Φωτο: ΑΠΕ

Στα 254 τα νέα κρούσματα, έντονες συστάσεις για γενικευμένη χρήση μάσκας

Το 24% των συνολικών 6.632 κρουσμάτων σχετίζονται με ταξίδι από το εξωτερικό. Στα 223 αυξήθηκαν τα θύματα της πανδημίας στη χώρα.

Στα 254 ανήλθαν τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού, εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 6.632 (ημερήσια μεταβολή + 4,0%), εκ των οποίων 55,0% άνδρες.

Από το σύνολο των 6.632 κρουσμάτων, 1.592 (24,0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 3.207 (48,4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 2, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 223 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι τα 77 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 22 (68,2% άνδρες).

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς τόνισε οτι υπάρχει αυστηρή σύσταση για γενικευμένη χρήση μάσκας για μια εβδομάδα σε όλους τους χώρους από όσους ταξιδιώτες επιστρέφουν από διακοπές σε περιοχές με επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα. Ιδιαίτερη προσοχή και έμφαση στα ατομικά μέτρα υγιεινής συστήνεται κατά και μετά το κύμα επιστροφής από τις διακοπές, ιδιαίτερα σε μέσα μαζικής μεταφοράς όπως πλοία.

Θα υπάρξει μεγάλη κινητοποίηση του λιμενικού για την τήρηση των μέτρων και την επιβολή των σχετικών κυρώσεων. Υπενθυμίζεται επίσης, ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους και υποχρέωση χρήσης μάσκας σε υπαίθριες συναθροίσεις όπου δεν μπορούν να τηρούνται οι ενδεικνυόμενες αποστάσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέες δωρεές 10,8 εκατ. δολαρίων από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ο τέταρτος κύκλος περιλαμβάνει 38 νέες δωρεές συνολικού ύψους 10,8 εκατ. δολαρίων με έμφαση στη συνεχιζόμενη υποστήριξη και κάλυψη των πιεστικών αναγκών που αντιμετωπίζουν οικογένειες σε ολόκληρο τον κόσμο.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Leroy Merlin: Υποστήριξη του συστήματος υγείας με δωρεές τεχνικού εξοπλισμού σε νοσοκομεία

Ολοκλήρωσε δωρεά ενίσχυσης του Γενικού Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών καθώς και δωρεά στη Γ΄ Χειρουργική Κλινική ΑΠΘ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ.