ΓΔ: 2360.77 0.34% Τζίρος: 28.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:18:37
Δεμένο πλοίο λιμάνι

Μυτιλήνη: Ξεκίνησε το «Νήσος Ρόδος» μετά την αποδέσμευση από τον κάβο

Το «Νήσος Ρόδος» απέπλευσε χθες στις 22:00 από Μυτιλήνη, αφού σπασμένος κάβος τραυμάτισε ελαφρά καβοδέτη και μπλέχτηκε στον προωθητήρα. Μετά από παρέμβαση δύτη και ελέγχους, το πλοίο αναχώρησε με 211 επιβάτες και οχήματα.

Το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Ρόδος», που εκτελεί τη γραμμή Μυτιλήνη - Χίος - Πειραιάς, απέπλευσε τελικά στις 10 το βράδυ της Δευτέρας, έπειτα από απρόοπτο περιστατικό κατά τη διαδικασία απόδεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τον απόπλου έσπασε κάβος του πλοίου, τραυματίζοντας ελαφρά έναν 50χρονο καβοδέτη. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης για τις πρώτες βοήθειες.

Ο σπασμένος κάβος μπλέχτηκε στον πλευρικό προωθητήρα της πλώρης, ο οποίος χρησιμοποιείται για τους ελιγμούς του πλοίου εντός του λιμανιού, προκαλώντας προσωρινή ακινητοποίηση του πλοίου.

Ακολούθησε η επέμβαση δύτη που απέμπλεξε τον κάβο, ενώ πραγματοποιήθηκε επιθεώρηση και εκδόθηκε πιστοποιητικό αξιοπλοΐας, ώστε το πλοίο να μπορέσει να συνεχίσει το ταξίδι του.

Το «Νήσος Ρόδος» απέπλευσε τελικά από το λιμάνι της Μυτιλήνης μεταφέροντας 211 επιβάτες, 22 Ι.Χ. οχήματα, 40 φορτηγά, έξι δίκυκλα και ένα λεωφορείο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση αυτοκινήτου δρόμος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρόδος: 77χρονος έχασε τη ζωή του μετά από πρόσκρουση και εγκλωβισμό

77χρονος οδηγός έχασε τη ζωή του στη Ρόδο όταν το όχημά του εξετράπη της πορείας του στην Κρητηνία. Απεγκλωβίστηκε από Πυροσβεστική και ΕΚΑΒ, όμως στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Έρευνα διεξάγει η Αστυνομία.
Υπουργείο Εργασίας επιγραφή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λύση σε χρόνια ασφαλιστική ανισότητα για εργαζομένους ΕΣΥ και ΕΚΑΒ

Με το νέο νομοσχέδιο, οι νοσηλευτές, διασώστες και οδηγοί του ΕΣΥ και ΕΚΑΒ που προσλήφθηκαν πριν το 2011 εντάσσονται στα βαρέα και ανθυγιεινά, αποκτώντας ίσα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα με τους νεότερους συναδέλφους τους.
Δράση Ερυθρού Σταυρού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δωρεάν σεμινάρια ΚΑΡΠΑ και Πρώτων Βοηθειών από ΕΕΑ σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ

Η Επιτροπή Αθλητισμού του ΕΕΑ προσφέρει δωρεάν σεμινάρια ΚΑΡΠΑ και Πρώτων Βοηθειών σε μέλη και συνεργάτες, σε συνεργασία με ΕΚΑΒ και άλλους φορείς. Η πιστοποίηση καθίσταται σταδιακά υποχρεωτική σε πολλούς επαγγελματικούς κλάδους.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Παράταση ως τον φετινό Αύγουστο για το «Σπίτι μου 2»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε μέτρα για το «Σπίτι μου 2», την ενίσχυση του ΕΣΥ με νέες προσλήψεις, επέκταση συλλογικών συμβάσεων σε εστίαση και ζαχαρώδη, αυξήσεις σε μισθούς και επιδόματα για χιλιάδες εργαζόμενους.
Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιεράπετρα: 75χρονος τραυματίας σε τροχαίο στον Άγιο Νικόλαο

Σοβαρό τροχαίο συνέβη το πρωί του Σαββάτου στον δρόμο Ιεράπετρας-Βιάννου στο Λασίθι, με σύγκρουση δύο οχημάτων και σοβαρό τραυματισμό ενός 75χρονου. Ο άνδρας διακομίστηκε αναίσθητος στο νοσοκομείο. Ερευνώνται τα αίτια.