ΓΔ: 2130.06 3.15% Τζίρος: 398.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:27:05
Φωτο: Shutterstock

Αυξάνονται τα δρομολόγια του μετρό από τις 31/8

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ τα δρομολόγια στις Γραμμές 1, 2 και 3 θα είναι πλέον συχνότερα κατά τις ώρες που υπάρχει μεγαλύτερη αιχμή.

Ενισχύεται από την ερχόμενη Δευτέρα 31 Αυγούστου η συχνότητα των δρομολογίων στο μετρό για την αποφυγή συνθηκών συνωστισμού στην προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης της Covid-19.

Ειδικότερα, η ΣΤΑΣΥ ΑΕ με ανακοίνωσή της ενημερώνει το επιβατικό κοινό πως κατά τις ώρες αιχμής, από τη Δευτέρα 31 Αυγούστου έως την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου οι χρονοαποστάσεις στις Γραμμές 2 και 3 θα διαμορφωθούν στα 5 λεπτά (από 6΄) την τρέχουσα εβδομάδα. Από τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου και μέχρι νεωτέρας οι χρονοαποστάσεις στη Γραμμή 1 θα διαμορφωθούν στα 6 λεπτά, στη Γραμμή 2 στα 4,5 λεπτά (όπως και πέρσι), ενώ στη γραμμή 3 οι χρόνοι διέλευσης των συρμών θα βελτιωθούν ακόμη περισσότερο και θα διαμορφωθούν στα 4 λεπτά, από τα 4,5΄ που ήταν πέρσι.

Ταυτόχρονα, από τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου επιλύεται το πρόβλημα των διπλών χρονοαποστάσεων που δημιουργήθηκε στο τμήμα Αγ. Μαρίνα- Νίκαια μετά την έναρξη λειτουργίας των τριών νέων σταθμών της επέκτασης προς Πειραιά.

Στο εξής από τους σταθμούς «Αγ. Μαρίνα», «Αγ. Βαρβάρα» και «Κορυδαλλός» οι συρμοί θα διέρχονται με τις ίδιες χρονοαποστάσεις του δικτύου της γραμμής 3 (ανά 4΄ τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο) και μόνο ο σταθμός «Νίκαια» θα έχει πλέον διπλές χρονοαποστάσεις. Ο σταθμός αυτός είναι προσωρινά τερματικός και η διάταξη της γραμμής δεν προβλέπει όλες εκείνες τις δυνατότητες (σημείο αλλαγής κατεύθυνσης του συρμού) που είναι απαραίτητες για να μπορεί να επιτευχθεί η χρονοαπόσταση που υπάρχει στο υπόλοιπο δίκτυο της Γραμμής 3. Εξυπακούεται ότι με την απόδοση στην κυκλοφορία της επέκτασης προς Πειραιά, στο σύνολό της, θα ομαλοποιηθούν πλήρως οι χρονοαποστάσεις και σε αυτό το σταθμό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αεροδρόμιο Ηρακλείου πρόσοψη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: Εκτροπές και ακυρώσεις πτήσεων λόγω προβλημάτων στο αεροδρόμιο

Λόγω χαμηλής ορατότητας από αφρικανική σκόνη, έως αργά το βράδυ δεν προσγειώθηκαν πτήσεις στο αεροδρόμιο Ηρακλείου. Δώδεκα αεροσκάφη έφυγαν για αλλού, επτά πτήσεις ακυρώθηκαν, ενώ δυνατοί άνεμοι συνεχίζουν να προκαλούν προβλήματα.
Δεμένο πλοίο λιμάνι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαγορευτικό απόπλου για Κρήτη λόγω θυελλωδών ανέμων

Σοβαρές ανατροπές στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια φέρνουν οι θυελλώδεις άνεμοι που φθάνουν τα 9-10 μποφόρ, με απαγορευτικό απόπλου σε Πειραιά, Λαύριο, Ραφήνα και διακοπές στις γραμμές Βόλου-Σποράδων, Καβάλας-Πρίνου και Ρίου-Αντιρρίου.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 38χρονου στη Θεσσαλονίκη για αλλοίωση QR codes στάθμευσης

Συνελήφθη 38χρονος Ρουμάνος στη Θεσσαλονίκη, καθώς εντοπίστηκε να αλλοιώνει QR codes σε πινακίδες ελεγχόμενης στάθμευσης στη Βασιλίσσης Όλγας, με σκοπό την εκτροπή πληρωμών. Στην κατοχή του βρέθηκαν εργαλεία και 19 πλαστές πινακίδες.
Φορτηγό ανθρωπιστικής βοήθειας
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Σοβαρά εμπόδια στη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Μ. Ανατολή

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ προειδοποιεί για μεγάλες διαταραχές στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή, με 70.000 τόνους τροφίμων να έχουν ήδη επηρεαστεί από καθυστερήσεις και αποκλεισμούς.