ΓΔ: 2355.67 0.65% Τζίρος: 240.70 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Χώρος αναμονής νοσοκομείου
Ο σύγχρονος χώρος αναμονής του αντικαρκινικού-ογκολογικού νοσοκομείου Άγιος Σάββας στην Αθήνα.

Παιδιά από τραγικό ναυάγιο στη Χίο διακομίστηκαν στο Παίδων με τραύματα

Τέσσερα παιδιά με πολλαπλά κατάγματα και άλλα δύο, θύματα ναυαγίου στη Χίο, μεταφέρθηκαν με C130 στο Νοσοκομείο Παίδων Αθήνας για εξειδικευμένη φροντίδα. Μαζί τους ταξίδεψαν και οι οικογένειές τους για υποστήριξη.

Παιδιά που τραυματίστηκαν στο τραγικό ναυάγιο ανοικτά της Χίου την περασμένη Πέμπτη και υπέστησαν πολλαπλά κατάγματα, μεταφέρθηκαν σήμερα το απόγευμα στο Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα με πτήση αεροσκάφους τύπου C130.

Η μεταφορά κρίθηκε απαραίτητη καθώς, μετά τη σταθεροποίηση της κατάστασης της υγείας τους, οι μικροί τραυματίες έπρεπε να αντιμετωπιστούν από εξειδικευμένους γιατρούς. Μαζί τους ταξίδεψαν οι γονείς και τα αδέλφια τους, για λόγους οικογενειακής ενότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΕΚΑΒ, πρόκειται για τέσσερα παιδιά με πολλαπλά κατάγματα, ένα εμπύρετο και ένα ασυνόδευτο παιδί.

Στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Χίου παραμένουν ακόμη τρία παιδιά σε καλή κατάσταση, καθώς και ένας ανήλικος αδελφός τους που νοσηλεύεται στη Χειρουργική Κλινική.

Από τα τρία άτομα που νοσηλεύονταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μετά το ναυάγιο, ένα έχει μεταφερθεί πλέον σε απλό θάλαμο νοσηλείας. Στη ΜΕΘ εξακολουθούν να νοσηλεύονται μία γυναίκα με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και ένας άνδρας που έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αεροδιακομιδή έξι παιδιών μεταναστών από Χίο προς Αθήνα

Το ΕΚΑΒ πραγματοποίησε αεροδιακομιδή έξι ανήλικων μεταναστών από το Νοσοκομείο Χίου στην Αθήνα. Πέντε έχουν πολλαπλά κατάγματα, ενώ ένα είναι ασυνόδευτο. Θα νοσηλευτούν στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».
Γιατρός με στηθοσκόπιο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεταφορά τραυματιών από το ναυάγιο της Χίου σε νοσοκομείο της Αθήνας

Δύο ή τρεις τραυματίες από το ναυάγιο στη Χίο θα μεταφερθούν σε νοσοκομείο της Αθήνας. Από τους 24 νοσηλευόμενους, πέντε χειρουργήθηκαν, τέσσερις είναι στη ΜΕΘ, δέκα αναμένεται να πάρουν εξιτήριο. Οι περισσότεροι είναι Αφγανοί.
Σημαία Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

Στην Κύπρο 7-14/6 η απεσταλμένη ΟΗΕ, μετά πάει Αθήνα και Άγκυρα

Η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ ΟΗΕ θα επισκεφθεί την Κύπρο από 7 έως 14 Ιουνίου και θα συναντηθεί ξεχωριστά με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων στις 8 Ιουνίου για να συζητήσουν την πορεία του Κυπριακού.
Πινακίδα απεργίας καταστήματος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΑΔΕΔΥ στηρίζει τα αιτήματα και την απεργία των δικαστικών υπαλλήλων

Η ΑΔΕΔΥ στηρίζει την πανελλαδική απεργία των δικαστικών υπαλλήλων στις 10/6/2026 και τις συγκεντρώσεις σε δικαστήρια, με κεντρική στην Αθήνα (11:00 πμ, ΣτΕ). Θα ακολουθήσει πορεία στο υπ. Οικονομικών. Ενώνουν τις φωνές τους για τα αιτήματα
Λιμενικός σε περιπολία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μείωση μεταναστευτικών ροών σε Λέσβο και Χίο στα χαμηλότερα επίπεδα 20ετίας

Με τα νεότερα στοιχεία, στα νησιά Λέσβος και Χίος ζουν πλέον ελάχιστοι πρόσφυγες και μετανάστες, με τις εικόνες υπερπληθυσμού και άθλιων συνθηκών να ανήκουν στο παρελθόν, καθώς οι δομές φιλοξενίας λειτουργούν πολύ κάτω από τη χωρητικότητά τους.