ΓΔ: 2598.72 0.16% Τζίρος: 271.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:15
Σφύρα δικαστηρίου

Πολεμική Αεροπορία: Απολογία συλληφθέντος σμήναρχου στο Αεροδικείο Αθηνών

Συνεχίζεται ως τις 14:30 η απολογία του σμήναρχου της Πολεμικής Αεροπορίας, που κατηγορείται για διαρροή απόρρητων στρατιωτικών πληροφοριών και προσήλθε το πρωί στο Αεροδικείο Αθηνών συνοδευόμενος από συναδέλφους του.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η απολογία του συλληφθέντος σμήναρχου της Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες, σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές. Η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει έως τις 14:30.

Ο σμήναρχος παρουσιάστηκε σήμερα, Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, ενώπιον του ανακριτή και του στρατιωτικού εισαγγελέα στο Αεροδικείο Αθηνών, συνοδευόμενος από στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σε βάρος του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες που αφορούν συλλογή και μετάδοση μυστικών πληροφοριών στρατιωτικής σημασίας σε τρίτα πρόσωπα, γεγονός που ενδέχεται να προκαλέσει βλάβη στα εθνικά συμφέροντα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Σύλληψη Ιάπωνα δημοσιογράφου στη Ρωσία για υπόθεση κατασκοπείας

Η FSB συνέλαβε Ιάπωνα δημοσιογράφο της Hokkaido Shimbun στη Σαχαλίνη, κατηγορώντας τον για κατασκοπεία υπέρ της Ιαπωνίας, ενώ φέρεται να συγκέντρωνε πληροφορίες για την άμυνα της Ρωσίας, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλεξανδρούπολη: Συλλήψεις για κλοπή και απόπειρα κλοπής αυτοκινήτου

Στον Έβρο συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, ο ένας για κλοπή αυτοκινήτου με κλεμμένες πινακίδες και ο άλλος για απόπειρα διάρρηξης παγκαριού σε ναό. Κατασχέθηκαν όχημα, διαρρηκτικά εργαλεία και διενεργείται προανάκριση.
Αστυνομία
ΔΙΕΘΝΗ

Μαυροβούνιο: Απέλαση ιδρυτή ρωσικού φιλοπολεμικού ιστολογίου

Ο ιδρυτής του ρωσικού ιστολογίου «Ρίμπαρ», Μιχαήλ Ζβίντσουκ, συνελήφθη και απελάθηκε από το Μαυροβούνιο μαζί με τρεις Ρώσους για λόγους εθνικής ασφάλειας, αν και ισχυρίζονταν ότι βρίσκονταν νόμιμα στη χώρα.
Πανόραμα της Βιέννης
ΔΙΕΘΝΗ

Βιέννη: Τέσσερις Ουκρανοί συνελήφθησαν για υπόθεση κατασκοπείας

Στη Βιέννη συνελήφθησαν τέσσερις Ουκρανοί, ανάμεσά τους δύο δημοσιογράφοι, ως ύποπτοι για κατασκοπεία. Τρεις κρατούνται ακόμη, ενώ η ουκρανική πρεσβεία ζητά εξηγήσεις για τους λόγους και τις συνέπειες των συλλήψεων.
Αυτοκίνητο αστυνομίας Πολωνίας
ΔΙΕΘΝΗ

Πολωνία: Συλλήψεις εφήβων μετά από απειλές για «Ματωμένη Παρασκευή»

Συλλήψεις εφήβων στην Πολωνία λόγω απειλών για επιθέσεις σε σχολεία, στον απόηχο φημών περί «Ματωμένης Παρασκευής». Η αστυνομία δεν βρήκε αποδείξεις ότι συνδέονται με διαδικτυακή πρόκληση. Δύο πρόσφατες επιθέσεις με μαχαίρι ανησυχούν τη χώρα.