ΓΔ: 2352.54 -0.13% Τζίρος: 266.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Εφημερίδα και λάπτοπ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα 20 Απριλίου 2026

Επισκόπηση τύπου: Τα βασικά θέματα της επικαιρότητας στις εφημερίδες σήμερα. Τα Νέα αναδεικνύουν το ζήτημα της παρουσίας της φρεγάτας και των F-16 στην Κύπρο.

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων παρουσιάζουν ποικιλία θεμάτων, από την οικονομία και την πολιτική έως τα εθνικά ζητήματα και την κοινωνία.

Η Απογευματινή επικεντρώνεται στα Επαγγελματικά Ταμεία, σημειώνοντας ότι επεκτείνονται για ακόμη 100.000 εργαζόμενους, ένα θέμα που αφορά άμεσα την αγορά εργασίας και την ασφαλιστική πολιτική.

Η Δημοκρατία αναφέρεται σε διεθνή διάσταση πολιτικών εξελίξεων με τίτλο "ΔΙΑΣΥΡΕΙ διεθνώς τη χώρα για να διασωθεί", ενώ ο Ελεύθερος Τύπος δίνει έμφαση στα αναδρομικά, τα οποία, όπως αναφέρει, φτάνουν έως 9.568 ευρώ και καταβάλλονται μέσω ΑΤΜ.

Η Εστία προβάλλει πολιτικό ρεπορτάζ με τίτλο "Τελεσίγραφο βουλευτών της ΝΔ: Ή στα ψηφοδέλτια ή φεύγουμε!", αποτυπώνοντας εσωκομματικές πιέσεις, ενώ η Εφημερίδα των Συντακτών επισημαίνει μέτρα-σοκ για τα καύσιμα, εστιάζοντας στο βάρος για τους καταναλωτές.

Τα Νέα αναδεικνύουν το ζήτημα της παρουσίας της φρεγάτας και των F-16 στην Κύπρο, υπογραμμίζοντας τη στρατηγική σημασία της εξέλιξης. Το Kontra κάνει λόγο για "οργή στην κοινωνία για κυβέρνηση και Μαξίμου", δίνοντας πολιτική διάσταση στη δημόσια δυσαρέσκεια.

Τέλος, η Ναυτεμπορική επικεντρώνεται στην οικονομία, με τίτλο "Αλώβητα από την κρίση τα φορο-έσοδα", επισημαίνοντας τη σταθερότητα των δημοσιονομικών εσόδων παρά τις οικονομικές πιέσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολομέλεια Βουλής Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση περιφερειακών καναλιών στη Βουλή

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών. Υπέρ ψήφισε η ΝΔ, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξέφρασαν επιφυλάξεις ή καταψήφισαν.
Στατική γαλλικού κοινοβουλίου
ΔΙΕΘΝΗ

Πολιτική διαμάχη στη Γαλλία για την άδεια παραμονής της Ρωσίδας Φεντόροβα

Σάλος στη Γαλλία για την αυτόματη ανανέωση άδειας παραμονής της Ρωσίδας δημοσιογράφου Ξένιας Φεντόροβα, που κατηγορείται για προώθηση της ρωσικής προπαγάνδας μέσω ΜΜΕ του Βενσάν Μπολορέ. Είχε διευθύνει το απαγορευμένο Russia Today.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Οι δικηγόροι Τραμπ μπλοκάρουν στο BBC πρόσβαση σε οικονομικά στοιχεία

Η νομική ομάδα Τραμπ αρνείται να παραδώσει οικονομικά στοιχεία στο BBC, στο πλαίσιο αγωγής για δυσφήμηση, ζητώντας αποζημίωση 10 δισ. δολάρια, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που επικαλούνται οι Financial Times.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Οριστική αδειοδότηση για τα περιφερειακά κανάλια στη Βουλή

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, παρουσίασε το νέο πλαίσιο αδειοδότησης των περιφερειακών καναλιών, κάνοντας λόγο για διαφάνεια, κανόνες λειτουργίας και ενίσχυση της περιφερειακής ενημέρωσης.
Αμπάς Αραγτσί, Ιρανός διπλωμάτης
ΔΙΕΘΝΗ

Συνεχίζονται οι συνομιλίες Ιράν-ΗΠΑ, δηλώνει ο ΥΠΕΞ Αραγτσί

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ Αραγτσί δήλωσε πως οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ συνεχίζονται και δεν πρέπει να βιαζόμαστε σε συμπεράσματα. Ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε πως η Τεχεράνη δεν θα δεχτεί συμφωνία που δεν διασφαλίζει τα δικαιώματα των Ιρανών.
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Δουδωνής: Εξώδικο από Real Polls με απαίτηση για δήλωση μετανοίας

Ο Παναγιώτης Δουδωνής, βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε πως μπήκε στην πολιτική για να λέει την αλήθεια και γνωστοποίησε ότι δέχτηκε εξώδικο από τη Real Polls, τονίζοντας πως δεν θα υποχωρήσει στις πιέσεις.