ΓΔ: 2512.07 -0.05% Τζίρος: 208.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Κερί σε σκοτάδι

Μαρινέλλα: Το τελευταίο αντίο με συγκίνηση και πλήθος κόσμου

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της Μαρινέλλας στη Μητρόπολη Αθηνών, με πλήθος κόσμου να αποχαιρετά τη μεγάλη ερμηνεύτρια πριν από την εξόδιο ακολουθία.

Με συγκίνηση και πλήθος κόσμου η Ελλάδα αποχαιρετά σήμερα από το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη Αθηνών τη Μαρινέλλα, μία από τις πιο εμβληματικές φωνές του ελληνικού τραγουδιού. 

Από τις 08.00 το πρωί, η προσέλευση παραμένει αμείωτη, καθώς εκατοντάδες πολίτες σπεύδουν να αποτίσουν φόρο τιμής στη μεγάλη ερμηνεύτρια.

Η σορός της Μαρινέλλας, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών το περασμένο Σάββατο, εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα έως τις 13:00 στο παρεκκλήσι.

 Στις 14:00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών, ενώ η ταφή θα πραγματοποιηθεί σε στενό οικογενειακό κύκλο, όπως επιθυμούσε η ίδια. Αντί στεφάνων, η οικογένεια ζήτησε να γίνουν δωρεές στον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».

Παρά την επιθυμία της οικογένειας, από νωρίς η Μητρόπολη είχε γεμίσει με στεφάνια από επιφανείς ιδιώτες και φορείς, μεταξύ των οποίων η ΠΑΕ Ολυμπιακός και οι εφημερίδες «Βήμα» και «Νέα», εις μνήμην της σπουδαίας καλλιτέχνιδας.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, πλήθος ανθρώπων περίμενε υπομονετικά για να προσκυνήσει τη σορό της μεγάλης ερμηνεύτριας. Η Μαρινέλλα έφθασε στο παρεκκλήσι συνοδευόμενη από την κόρη της Τζωρτζίνα, τα εγγόνια της Μελίνα και Δημήτρη, καθώς και στενούς φίλους. Μετά το προσκύνημα, πολλοί άναβαν ένα κερί στη μνήμη της μέσα στη Μητρόπολη.

Οι παρευρισκόμενοι μιλούσαν με σεβασμό για τη μεγάλη προσφορά της Μαρινέλλας στο ελληνικό τραγούδι, τη μοναδική φωνή και την πληθωρική σκηνική της παρουσία. Πολλές γνωστές προσωπικότητες και καλλιτέχνες έδωσαν το παρών, τιμώντας την καλλιτεχνική της διαδρομή και τη βαθιά της επίδραση στην ελληνική μουσική.

Ανάμεσά τους και ο Γιώργος Νταλάρας, ο οποίος, μαζί με τη Χάρις Αλεξίου, θα μνημονεύσουν τη μεγάλη ερμηνεύτρια μετά το πέρας της λειτουργίας, σε μια λιτή τελετή, όπως η ίδια είχε εκφράσει την επιθυμία να μην εκφωνηθούν επικήδειοι λόγοι.

Η αξιομνημόνευτη καλλιτέχνιδα, που για περισσότερες από έξι δεκαετίες σφράγισε το ελληνικό τραγούδι με τη φωνή και την ερμηνεία της, έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 28 Μαρτίου. 

Η απώλειά της ήρθε έπειτα από μακρά περίοδο προβλημάτων υγείας, τα οποία ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2024, όταν υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό επί σκηνής, στο Ηρώδειο, συγκλονίζοντας το πανελλήνιο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Μουσική εκδήλωση για επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει μουσική εκδήλωση «Γιορτή της Δημοκρατίας» στις 24 Ιουλίου 2026, τιμώντας τα 52 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Κεντρική ερμηνεύτρια θα είναι η Μαρία Φαραντούρη.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο πρωθυπουργός στη νεκρώσιμη ακολουθία της Βάγιας Νέστορα στην Κοζάνη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί αύριο το μεσημέρι στην εξόδιο ακολουθία της Βάγιας Νέστορα στην Κοζάνη, ενώ το βράδυ θα συζητήσει με τη Ρομπέρτα Μέτσολα στη 30ή Ετήσια Συζήτηση του Economist στο Grand Resort Lagonissi.
Αλί Χαμενεΐ Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Ξεκίνησε η πομπή με το φέρετρο του αγιατολάχ Χαμενεΐ στην Τεχεράνη

Η νεκρώσιμη πομπή του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ ξεκίνησε σήμερα στους δρόμους της Τεχεράνης, με τις αρχές να καλούν τους πολίτες να μεταβούν στην πλατεία Αζαντί και να αποφεύγουν συνωστισμό, ενώ αναμένουν εκατομμύρια συμμετέχοντες.
Βουλή Τουρκίας Άγκυρα
ΔΙΕΘΝΗ

Άγκυρα: Εντατικές προετοιμασίες για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ

Στην Άγκυρα, δημοτικοί υπάλληλοι φυτεύουν λουλούδια και καλύπτουν φτωχικές περιοχές με πινακίδες ώστε η πόλη να δείχνει όμορφη ενόψει της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, προκαλώντας αντιδράσεις από κατοίκους και αντιπολίτευση.
Τέιλορ Σουίφτ στη σκηνή
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα Υόρκη: Αστέρες δίνουν το παρών στον γάμο της Τέιλορ Σουίφτ

Στη Νέα Υόρκη καταφθάνουν φίλοι και συγγενείς της Τέιλορ Σουίφτ και του Τράβις Κέλσι για τον φημολογούμενο γάμο τους, ενώ τα ξενοδοχεία γύρω από το Madison Square Garden έχουν γεμίσει με καλεσμένους και διάσημους φίλους του ζευγαριού.