Ξανά σε λειτουργία οι μαρίνες της Ζέας, των Γουβιών στην Κέρκυρα και της Λευκάδας

Οι μαρίνες έχουν τεθεί ξανά σε λειτουργία για το κοινό, με τα καταστήματα εστίασης που βρίσκονται εντός των εγκαταστάσεων τους να υποδέχονται πελάτες στους εξωτερικούς χώρους.

H D Marinas Hellas, εταιρεία στην οποία υπάγονται οι μαρίνες της Ζέας στην Αττική, των Γουβιών στην Κέρκυρα και της Λευκάδας, καλωσόρισε από τη Δευτέρα 25 Μαΐου την επανεκκίνηση του yachting και του θαλάσσιου τουρισμού.

Σύμφωνα με Κυβερνητική απόφαση, απελευθερώθηκε ο απόπλους και ο κατάπλους εντός της ελληνικής επικράτειας των ιδιωτικών σκαφών αναψυχής με μέγιστο επιτρεπόμενο όριο τους 12 επιβάτες, ενώ από τις 29 Μαΐου, οι περιορισμοί άρθηκαν και για τις επαγγελματικές δραστηριότητες αναψυχής. Οι μαρίνες έχουν τεθεί ξανά σε λειτουργία για το κοινό, με τα καταστήματα εστίασης που βρίσκονται εντός των εγκαταστάσεων τους να υποδέχονται πελάτες στους εξωτερικούς χώρους.

Η D-Marinas Hellas, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και πρόληψης σε όλες τις Μαρίνες τις οποίες διαχειρίζεται, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων Αρχών. Σε όλους τους χώρους των μαρινών καθώς και στον κοινόχρηστο εξοπλισμό, πραγματοποιούνται απολυμάνσεις, έχουν επιβληθεί τα μέσα ατομικής προστασίας στο προσωπικό των μαρινών και έχει πραγματοποιηθεί εκπαίδευσή του για  την ορθή χρήση τους. Στους εσωτερικούς χώρους έχουν υιοθετηθεί μέτρα ειδικής σήμανσης και ελεγχόμενης εισόδου για τη διατήρηση της απόστασης του 1,5m μεταξύ των ατόμων και σε κάθε μαρίνα έχει προετοιμαστεί ειδικό σχέδιο διαχείρισης ύποπτου περιστατικού COVID-19.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα 240 τα νέα κρούσματα και 4 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Στους 65 οι συμπολίτες μας που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 21 (32.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 86.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με συγκεκριμένους κανόνες ο επανασυντονισμός των τηλεοπτικών δεκτών εν όψει 5G

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, η διάταξη για τους προτεινόμενους αριθμούς προγραμμάτων κρίνεται απαραίτητη, ιδίως ενόψει της μετάβασης για την απελευθέρωση του Ψηφιακού Μερίσματος ΙΙ με σκοπό την ανάπτυξη των δικτύων 5G.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαρδαλιάς: Το φαινόμενο εξασθενεί από την Αττική, παραμείνουμε σε εγρήγορση

«Γίνεται μια προσπάθεια που ναι μεν είναι δύσκολη αλλά δείχνει να ολοκληρώνεται μέσα στις επόμενες ώρες. Παραμένουμε σε εγρήγορση, παραμένουμε σε ετοιμότητα, παραμένουμε σε επιφυλακή», υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς.