Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 13,1 εκατ. ευρώ, αφορά στην κατασκευή υπόγειων αγωγών συνολικού μήκους 255.230 μέτρων. Στους δήμους Τρικκαίων, Καλαμπάκας, Πύλης και Φαρκαδόνας θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες.