bd-sprite
Φώτο: Shutterstock

Η Κίνα συγκάλυψε την πανδημία υποστηρίζει έκθεση της CIA

Είναι η δεύτερη έκθεση μυστικών υπηρεσιών που υποστηρίζει ότι η Κίνα ευθύνεται για την παγκόσμια εξάπλωση του νέου κορονοϊού.

Με έκθεση της η CIA κατηγορεί την Κίνα ότι απείλησε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ότι θα διέκοπτε τη συνεργασία μαζί του, αν ο Οργανισμός προχωρούσε στην έκδοση παγκόσμιας προειδοποίηση για τον κορονοϊό τον Ιανουάριο.

Αυτό υποστηρίζει σε άρθρο του το αμερικανικό περιοδικό Newsweek, που επικαλείται δύο ανώνυμους αξιωματούχους της CIA. Σύμφωνα με την CIA, η Κίνα προχωρούσε σε μαζικές εισαγωγές ιατρικού εξοπλισμού, την ώρα που ο ΠΟΥ κρατούσε το στόμα του κλειστό για την επικινδυνότητα της πανδημίας.

Είναι η δεύτερη έκθεση μυστικών υπηρεσιών που υποστηρίζει ότι η Κίνα ευθύνεται για την παγκόσμια εξάπλωση του νέου κορονοϊού.

Έχει προηγηθεί έκθεση των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, που αποκάλυσε το Der Spiegel, και η οποία υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, προσωπικά άσκησε πίεση στον επικεφαλής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, στις 21 Ιαουναρίου, εννέα ημέρες πριν τελικά ο ΠΟΥ κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ο ΠΟΥ διαψεύδει ότι υπήρξε επικοινωνία των δύο αντρών στη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανησυχία επιστημόνων για εμφάνιση νέων μεταλλάξεων κορονοϊού

Σύμφωνα με τον γιατρό-ερευνητή Γ. Παυλάκη, στις ΗΠΑ έχει ήδη βρεθεί νέο στέλεχος του ιού που είναι 20% πιο μεταδοτικό από τα υπάρχοντα, ενώ κάλεσε να υπάρξουν προληπτικά μέτρα ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού από την Κίνα.
ΔΙΕΘΝΗ

Διαρροή του κορονοϊού από κινεζικό εργαστήριο «βλέπει» το FBI

Μετά από άρθρο της Wall Street Journal, ο διευθυντής τους FBI Κ. Ρέι εκτιμά πως η πανδημία είναι πολύ πιθανό να οφείλεται σε περιστατικό σε εργαστήριο στην πόλη Ουχάν και κατηγορεί την Κίνα πως εμποδίζει την έρευνα που διεξάγεται.
ΔΙΕΘΝΗ

Αντίδραση Πεκίνου για τις κατηγορίες ότι η πανδημία ξεκίνησε από την Κίνα

Η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών σημείωσε ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα πρέπει επίσης να εξετάσει τα αμερικανικά εργαστήρια, που βρίσκονται στο επίκεντρο της αμερικανικής έρευνας κατά της βιοτρομοκρατίας.
ΔΙΕΘΝΗ

HΠΑ: Καλούν την Κίνα να μοιραστεί πληροφορίες για την επιδημία της Covid

Καθώς ο ιός εξαπλώνεται με ταχύτητα, «είναι πιθανό να δημιουργηθούν νέες παραλλαγές, κι οι παραλλαγές αυτές με τη σειρά τους να εξαπλωθούν και να πλήξουν εμάς, ή άλλες χώρες», είπε ο Αντ. Μπλίνκεν.