Φωτο: ΑΠΕ

Τα αεροδρόμια Ρόδου, Καρπάθου και Κω επιθεώρησε ο Ν. Χαρδαλιάς

Την 1η Ιουλίου θα ξεκινήσουν και οι πτήσεις από και προς τις περισσότερες χώρες του εξωτερικού, χωρίς την υποχρεωτική διενέργεια τεστ ή την επιβολής καραντίνας.

Τα αεροδρόμια Καρπάθου, Ρόδου και Κω επισκέφτηκε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, εν όψει της έναρξης των διεθνών πτήσεων προς τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, από την 1η Ιουλίου.

Ο κ. Χαρδαλιάς συμμετείχε σε τεχνικές συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν και στα τρία αεροδρόμια, ενώ επιθεώρησε την ετοιμότητα των αρμόδιων αρχών για το πλήρες άνοιγμα του τουρισμού.

Άλλωστε, την ίδια ημέρα, θα ξεκινήσουν και οι πτήσεις από και προς τις περισσότερες χώρες του εξωτερικού, χωρίς την υποχρεωτική διενέργεια τεστ ή την επιβολής καραντίνας.

Στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου, τον κ. Χαρδαλιά υποδέχτηκαν ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, και ο δήμαρχος του νησιού, Αντώνης Καμπουράκης.

Αμφότεροι εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την ετοιμότητα των αεροδρομίων και την αισιοδοξία τους για την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, τόνισε ότι «είμαστε εδώ στην όμορφη Ρόδο, για την απαραίτητη τεχνική σύσκεψη του αεροδρομίου, αφού την Τετάρτη θα ανοίξουν οι πτήσεις από το εξωτερικό».

«Η Ρόδος είναι μία από τις κύριες πύλες εισόδου τουριστών και νομίζω ότι είναι ένα μεγάλο στοίχημα, ένα μεγάλο γρανάζι στην προσπάθεια μας για την επανεκκίνηση του τουρισμού, σε συνεργασία και με την περιφέρεια και με τον δήμο και τους εμπλεκόμενους φορείς».

Και συνέχισε: «Ήδη κάναμε την πρώτη αυτοψία του χώρου σε σχέση με την χωροταξική διάταξη και την Τρίτη θα γίνει η άσκηση προσομοίωσης, θα ακολουθήσει τεχνική σύσκεψη, όπου θα υπάρχει κλιμάκιο των Ενόπλων Δυνάμεων και με τους γιατρούς, οι οποίοι θα κάνουν τους στοχευμένους ελέγχους. Και μιλάω για στοχευμένους ελέγχους, διότι κάθε μέρα θα γίνονται στη Ρόδο 605 έλεγχοι, , έτσι ώστε να έχουμε ικανό αριθμό στοιχείων».

«Έχουμε περάσει το πρώτο στάδιο δυσκολίας, άλλα έχουμε μπροστά μας δυο μήνες στους οποίους θα τεσταριστούν τα αντανακλαστικά μας και οι διαδικασίες και τα πρωτόκολλα μας».

Επιμένοντας στο ζήτημα της δημόσιας υγείας, επανέλαβε ότι «δεν πρόκειται να γίνει καμία έκπτωση κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, κάτω από οποιεσδήποτε πιέσεις».

«Υπάρχουν πρωτόκολλα που πρέπει να τηρούνται και μέχρι την Δευτέρα θα έχουν οριστικοποιηθεί οι υποδομές που αφορούν την καραντίνα. Αυτό που μας ενδιαφέρει δεν είναι να είναι μόνο οι ταξιδιώτες ασφαλείς, αλλά και ο γενικός πληθυσμός και οι άνθρωποι που θα τους υποδεχθούν» κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Βουτιά» 93% της επιβατικής κίνησης σε όλα τα αεροδρόμια τον Ιούνιο

Ο συνολικός αριθμός των διακινηθέντων επιβατών έφθασε τα 6.2 εκατομμύρια παρουσιάζοντας πτώση 75% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019 όπου είχαν διακινηθεί 24.7 εκατομμύρια επιβάτες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αύξηση 5% της κίνησης στα ελληνικά αεροδρόμια

To διάστημα Ιανουαρίου- Νοεμβρίου του 2019 ο συνολικός αριθμός των διακινηθέντων επιβατών έφθασε τα 62.876.826 παρουσιάζοντας αύξηση 5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018 όπου είχαν διακινηθεί 59.878.300 επιβάτες.