ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Τα αεροδρόμια Ρόδου, Καρπάθου και Κω επιθεώρησε ο Ν. Χαρδαλιάς

Την 1η Ιουλίου θα ξεκινήσουν και οι πτήσεις από και προς τις περισσότερες χώρες του εξωτερικού, χωρίς την υποχρεωτική διενέργεια τεστ ή την επιβολής καραντίνας.

Τα αεροδρόμια Καρπάθου, Ρόδου και Κω επισκέφτηκε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, εν όψει της έναρξης των διεθνών πτήσεων προς τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, από την 1η Ιουλίου.

Ο κ. Χαρδαλιάς συμμετείχε σε τεχνικές συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν και στα τρία αεροδρόμια, ενώ επιθεώρησε την ετοιμότητα των αρμόδιων αρχών για το πλήρες άνοιγμα του τουρισμού.

Άλλωστε, την ίδια ημέρα, θα ξεκινήσουν και οι πτήσεις από και προς τις περισσότερες χώρες του εξωτερικού, χωρίς την υποχρεωτική διενέργεια τεστ ή την επιβολής καραντίνας.

Στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου, τον κ. Χαρδαλιά υποδέχτηκαν ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, και ο δήμαρχος του νησιού, Αντώνης Καμπουράκης.

Αμφότεροι εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την ετοιμότητα των αεροδρομίων και την αισιοδοξία τους για την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, τόνισε ότι «είμαστε εδώ στην όμορφη Ρόδο, για την απαραίτητη τεχνική σύσκεψη του αεροδρομίου, αφού την Τετάρτη θα ανοίξουν οι πτήσεις από το εξωτερικό».

«Η Ρόδος είναι μία από τις κύριες πύλες εισόδου τουριστών και νομίζω ότι είναι ένα μεγάλο στοίχημα, ένα μεγάλο γρανάζι στην προσπάθεια μας για την επανεκκίνηση του τουρισμού, σε συνεργασία και με την περιφέρεια και με τον δήμο και τους εμπλεκόμενους φορείς».

Και συνέχισε: «Ήδη κάναμε την πρώτη αυτοψία του χώρου σε σχέση με την χωροταξική διάταξη και την Τρίτη θα γίνει η άσκηση προσομοίωσης, θα ακολουθήσει τεχνική σύσκεψη, όπου θα υπάρχει κλιμάκιο των Ενόπλων Δυνάμεων και με τους γιατρούς, οι οποίοι θα κάνουν τους στοχευμένους ελέγχους. Και μιλάω για στοχευμένους ελέγχους, διότι κάθε μέρα θα γίνονται στη Ρόδο 605 έλεγχοι, , έτσι ώστε να έχουμε ικανό αριθμό στοιχείων».

«Έχουμε περάσει το πρώτο στάδιο δυσκολίας, άλλα έχουμε μπροστά μας δυο μήνες στους οποίους θα τεσταριστούν τα αντανακλαστικά μας και οι διαδικασίες και τα πρωτόκολλα μας».

Επιμένοντας στο ζήτημα της δημόσιας υγείας, επανέλαβε ότι «δεν πρόκειται να γίνει καμία έκπτωση κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, κάτω από οποιεσδήποτε πιέσεις».

«Υπάρχουν πρωτόκολλα που πρέπει να τηρούνται και μέχρι την Δευτέρα θα έχουν οριστικοποιηθεί οι υποδομές που αφορούν την καραντίνα. Αυτό που μας ενδιαφέρει δεν είναι να είναι μόνο οι ταξιδιώτες ασφαλείς, αλλά και ο γενικός πληθυσμός και οι άνθρωποι που θα τους υποδεχθούν» κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Aeroplano, Airplane
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απευθείας αεροπορική σύνδεση Αλεξανδρούπολης - Λάρνακας εντός του 2024

Στόχος είναι η έναρξη από την περίοδο του Πάσχα 2024 και καθ’ όλη την καλοκαιρινή περίοδο (2024) της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης (charter) από και προς το αεροδρόμιο της Λάρνακας στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκτοξεύτηκε η απώλεια αποσκευών στα αεροπορικά ταξίδια μετά την πανδημία

Σύμφωνα με τη Sita, πάροχο υπηρεσιών πληροφορικής για τις αερομεταφορές, η ανάκαμψη του κλάδου έχει αυξήσει τις απώλειες αποσκευών στις 7,6 ανά 1.000 επιβάτες εξαιτίας των ελλείψεων προσωπικού.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαζική έξοδος των εκδρομέων για Πάσχα, γεμάτα αεροδρόμια και λιμάνια

Περισσότερα από 310.000 οχήματα έχουν περάσει από τα διόδια προς Κόρινθο, ενώ η πληρότητα στα λεωφορεία πλησιάζει περίπου το 100% από τα ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων. Πάνω από 90% οι πληρότητες σε αεροδρόμια και λιμάνια.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αίσια κατάληξη στο Ελευθέριος Βενιζέλος – Δεν υπήρχε βόμβα στο αεροπλάνο

Ελέγχθηκαν όλοι οι χώροι και ιδιαίτερα ο χώρος των αποσκευών, καθώς εκεί υπήρχε ο φόβος ότι μπορεί να υπήρχε βόμβα. Μόλις οι ελληνικές αρχές έλαβαν το σήμα από το πολωνικό αεροπλάνο σηκώθηκαν μαχητικά F-16 για να το συνοδέψουν.
Aeroplano, Airplane
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέλος στην υποχρεωτική χρήση μάσκας σε αεροπλάνα και αεροδρόμια

Επισημαίνεται ότι οι κανόνες ειδικά για τις μάσκες θα συνεχίσουν να διαφέρουν ανάλογα με την αεροπορική εταιρεία, ενώ υπογραμμίζεται ότι οι ευάλωτοι επιβάτες θα πρέπει να συνεχίσουν να φορούν μάσκα προσώπου ανεξάρτητα από τους κανόνες.